تالاب استیل جواهری بی‌نظیر در معرض نابودی

تالاب زیبای استیل عباس آباد پناهگاهی برای زندگی پرندگان و محیطی دلنشین برای مسافران محسوب می‌شود که با وجود تمام بی‌تفاوتی‌ها نسبت به آن همچنان زنده و پویاست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، تالاب زیبا و طبیعی عباس آباد در جنوب شهر مرزی بندر آستارا، یکی ار مهمترین قطب‌های گردشگری آستارا محسوب می‌شود که علاوه بر کارکردهای زبستی و طبیعی از جنبه‌های مهم اثتصادی و اجتماعی نیز برخوردار است. این تالاب جواهری بی‌نظیر است که در صورت توجه به زیر ساخت‌ها می‌تواند به یکی از مهم ترین مراکز جذب توریست و جهانگرد در کشور تبدیل شود.

 

این تالاب زیبا که در گویش محلی به آن" هستل" می گویند با وسعت 138 هکتار در بخش جلگه ای غرب استان گیلان واقع شده است.


تالاب زیبا و دیدنی عباس آباد به دلیل ویژگی‌های اکوتوریستی منحصر به فردش و قرار گرفتن در میان کوهپایه‌ها، شالیزارها و جنگل و وجود درختان زیبای توسکا که ریشه آن در آب شناور است، زیستگاهی برای زندگی حیواناتی چون نوتریا( نوعی موش جونده) و ماهیانی مانند کپور، اردک ماهی و محل زاد و ولد انواع پرندگان بومی و حفاظت شده ای است که از مناطق سردسیر به ویژه اروپای مرکزی به این منطقه خوش آب و هوا سفر می‌کنند.

 

اهمیت این تالاب از جهت نزدیکی به جاده، تنوع چشم اندازهای طبیعی همچون کوهستان، جنگل و مزارع و کشتزارهای اطراف دوچندان می‌شود. ضلع غربی آن پوشیده از جنگل و پوشش‌های سبز گیاهی است و در ضلع شرقی آن درختان توسکای شناور منظره بسیار جالب توجهی را بوجود آورده است که در بهار و تابستان استراحتگاه مسافران بوده و از نظر گردشگری یکی از جاذبه های مهم تلقی می‌شود.

 

وجود درختان توسکا در این تالاب، جلوه‌ای دیدنی به آن بخشیده است از ویژگی‌های تالاب عباس آباد آستارا این است که درختان این تالاب به علت اینکه ریشه آنها در آب قرار دارد، همواره در پهنای تالاب جا به جا می‌شوند و حرکت می‌کنند به همین علت، تالاب آستارا به تالاب درختان شناور هم معروف است.


قرار گرفتن این تالاب در جوار جاده ترانزیتی آستارا به رشت، هرساله به ویژه در ایام نوروز و تابستان هزاران مسافر را به دامن زیبای خود می‌کشاند و هتل پنج ستاره اسپیناس با امکاناتی چون ماهیگیری، قایق سواری، جت اسکی، جلوه‌ای خاص به این تالاب بخشیده و با ایجاد پارک و استحراتگاه در کنار آن می‌توان محیطی دلنشین برای مسافران و گردشگران فراهم آورد.


این تالاب که در سال 84 به عنوان یکی از از پنج منطقه نمونه گردشگری استان شناخته شد به رودخانه و حتی آبراه ‌وصل نمی‌‌شود و آب آن از طریق بارندگی تامین می‌شود. از آنجایی که اغلب فصول سال این تالاب دارای آب است محل امنی برای پرندگان مهاجری محسوب می‌شود که از مناطق سردسیر به این تالاب سفر می‌کنند و با پوشش گیاهی که دارد، محل مناسبی برای تخم‌گذاری پرندگان است.

 

تالاب عباس آباد جزء مناطق حفاظت شده محیط زیست کشور محسوب می‌شود اما تاکنون هیچ اقدامی در راستای حفظ و نگهداری اکوسیستم آن انجام نشده و انباشته شدن زباله در حاشیه آن به خصوص در بخش وسیعی از چمنزارهای شرقی تالاب مقابل پایانه ترانزیتی گمرک آستارا، استفاده از آب تالاب جهت آبیاری مزارع برنج، بهره برداری از یک معدن سنگ لاشه در کنار تالاب، عبور ده‌ها دکل برق فشار قوی از فراز تالاب، ویلاسازی و ساختمان سازی به شکل گسترده و عبور خط راه آهن رشت- آستارا، این منطقه بی‌نظیر را تهدید می‌کند که انتظار می‌رود مسئولین استانی و شهرستانی با اندیشیدن تدابیری در این زمینه مانع از نابودی این تالاب زیبا شوند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 239806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha