احیای مراکز طب ایرانی سنتی/مصرف نمک ایرانیان دو برابر استاندارد

وزیر بهداشت از احیای جایگاه طب ایرانی و سنتی خبر داد و گفت: از این پس همراه با اقدامات جدی در این بخش و گسترش مراکز آموزشی مرتبط متخصصان در موارد صیانت از سلامت در صداوسیما گفتگو خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسن طریقت منفرد وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه تهران که به مناسبت هفته سلامت ایراد شد، گفت: اگر به توصیه های رهبر در تغییر سبک زندگی توجه کرده و به رفتارهای روزمره به ویژه تغذیه دقت کنیم و به یاد بیاوریم طبق روایت منشاء تعداد کثیری از بیماری ها معده است می توانیم با کمترین هزینه بیشترین سطح سلامت را داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: در دنیا ثابت شده است که طب نوین به تنهایی پاسخگویی نیاز انسان نیست و در کشورهایی مبتکر طب نوین از طب های بومی و مکمل به صورت گسترده نیز استفاده می شود.

 

وی با ابراز امیدواری از احیای جایگاه طب ایرانی و سنتی در کشور اظهار کرد: احیای جایگاه این طب در دستور کار دولت و وزارت بهداشت قرار گرفته است که در این راستا از این پس همراه با اقدامات جدی در این بخش و گسترش مراکز آموزشی مرتبط متخصصان در مورد صیانت از سلامت در صداوسیما گفتگو خواهند داشت.

 

طریقت منفرد با تاکید بر لزوم تصحیح روش تولید، نگهداری و فراوری مواد غذایی از کشاورزان خواست تا حتی المقدور از روشهای طبیعی برای مبارزه با آفات استفاده کنند.

 

وی گفت: همان کسانی که مصرف کودهای شیمیایی را به ما تحمیل کرده اند امروزه خودشان مصرف محصولات آفت زده را به محصولات بدون آفت و کشت شده به وسیله کودهای شیمیایی ترجیح می دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: استفاده از پروتئین حبوبات سالم و مواد غذایی همچون کشک به مراتب مفیدتر از دام و طیور پرورشی است.

 

وزیر بهداشت دلیل اصلی گسترش بیماری های غیرواگیری همچون دیابت و بیماریهای قلبی را استفاده از مواد غذایی ناسالم عنوان کرد و گفت: دنیا می داند که با استفاده از مواد غذایی ناسالم در آینده نزدیک با سونامی وحشتناک از بیماریهای غیرواگیر مواجه است.

 

وی تصریح کرد: بنابراین در وهله اول پیشگیری را مقدم بر درمان می دانیم و باید به تغییر سبک زندگی دقت ویژه داشته باشیم.

 

75 درصد مبتلایان به فشارخون تحت درمان قرار نمی گیرند

طریقت منفرد با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی شعار امسال را فشارخون را جدی بگیریم انتخاب کرده است، گفت: در کشور از هر 100نفر بزرگسال 20 نفر به فشارخون بالا مواجه هستند که از این 20 نفر فقط 10 نفر از ان اطلاع دارند و باز هم از این 10 نفر فقط پنج نفر درمان می شوند یعنی 75 درصد مبتلایان به فشارخون تحت درمان قرار نمی گیرند که البته این آمار منحصر به ایران نیست و فشارخون درمان نشده در دنیا یک پدیده ناگوار محسوب می شود.

 

وزیر بهداشت یکی از دلایل فشارخون بالا استفاده بی رویه مردم از نمک عنوان کرد و افزود: مصرف نمک در کشور ما دو برابر استاندارد جهانی است و از مردم عاجزانه تقاضا داریم تا کودکان را از ابتدا به مصرف غذای کم و بی نمک عادت دهند چرا که در پیشگیری از فشارخون در سنین بزرگسالی بسیار موثر است.

 

اجرای برنامه پزشک خانواده در 9 استان از هفته آینده

وی با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت اظهار کرد: برنامه پزشک خانواده طبق دستور و تاکید رییس جمهور با جدیت گسترش پیدا خواهد کرد و از هفته دیگر در 9 استان کشور اجرای برنامه پزشک خانواده عملیاتی می شود.

 

وی گفت: طبق تجربه جهانی تنها راه سامان یافتن بهداشت و درمان اجرای برنامه پزشک خانواده است چرا که در برنامه پزشک خانواده رابطه مالی پزشک و بیمار به حداقل رسیده و شناخت پزشک از بیمار درمان را آسان و کم خطرتر می کند.

 

طریقت منفرد با اشاره به دیگر مزایای برنامه پزشک خانواده اظهار کرد: در این برنامه بیمار از مسیر صحیح به پزشک متخصص و بیمارستان هدایت می شود و از تحلیل آزمایشات و داروهای غیرضروری محفوظ می ماند.

 

به عدم برخورداری عادلانه از خدمات بهداشت و درمانی اذعان داریم

وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در ادامه با تاکید بر پیشرفت های بخش سلامت کشور در سال های پس از انقلاب اظهار کرد: بعد از انقلاب اقلیت شهرها را پزشکان بنگالی، هندی، پاکستانی اداره می کردند اما امروز از لحاظ نیروی انسانی وضعیت بسیار مطلوب تری حاکم است.

 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 120 هزار پزشک، 200 هزار تحصیلکرده پیراپزشکی، 130 هزار تخت با تجهیزات در کشور وجود دارد که بسیاری از آن به علت دسترسی عادلانه در مناطق غیربرخوردار تاسیس شده است ولی در رابطه با برخورداری عادلانه از خدمات بهداشتی و درمانی اذعان داریم مطابق با شان مردم از انها بهره برداری کامل نشده است.

 

وی همچنین با اشاره به دیگر برنامه های وزارت بهداشت در شرایط تحریم اظهار کرد: تبدیل تحریم و تهدید استکبار به فرصت از طریق حرکت در جهت خودکفایی تولید مواد اولیه دارویی و تجهیزات از برنامه های وزارت بهداشت است که در گردهمایی که طی ماه گذشته با دانشگاهیان شیمی برگزار شد می توانیم با کمک این قشر تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و در این راستا به خودکفایی برسیم.

 

سامانه 1490 کانال ارتباطی مردم و وزارت بهداشت برای اطلاع از نارسایی ها

طریقت منفرد در پایان سخنان خود از مردم خواست تا نظرات و پیشنهادات و همچنین نارسایی ها، کمبود دارو، اخذ وجوه غیرمتعارف توسط بخش های مختلف درمانی و غیره را از طریق این سامانه گزارش دهند تا وزارت بهداشت در برنامه ریزی های خود از ان بهره برده و تا حد امکان برطرف سازند.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 241142

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha