آثار تاریخی خراسان شمالی، چشم نواز زائران و مسافران نوروزی است

خراسان شمالی؛ مجموعه ای از فرهنگ های طبیعی و زوایا و چشم اندازی سبز را در برابر قوه بینایی ناظران مشتاق به تصویر کشیده و نیز میراث ماندگار از ورق های تاریخِ رقم خورده در شمال شرق کشور را دربردارد.

خبرگزاری شبستان// خراسان شمالی


خراسان شمالی؛ مجموعه ای از فرهنگ های طبیعی و زوایا و چشم اندازی سبز را در برابر قوه بینایی ناظران مشتاق   به تصویر کشیده و نیز میراثی ماندگار از ورق های تاریخِ رقم خورده در شمال شرق کشور را دربردارد و کشف دقایقی ارزشمند و ماندگار بهاری را این روزها و با آغاز سفرهای نوروزی در صفحات ذهن مسافران و زائران ثامن الحجج (ع) به یادگار می گذارد، تنوع قومیت ها ترک و کرد و ترکمن و تات فرهنگ ها و آثار و صنایع دستی و مختصات و ویژگی های گویا و قابلی را خلق کرده وعلاوه بر آن می توان به بافت قالی و قالیچه و پشتی و تربیت اسب اصیل ترکمن و یا گلیم و جاجیم، چادرشب بافی، پشتی، قالیچه، چاروق دوزی، پلاس، نمد بافی و سفره کردی اشاره کرد که در ذیل به معروف ترین و زیباترین خطه های این استان اشاره می کنیم.


*مسجد جامع جاجرم؛
این مسجد تاریخی که در میان بافت تاریخی شهر قرار دارد یکی از قدیمی ترین مساجد برجای مانده در خراسان شمالی است که امروزه در آن نماز اقامه می شود.


طرح کلی مسجد از یک صحن کوچک با فواره ای در مرکز، یک گنبد خانه، دو شبستان در شرق و غرب بنا و تالاری به موازات شبستان غربی تشکیل شده است.


بر اساس نوشته مورخین و کتیبه ای که در پیشانی بنا نصب بوده تاریخ ساخت این مسجد را 557 هجری قمری ذکر کرده اند.

 *روستای رویین از توابع شهرستان اسفراین؛
رویین، روستایی کوهستانی با طبیعتی سرسبز که در 25 کیلومتری شمال شهر اسفراین واقع شده است که در دره ای سرسبز با معماری پلکانی ساخته شده و بافت تاریخی ارزشمندی دارد.


جاذبه های تاریخی و طبیعی روستا باعث شده تا به عنوان یکی از مهمترین روستاهای هدف گردشگری خراسان شمالی مطرح شود و هم اکنون به عنوان منطقه نمونه گردشگری ملی معرفی شود.


*روستای درکش از توابع شهرستان مانه و سملقان؛
درکش روستایی کوهستانی در حد فاصل آشخانه و روستای چمن بید در شهرستان مانه و سملقان است این روستا آب و هوای بسیار دلپذیر دارد و تنها جنگل بلوط شمال شرق کشور در اطراف آن واقع شده که از مناطق عمده گردشگری خراسان شمالی است.


این روستا تابلویی بی نظیر از هماهنگی دیدنی هاست که یکی از روستاهای هدف گردشگری استان قلمداد می شود.


*روستای خسرویه از توابع فاروج؛
این روستا در دامنه رشته کوه های زیبای شاه جهان و در فاصله 225 کیلومتری جنوب غربی فاروج در دل دره ای سرسبز جای گرفته است.


روستای خسرویه زادگاه عالم ربانی آقا نجفی قوچانی است و از بافت سنتی و معماری بسیار غنی برخوردار است.


*قلعه جلاالدین جاجرم؛ 
این قلعه بزرگ سنگی با شش پلان ضلعی بر فراز تپه ای بلند در نزدیکی شهر گرمه ساخته شده است که از این بنا به عنوان یک قلعه نظامی استفاده می شده است.


با توجه به شواهد تاریخی احتمالا این قلعه در دوره خوارزم شاهیان ساخته شده است.


*چهارتاقی تیموری؛
بنای چهارتاقی تیموری در 6 کیلومتری شمال غرب شیروان در روستای زیارت واقع شده است و به قول مورخین، مدفن عید خواجه، یکی از سرداران امیر تیمور است.


بنای مقبره با خشت و آجر ساخته شده و نمای خارجی آن هشت ضلعی است که بنا با عناصر مختلف از جمله طاقنماهایی با پوشش جناقی و آجرچینی خفته راسته در قسمت ساقه گنبد تزیین شده است.


*پارک تفریحی و منطقه نمونه گردشگری بابا امان بجنورد؛
این پارک جنگلی زیبا از تفریحگاه های مهم شهرستان بجنورد است که در 6 کیلومتری جاده اصلی بجنورد- مشهد قرار دارد.


پارک بابا امان با داشتن امکانات پذیرایی و اقامتی هرساله پذیرای مسافران و جمع کثیری از زائران حرم مطهر رضوی است.

 

 *پارک تفریحی و منطقه نمونه گردشگری بش قارداش بجنورد؛
این پارک در فاصله 4 کیلومتری جنوب بجنورد قرار دارد و بنای تاریخی مقبره سردار مفخم در گوشه ای از آن واقع شده است.


چشمه های آب معدنی با خواص درمانی از ویژگی های منحصر به فرد این پارک تفرحی است.


گفتنی است؛ حرم مطهر امازاده سید عباس ابن موسی بن جعفر برادر بزرگوار امام هشتم (ع)، عمارت مفخم، آینه خانه مفخم در بجنورد، موزه اسناد تاریخی، موزه بزرگ باستان شناسی و مردم شناسی، بنای سنگی اسپاخو در مانه و سملقان، آبشار بیار، گردنه زیبای اسدلی، آبگرم ایوب پیغمبر، رباط قلی، رباط عشق، ارگ دولت آباد، آبگرم مهمانک، مقبره شهدا، آبشار اسطرخی، سرچشمه شوقان، امامزاده حمزه در روستای زیارت، امامزاده دلاور، آرامگاه امامزاده احمد بن موسی کوران، آرامگاه شیخ رشید الدین محمد بیوازی و ارگ تاریخی شهر بلقیس از دیگر جذابیت های گردشگری و مناطق و مکان های طبیعی و تاریخی و ارزشمند استان خراسان شمالی است.


پایان پیام/
 

کد خبر 239900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha