12 فروزدین 58؛روز میلاد مردم سالاری دینی

روز 12 فروردین 1358 روز میلاد مردم سالاری دینی گردید چرا که مردم ایران به نظامی رای دادند که در عین دینی بودن مردمی نیز بود.یعنی علاوه بر برخاستن از اراده مردم در چارچوب دین اسلام اداره می شد

در 12فروردین 1358 ثمره مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و نظام جمهوری اسلامی ایران استقرار یافت. در این روز ملت ایران با رای 2/98 درصدی خود ساختار سیاسی ، اجتماعی ایران را تغییر داد و جمهوری اسلامی مستقر شد. به همین سبب این روز مبارک از آن پس روز «جمهوری اسلامی» نام گرفت.

پس از آنکه قرنها تئوری جدایی دین از سیاست و نظامهای حکومتی لائیک بردنیا سیطره داشت و قوانین شرعی و الهی امری خصوصی در زندگی مردم تعبیر می شد، در 12فرودین سال 58 نظامی متولد شد که این نظریه‌ها را در قرن بیستم باطل کرد و حکومت اسلامی را براساس موازین وآموزه‌های دینی به منصه ظهور و عمل رساند و روز 12 فروردین 1358 روز میلاد مردم سالاری دینی گردید چرا که مردم ایران به نظامی رای دادند که در عین دینی بودن مردمی نیز بود.یعنی علاوه بر برخاستن از اراده مردم در چارچوب دین اسلام بود. نظامی که مقام معظم رهبری درمورد آن می گویند:" این مردم‏سالاری (دینی) به ریشه‏های دموکراسی غربی مطلقاً ارتباط ندارد؛ این یک چیز دیگر است. اولاً مردم‏سالاری دینی دو چیز نیست؛ این طور نیست که ما دموکراسی را از غرب بگیریم و به دین سنجاق کنیم تا بتوانیم یک مجموعه کاملی داشته باشیم؛ نه، خود این مردم‏سالاری هم متعلق به دین است. مردم‏سالاری هم دو سر دارد... یک سر آن عبارت است از این که تشکیل نظام به وسیله اراده و رأی مردم صورت بگیرد؛ یعنی مردم نظام را انتخاب می‏کنند؛ دولت را انتخاب می‏کنند... این همان چیزی است که غرب ادعای آن را می‏کند و البته در غرب این ادعا واقعیت هم ندارد.... این حرف، متکی به نظرات و حرف‏ها و دقت‏ها و مثال آوردن‏های خود برجستگان ادبیات غربی است .... انتخاب مردم یکی از دو بخش مردم‏سالاری دینی است. مردم بایستی انتخاب کنند، بخواهند، بشناسند و تصمیم بگیرند تا تکلیف شرعی درباره آنها منجز بشود. بدون شناختن و دانستن و خواستن، تکلیفی نخواهند داشت.
سر دیگر قضیه مردم‏سالاری (دینی) این است که حالا بعد از آن که من و شما را انتخاب کردند، ما در قبال آنها وظایف جدی و حقیقی‏داریم.."
نظام مردم سالاری دینی که 34 سال از عمر آن می گذرد، ناظر به مدلی از حکومت است که بر مشروعیت الهی و مقبولیت مردم و در چارچوب مقررات الهی استوار است و در راستای حق مداری، خدمت محوری و ایجاد بستری برای رشد و تعالی مادی و معنوی، ایفای نقش می‏کند.4 این مدل، بر دو پایه استوار است:
1. ازسویی ریشه در آموزه‏های وحیانی دارد.
2. این آموزه‏ها را از رهگذر خواست و اراده مردم دنبال می‏کند.
از این رو در نظام مردم‏سالاری دینی، نظام سیاسی بر دو رکن الهی و انسانی استوار است و این نظام با در نظر داشتن اصول اعتقادی اسلام، رابطه مردم و حکومت را تبیین می‏کند.
اصول مردم‏سالاری دینی عبارتند از:
1. فضیلت محوری. 2. هدایت محوری. 3. حاکمیت الهی. 4. ایمان دینی. 5. انتخاب مردمی. 6. آرمان گرایی. 7. تکلیف محوری. 8. شایسته سالاری. 9. قانون محوری. 10. رضایت‏مندی
جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با داشتن نهادهای دموکراتیک و مردم بنیاد متنوع و بسیار زیاد ،تفکیک قوا،گردش قدرت ،انتخابات متعدد و جاری بودن احکام اسلامی یک مدل بینظیر از نظام دینی را نمایان ساخته است. کارنامه 34 ساله این نظام که مردم در سال 58 با 98 درصد آرا به آن بلی گفتند در حال حاضر نماد استقلال،حمایت از مظلومین جهان، مردم سالاری و دین مداری است که با گذراندن مرحل مختلف سربلند و با حمایت مردم به سمت پیشرفت و موفقیت فزون پیش می رود.
نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/
 

کد خبر 240646

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha