هند بر ادامه روابط نفتی خود با ایران تاکید کرده است

یک مقام عالی رتبه هند روابط تجاری ایران و هند را «فزاینده» دانسته و تاکید کرده است، دهلی نو واردات نفت از جمهوری اسلامی ایران را متوقف نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی به گزارش روزنامه هندی The Hindu، این مقام عالی‌رتبه وزارت بازرگانی هند همچنین تصریح کرد: «هر گونه توقف دائمی محموله‌های نفتی از ایران در این مقطع زمانی، امکان‌پذیر نیست.»

این مقام هندی یادآور شد، هر گونه تصمیم برای توقف نفت خام ایران روابط تجاری فزاینده دو کشور را «در معرض خطر قرار خواهد داد.»

وی تاکید کرد: «ایرانی‌ها در واردات کالاهای تجاری مختلف شامل محصولات کشاورزی تمایل نشان داده‌اند و هرگونه تصمیم مخالف درباره نفت خام، این فرصت مهم را به خطر خواهد انداخت.»

این اظهارات در حالی مطرح شد که وزیر نفت و گاز هند در رد گزارش رسانه‌های غرب مبنی بر توقف خرید نفت ایران از سوی این کشور گفته است: هند واردات نفت خام از ایران را متوقف نخواهد کرد.

«ام.ویراپان مویلی» M.Veerappan Moily روز یک‌شنبه (24 مارس، 4 فروردین) با اشاره به مشکلات ناشی از تحریمهای امریکا و اتحادیه اروپا در بیمه محموله‌های نفتی ایران، تاکید کرد: دهلی نو درصدد تدارک صندوق ویژه برای بیمه محموله‌های نفتی وارداتی از ایران است.

یک مقام نفت هند نیز اخیرا اعلام کرده است، جزئیات صندوق بیمه برای محموله‌های نفتی ایران در آینده‌ای نزدیک تهیه و ارائه خواهد شد.

وی افزود، شرکت‌های بیمه ملی هند، اداره توسعه نفتی هند و دیگر بازیگران اصلی در صنعت نفت این کشور به این صندوق بیمه کمک خواهند کرد.

هند حدود دوازده درصد از واردات نفت خود را از ایران تامین می‌کند و به شدت به نفت ایران وابسته است و یکی از واردکنندگان بزرگ انرژی در آسیا به شمار می‌آید.

شورای امنیت سازمان ملل تاکنون به طراحی امریکا، چهار دور تحریم علیه ایران اعمال کرده است. در همین حال، امریکا و اتحادیه اروپا در تلاش برای توقف برنامه صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای ایران، به تحریم یک‌جانبه غیرقانونی ایران پرداخته‌اند.

امریکا، اسرائیل و برخی از متحدان آن‌ها، بارها تهران را به تلاش برای دستیابی به اهداف غیرنظامی در برنامه انرژی هسته‌ای ایران متهم کرده‌اند.

ایران نیز با تاکید بر ادامه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود، تصریح کرده است به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی) و یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، از حق توسعه و دستیابی به فن‌آوری هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز برخوردار است.

افزون بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما تاکنون مدرکی دال بر هرگونه انحراف تهران به سمت اهداف نظامی در برنامه انرژی هسته‌ای ایران نیافته‌اند.
 

کد خبر 240603

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha