تغییر کاربری اراضی کشاورزی معضلی جدی برای گیلان است

رئیس کل دادگستری گیلان با اشاره به تغییر کاربری اراضی کشاورزی استان گفت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی یک معضل جدی برای استان و خلاف قانون است و مسئولان باید برخوردی جدی با این مسئله داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، محمد جواد حشمتی، رئیس کل دادگستری گیلان، امروز(17 فروردین) در نخستین جلسه شورای اداری استان با تاکید بر تعامل بین نمایندگان مجلس و مدیران استان اظهار کرد: همه ما باید در کنار یکدیگر و تکمیل کننده هم باشیم، موانع را رصد کرده و از طریق نمایندگان استان در مجلس پیگیری کنیم.


وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی گفت: مردم با مشارکت در عرصه سیاسی به وجود آورنده حماسه سیاسی هستند اما حماسه اقتصادی باید توسط مدیران و با مدیریت آنان ایجاد شود.


حشمتی با بیان اینکه استان گیلان دارای ظرفیت و توانمندی‌های بسیار بالاست، تصریح کرد: این ابزار و توانایی‌ها باید توسط مسئولان استانی مدیریت شود تا حماسه اقتصادی خلق شود.

 

وی با اشاره به خریداری زمین با متراژهای بالا در روستاهای استان توسط افراد متملو و مهاجران، تاکید کرد: این امر زنگ خطری برای استان است که سبب کوچ روستائیان به شهرها شده و نگرانی‌هایی را برای آینده این افراد ایجاد می‌کند.


رئیس کل دادگستری گیلان اضافه کرد: اختلافات بین وراث یکی از آثار منفی این امر است و در آینده شاهد اختلافات شدیدتری خواهیم بود.

وی با اشاره به تغییر کاربری اراضی کشاورزی بیان کرد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی یک معضل جدی برای استان و خلاف قانون است و مسئولان باید برخورد جدی با این مسئله داشته باشند.


حشمتی افزود: ساخت و سازها در اراضی کشاورزی با رای کیمته مخصوص و فقط برای خود کشاورز و خانواده آن امکانپذیر است و مابقی جزو ساخت و سازهای غیرمجاز محسوب می‌شود و جریمه دارد.

 

وی با اشاره به تخریب جنگل‌ها و منابع طبیعی در استان، بیان کرد: برخی از منابع طبیعی استان در قالب قرارداد و اجاره‌نامه به افراد واگذار می‌شود که متاسفانه به مفاد قراردادنامه‌ها عمل نشده و منجر به تخریب این عرصه‌ها می‌شود.


رئیس کل دادگستری گیلان، ادامه داد: قطع درختان تنومند، همسطح سازی ناشیانه زمین به صورت غیرحرفه‌ایی و ...از آثار این تخریب هاست که اکوسیستم منطقه را دچار اختلال می‌کند.


وی با اشاره به برداشت‌های غیر مجاز شن و ماسه در حواشی رودخانه ها و مزارع تصریح کرد: این برداشت ها غیر قانونی بوده و باید فقط تا 5 متر انجام شود درحالیکه در بعضی اماکن این گودبرداری ها تا 15 متر هم می‌رسد که متاسفانه منجر به فوت وآسیب بسیاری از مردم شده است.


رئیس کل دادگستری گیلان، با تاکید بر اجرای قانون و ضوابط آن در تمامی عرصه‌ها از مدیران استان خواست تا در برخورد با این افراد توجه جدی‌تری داشته باشند و قانون را فصل الخطاب خود قرار دهند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 241370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha