به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 18 فروردین با تقاضای تعدادی از نمایندگان برای بررسی طرح و آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح و همچنین آیین دادرسی جرایم الکترونیکی به صورت اصل 85 قانون اساسی با 181 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 251 رأی موافقت کردند.
مهرداد لاهوتی در مخالفت با بررسی این طرح به صورت اصل هشتاد و پنجمی گفت: من با این موضوع که به دلیل تعداد زیاد مواد این طرح وقت مجلس گرفته میشود و به صورت اصل هشتاد و پنجمی در کمیسیون بررسی شود، موافقم و این دلیل قابل قبول است ولی چون این موضوع بسیار مهم است و باید یک بار دیگر درباره این قانون تجدیدنظر شود لذا باید در صحن علنی و به صورت جامع بررسی شود.
حاجیدلیگانی، نماینده شاهینشهر نیز در موافقت با بررسی این طرح به صورت اصل هشتاد و پنجمی گفت: از مهمترین دلایل بررسی این طرح به صورت اصل 85 روزآمدشدن قوانین است زیرا قانونی که در مورد نیروهای مسلح بوده است مربوط به سال 1290 است و باید توجه داشته باشیم تغییرات با توجه به شرایط امروز کشور لازم است.
وی از دیگر دلایل موافقت خود با این طرح را تناسب و همپوشانی با قوانین عنوان کرد و ادامه داد: شورای نگهبان نیز این درخواست را از مجلس دارد و لذا ما باید این تقاضای شورا را اجابت کنیم و همچنین توجه داشته باشیم که برای جلوگیری از اطاله دادرسیها بررسی این طرح ضرورت دارد.
مهدی دواتگری، نماینده مردم مراغه در خانه ملت نیز در مخالفت با این طرح گفت: در سال 78 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری به صورت اصل هشتاد و پنج در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مصوب شد اما بعد از گذشت 14 سال هنوز این قانون قطعیت نیافته است.
وی با بیان اینکه اعمال اصل 85 یک استثنا برای طرحها است، گفت: ما نباید هر جا و به هر بهانهای که مجلس وقت ندارد طرحها را به صورت اصل 85 مصوب کنیم زیرا اگر طرحها به صورت اصل 85 مصوب شد ما باز هم برای قطعیتیافتن اجرای این قوانین نیازمند رأی در صحن علنی مجلس هستیم.
اللهیار ملکشاهی، رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز در موافقت با بررسی این طرح به صورت اصل 85 گفت: استدلال شورای نگهبان برای ایراد به این طرح این بوده است که دو فصل آیین دادرسی کیفری نیروهای مسلح و آیین دادرسی جرایم الکترونیکی هر دو در لایحه آیین دادرسی کیفری باید گنجانده شود و به همین دلیل چون مجلس لایحه آیین دادرسی کیفری را به صورت اصل 85 مصوب کرده است لذا این طرح را نیز باید به صورت اصل 85 مصوب کند و نباید مجزا بررسی شود.
نماینده دولت نیز با بررسی این طرح به صورت اصل 85 موافقت کرد و در نهایت نمایندگان به بررسی این طرح به صورت اصل 85 موافقت کردند.
بر اساس گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، بررسی طرحها به صورت اصل 85 در کمیسیونهای تخصصی انجام میشود و مستقیما از کمیسیونها برای تأیید نهایی به شورای نگهبان ارسال میشود.
پایان پیام/
نظر شما