تشکیل اتاق فکر یا شورای تلاوت نور جلسات قرآنی مساجد را رونق می بخشد

کارشناسان قرآنی بر لزوم تشکیل اتاق فکر یا شورای تلاوت نور برای احیای جلسات قرآنی و افزایش تعامل بانهادها وموسسات قرآنی و مساجد ضروری تاکید کرد و گفت: ساماندهی طرح تلاوت نور فرهنگ قرآنی را درمساجد گسترش می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ابوالفضل علامی، استاد قرآن در جلسه هم اندیشی راهکارهای توسعه و ارتقای طرح تلاوت نور در ستاد عالی کانون های مساجد کشور گفت: تشکیل اتاق فکر یا شورای تلاوت نور برای احیای جلسات قرآنی و تعامل با نهادها و موسسات قرآنی در مساجد ضروری است و باید برای آموزش اصولی مفاهیم و ارزش های قرآنی همه مسئولان تلاش و همت ویژه و مضاعفی داشته باشند.

وی افزود: بهره گیری از ائمه جماعات در اجرای تلاوت نور، ارایه تفسیر مختصر و ترجمه، بسترسازی و برنامه ریزی برای شرکت کنندگان در جلسات قرآنی مساجد، تشکیل گروه های مکبرین و موذنین در مسجد با حضور کودکان و نوجوانان را از بهترین راهکارهای اشاعه فرهنگ قرآنی در مساجد دانست.

علامی یادآور شد: ساماندهی و نظام مندشدن طرح تلاوت نور در کنار مردمی بودن و مسجدی بودن عامل پیشرفت جلسات قرآنی مساجد است و به دلیل عدم وجود ساز و کار اجرای طرح استاد قرآن ابتدا باید به ایجاد سازکار و تشکیل اتاق فکر بپردازد.

بنابراین گزارش، حجت الاسلام مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت نیز در این نشست استفاده از تابلوها و عبارات قرآنی قابل فهم و بی واسطه برای عموم مردم را بهترین راهکار توسعه فرهنگ قرآن در مساجد دانست و گفت: قابلیت استفاده عمومی از برخی عبارات قرآنی، استفاده از ترجمه به عنوان واسطه و پلی برای توجه و نیل به معنا و معارف باید مورد توجه مسئولان قرآنی کشور قرار گیرد.

وی ادامه داد: تلاوت قرآن همراه با قرائت ترجمه در مساجد باید با برنامه و طبق اصول تعیین شده صورت بگیرد و طبق بیان مقام معظم رهبری، مساجد باید جایگاه مکان تفسیر و حدیث باشد.

همچنین در ادامه سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن نیز در این نشست به عدم تناسب فضای مسجد برای آموزش قرآن با حضور مخاطبان عام اشاره کرد و گفت: طرح های قرآنی ابتدا باید در برخی مساجد نمونه و فعال آزمایشی انجام شود و پس از رفع نقاط ضعف و اشکالات در سایر مساجد نیز گسترش یابد.

وی افزود: بیان معارف قرآنی در مساجد باید یک اصل باشد و باید در این راستا برنامه ای مدون طراحی شود و با دقت و دقیق به ارزشیابی طرح های پیشنهادی قرآن پرداخته شود.

در ادامه مسعود وکیل، استاد قرآن بر لزوم مشخص شدن ابزار و اجزای ضروری انس با قرآن اشاره کرد و گفت: فهم قرآن توسط عموم مردم باید بدون واسطه آن چنان که مقام رهبری فرموده اند، صورت بگیرد.
وی بیان کرد: ائمه جماعات باید به بیان جایگاه ترجمه عبارات قرآنی با روش ها و اهداف مشخص شده طرح بپردازند و برای نیل به این هدف باید طرح و روش آموزشی برای آنها تبیین شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 24146

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha