به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی جان کری، روز دوشنبه (25 مارس، پنجم فروردین)، بعد از سفر غیرمنتظره خود به افغانستان و دیدار و گفتوگو با حامد کرزی، رئیس جمهور این کشور در کابل، اعلام کرد: «من اطمینان دارم، رئیس جمهور (کرزی) فکر نمیکند که امریکا به جز دیدن طالبان در میز مذاکرات صلح، تمایل دیگری داشته باشد.»
وی افزود، امریکا در ارتباط با ادامه تلاش و حفظ جان مردم افغان، با دولت افغانستان همکاری کامل دارد.
وزیر امور خارجه امریکا همچنین از توافق نظر واشنگتن و کابل درباره مذاکره با طالبان خبر داد.
این درحالی است که رئیس جمهور افغانستان، واشنگتن را به تبانی با شبهنظامیان طالبان برای ادامه ناامنی و توجیه حضور نظامیان خارجی در این کشور جنگزده متهم کرده است.
کرزی روز سهشنبه (12 مارس، 22 اسفند) بار دیگر از معیارهای دوگانه امریکا در برگزاری مذاکرات مخفی با شبهنظامیان طالبان در برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپا، انتقاد کرد و گفت: « طالبان و امریکاییها، در کنار هم چای مینوشند و شکلات میخورند، اما بعد، میآیند و به غیرنظامیان در افغانستان حمله میکنند.»
کرزی پیش از این واشنگتن را به برگزاری مذاکرات یکجانبه با گروه شورشیان طالبان متهم کرده و گفته بود: طالبان، امریکا و خارجیان هر روز در اروپا و کشورهای خلیج (فارس) گفتوگو میکنند.
ماه گذشته (فوریه 2013 میلادی)، رسانههای افغانستان گزارش دادند، واشنگتن در قطر به منظور متقاعدکردن شبه نظامیان طالبان برای آغاز مذاکرات با دولت افغانستان، با این گروه تماس در تماس است.
جانان موسیزی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان روز یکشنبه (24 مارس، 4 فروردین) از سفر کرزی به دوحه برای دیدار و گفتوگو با مقامات قطر در ارتباط با مذاکرات صلح با طالبان خبر داد.
موسیزی گفت، این سفر به دعوت امیر قطر صورت خواهد گرفت و در آن درباره همکاری دوجانبه و روند صلح [با طالبان] بحث و تبادل نظر خواهد شد.
مقامات دولت افغانستان و شبهنظامیان طالبان بعد از سرنگونی رژیم طالبان در سال 2001 تاکنون، به طور مستقیم مذاکره نکردهاند.
طالبان بارها از مذاکرات مستقیم با دولت کرزی که از حمایت غرب برخوردار است، امتناع کرده و درخواست دادهاند، این مذاکرات بین شبه نظامیان و امریکا برگزار شود.
امریکا و متحدانش در سال 2001 میلادی به عنوان بخشی از طرح امریکایی به اصطلاح جنگ با تروریسم، به افغانستان حمله کردند. رژیم طالبان در این جنگ سرنگون شد، اما کشور افغانستان همچنان صحنه خشونت و ناامنی است.
نیروهای خارجی قرار است تا پایان سال 2014 میلادی از افغانستان عقبنشینند و مسئولیتامور امنیتی این کشور را به دولت افغانستان واگذار کنند.
این درحالی است که امریکا قصد دارد برخی از نیروهای نظامی خود را برای فعالیتدر آنچه «آموزش و عملیاتهای ضد تروریستی» عنوان کرده است، در افغانستان نگه دارد.
نظر شما