محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز(11فروردین) در گفتگو خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه مساجد از زمان پایه گذاری توسط پیامبر اسلام(ص) مکانی بسیار مقدس محسوب می شده است گفت: مسجد از زمان تاسیس و به صورت ذاتی یک سخت افزار و یک مکان است و این ویژگی ذاتی، آن را بین ابزارها و آموزه های اسلام منحصر به فرد می کند و از این جهت می توان گفت هیچ چیزی نمی تواند در کنار مسجد و یا موازی با آن وجود داشته باشد.
وی گفت: نخستین اقدامی که پیامبر اسلام (ص) با ورودش به مدینه انجام داد بنای مسجد به عنوان مکانی جهت انجام اعمال عبادی، سیاسی و اجتماعی بود و چیزی که ذاتش از ابتدا به عنوان مکان مقدس باشد، مسجد است.
فوقی سپس به کارکردهای سیاسی و اجتماعی مساجد به عنوان عامل پراهمیت و تاثیر گذار در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و اظهار کرد: در دوران طاغوت چیزی با عنوان حزب رسمی در کشور وجود نداشت و از این جهت نظام طاغوت و پشتیبانان خارجی اش با غفلت از این که مساجد به کارکردی حزبی رسیده اند هرگز منتظر وقوع رویداد غیر منتظره ای نبودند.
وی، مساجد را نخستین مکان برای تجمع های مردمی عنوان کرد و گفت: در ایران تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی محلی برای تجمع که حکم یک رسانه را برای عموم مردم داشته باشد وجود نداشت و مسجد به دلیل انعطاف پذیری اش به سرعت توانست این خلاها را پر کند و پس از پیروزی انقلاب مبدل به مکانی با رویکردهای مردم سالاری شود.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران مساجد را پشتیبان همه جانبه سال های جنگ تحمیلی ایران دانست و گفت: مساجد در زمان جنگ به سرعت به قرارگاهی تبدیل شد که در کنار اعزام نیرو به جبهه ها، وظیفه ساماندهی کمک های مردمی را نیز برعهده گرفت و از این طریق تیزی تیغش را برای دشمن نیز نمایان تر کرد.
فوقی انجام انتخابات در مساجد را راهی برای ایجاد ارتباط سالم میان مردم و کاندیداها دانست و گفت: بستر معنوی مسجد باعث شکل گیری رابطه ای بدون انتقام گیری، دنیا طلبی و برتری جویی می شود و آرامش لازم را برای انتخاب کاندیدای اصلح مردم فراهم می کند.
وی با تاکید بر این که شرکت مردم در انتخابات یک وظیفه و تکلیف شرعی است و مساجد باید کمک های لازم را در جهت انجام این تکلیف انجام دهند.
فوقی گفت: رای دهندگان با یادآوری خاطره معنوی و فضای دینی مساجد می توانند در کمال سلامت و با اندیشه ای الهی فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند و از این طریق در آینده و سرنوشت کشورشان تاثیر بسزایی داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما