خبرگزاری شبستان: آنچنان که می دانیم سال پیش رو از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال حماسه آفرینی در عرصه سیاسی و اقتصادی نام گذاری شده است. ایشان در بخشی از پیام نوروزی خود تاکید کردند: “لازم است که هم در زمینهی اقتصاد، هم در زمینهی سیاست، حضور مردم حضور جهادی باشد. در عرصهی اقتصاد، به تولید ملی باید توجه شود؛ همچنان که در شعار سال گذشته بود. البته کارهائی هم انجام گرفت؛ منتها ترویج تولید ملی و حمایت از کار و سرمایهی ایرانی، یک مسئلهی بلندمدت است؛ در یک سال به سرانجام نمی رسد. خوشبختانه در نیمهی دوم سال 91 سیاست های تولید ملی تصویب شد و ابلاغ شد ــ یعنی در واقع این کار ریلگذاری شد ــ که بر اساس آن، مجلس و دولت می توانند برنامهریزی کنند و حرکت خوبی را آغاز کنند و انشاءالله با همت بلند و با پشتکار پیش بروند.”
مفهوم «حماسهی سیاسی و حماسهی اقتصادی»، بسته به نوع استفادهای که از آن میشود، دارای دامنهای وسیع از پیامدهای مثبت و منفی است. «حماسهی سیاسی و حماسهی اقتصادی»را میتوان تنها مورد استفادهی شعاری و ظاهری قرار داد و علیالخصوص در زمان انتخابات، ازآن صرفاً به عنوان ابزاری جهت جلب رأی مردم و رسیدن به قدرت استفاده کرد یا بالعکس، میتوان با حرکت واقعی در راستای این دواصل، آن را از سطح یک شعار به یک رویکرد و گفتمان ارتقا داد.
«حماسهی سیاسی و حماسهی اقتصادی»در همهی حوزههای اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی و فرهنگی دارای شاخصها و مصداقهای شفاف و قابل اندازهگیری است که به کمک آنها میتوان نیت اصلی استفادهکنندگان از این شعار را تشخیص داد. بدیهی است چنانچه این شاخصها و مصداقها مثبت و رو به جلو باشند، میتوان ادعا کرد که به اصل و مفهوم حماسه به معنای واقعی آن عمل شده است و چنانچه بهبود و پیشرفتی در این شاخصها مشاهده نشود و تأثیر مثبت و ملموسی در زندگی مردم به وجود نیاید، حماسه در حد شعار باقی خواهد ماند.
در سخنان رهبر معظم انقلاب، این نکته اساسی که مورد تاکید اقتصاد دانان است وجود دارد که موضوع تولید ملی، یک امر بلندمدت است و سیاست های حمایتی، و فضای کسب وکار لازم برای آن، برای چند سال باید ادامه یابد.
به عبارت دیگر، وقتی قانون حمایت از تولید ملی داریم، این قانون قرار نیست فقط برای چند سال که در تحریم هستیم یا مشکل ارزی داریم ادامه یابد، و بعد از این که درآمد ارزی حاصل از نفت افزایش یافت و محدودیت ها و افزایش هزینه های تولید حاصل از تحریم، برطرف شد، دوباره به مسیر رشد واردات و رهاسازی تولید ملی برگردیم.
بلکه باید توجه داشته باشیم که سیاست های حمایت از تولید و سیاست های مکمل برای حمایت از تولید و اشتغال ملی، باید چند سال پشت سرهم ادامه یابد تا این اطمینان و اعتماد را به سرمایه گذار و تولید کننده بدهد که می تواند سرمایه گذاری کند و سازو کار تولید را فراهم کند تا کالای ایرانی به بازار عرضه شود و با واردات کالای چینی و خارجی رقابت کند و مورد حمایت مصرف کننده ایرانی و صادر کننده ایرانی باشد تا سرانجام زمینه شکوفایی تولید داخلی را مانند کشورهای صنعتی، فراهم آورد.
نکته مهم دیگری که در این زمینه در پیام مقام معظم رهبری وجود دارد، موضوع جهاد سیاسی و حضور در انتخابات برای تشکیل دولت جدید است تا برنامه اجرایی کشور برای چهارساله یا هشت ساله آینده شکل بگیرد و با فشارها و تحریم های دشمنان مقابله شود.
ایشان تاکید کردند که در زمینهی امور سیاسی، کار بزرگ سال 92، انتخابات ریاست جمهوری است؛ که در واقع مقدرات اجرائی و سیاسی، و به یک معنا مقدرات عمومی کشور را برای چهار سال آینده برنامهریزی می کند.
این نکته نشان می دهد که دولت آینده، باید مسیر حمایت از تولید ملی و تقویت بنیان های تولید و اشتغال ملی را تقویت کند و حرکتی که امسال آغاز شده و قانون تولید ملی شکل گرفته است باید حداقل در چهارسال آینده ادامه یابد تا سرمایه گذاری، تولید، اشتغال، بهبود کیفیت کالای ایرانی، رشد تقاضا و تمایل مصرف کننده ایرانی و بازار صادراتی، را شاهد باشیم و در شرایط بالا رفتن نرخ ارز و کاهش واردات، تولید ایرانی بتواند آینده ای درخشان و مطمئن برای خود پیش رو داشته باشد.
براین اساس، دولت آینده، با هر نگاه سیاسی، چه اصول گرا چه غیر اصولگرا، باید رویکرد حمایت از تولید ملی داشته باشد، زیرا در شرایط تداوم تحریم ها و فشار دشمن، تداوم تورم و رشد نرخ ارز و کاهش درآمد نفت، و اثرات ضعف مدیریت اقتصاد کشور در 8 سال گذشته، باید مجموعه ای از سیاست های مکمل تولید ملی و ابزارهای اثرگذار را شاهد باشیم که حداقل در یک دوره 4 ساله دولت آینده، ادامه یابد و با ثبات و مستمر باشد تا علامت درست و منطقی به عوامل تولید از کارگر و سرمایه گذار و مواد اولیه و... بدهد تا سمت و جهت شکوفایی اقتصاد را پیگیری کنند.
بنابراین در عرصه حماسه اقتصادی باید از اقتصاد متکی به نفت عبور کنیم و در واقع در این عرصه، قله آنجاست که اقتصاد ما وابسته به نفت نباشد و به گونهای اقتصاد کشور را سامان دهیم که اگر روزی اراده کردیم برای تنبیه دشمنان شیرهای نفت کشورمان را ببندیم بتوانیم این کار را انجام دهیم؛ البته در این ارتباط باید در راستای حمایت از تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نیز تلاش کرد و رسیدن به آن قله از این مسیر عبور میکند.
در خصوص حماسه آفرینی سیاسی نیز باید توجه داشت که مردم ما در طول این 34 سالی که از انقلاب اسلامی میگذرد و اکنون در سال سیوپنجم آن هستیم، همواره حضوری حماسی در راهپیماییها، انتخابات و دیگر عرصههایی که حضور همگان لازم بوده، داشتهاند و حماسه سیاسی دیگری که ملت ایران در انتخابات در سال 92 پیش رو دارد، انتخابات یازدهم ریاست جمهوری است. حضور باشکوه مردم در انتخابات ریاست جمهوری مظهر حماسه سیاسی، اراده عمومی، اقتدار ملت و در نهایت استقلال همهجانبه کشور خواهد بود.
نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/
نظر شما