به گزارش خبرنگار حوزه احزاب شبستان، اعضای گروه های مختلف سیاسی معتقدند در سال گذشته آنگونه که باید جبهه ها و احزاب نتوانسته اند از پس وظایف و حضوری که از آنها در صحنه های مختلف سیاسی انتظار می رود بیایند. مشروح گفتگوها را می توانید در گزارش ذیل بخوانید:
احزاب ثمر تلاششان را در انتخابات شاهد خواهند بود
عضو جبهه متحد اصولگرایان معتقد است: اگر احزاب فعالیت خود را به انتخابات منوط کنند نمی شود از آنها گله کرد.
مجتبی رحماندوست عضو جبهه متحد اصولگرایان در خصوص میزان فعالیت احزاب، گروهها و جبهه های سیاسی در سال گذشته به خبرنگار حوزه احزاب شبستان گفت: این که گروه هایی باشند که در طول هر 4 سال یکبار برای انتخابات ریاست جمهوری فعال شوند کار جالبی نیست.
وی با اشاره به میزان اهمیت احزاب سیاسی در طول فصل های دور از انتخابات اظهار داشت: احزاب باید در طول 4 سال به تحقیقات و تلاش بپردازند و پس از این که به نتایجی رسیدند ثمر آن را در انتخابات به کار بگیرند.
رحماندوست همچنین تصریح کرد: انتخابات ریاست جمهوری آنقدر مهم است که اگر گروه هایی در سال های اخیر فعال نبودند باید در انتخابات فعالیت سیاسی خود را آغاز کنند زیرا در واقع اگر کسانی به عنوان رئیس جمهوری یا وزیر یا دیگر مسئولین بر سرکار می آیند در راستای دیدگاه این احزاب عمل کنند به هدفشان رسیده اند.
وی خاطرنشان کرد: اگر چه دوست ندارم احزاب فعال نباشند و در طول انتخابات فعالیت داشته باشند اما اهمیت موضوع انتخابات به قدری است که اگر چنین اتفاقی هم بیافتند نمی شود به گروه ها و جبهه ها ایراد گرفت.
احزاب کشور جان نگرفته اند
عضو جامعه روحانیت مبارز معتقد است: احزاب و گروه های سیاسی در کشور ما جان نگرفته اند.
حجت الاسلام احمد سالک در خصوص میزان فعالیت احزاب، جبهه ها و گروه های سیاسی در سال گذشته به خبرنگار احزاب شبستان گفت: در کشور ما احزاب جان نگرفته اند.
وی دلیل جان نگرفتن احزاب سیاسی در کشور را ساختار فکری و فرهنگی مردم ایران دانست و تشریح کرد: مردم با مسائل دینی و ارزشی مرتبط هستند و خارج از این مسائل نمی اندیشند و از آنجایی که احزاب، جبهه و گروه های سیاسی، سیاسی و اقتصادی می نگرند و خارج از مسائل دینی و ارزشی گام برمی دارند موفق نیستند.
سالک دلیل فعالترشدن این گروهها در هر دو سال یا 4 سال یکبار نزدیک به انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و شوراها طبیعی خواند و خاطرنشان کرد: این مساله طبیعی است که هرچه به سمت انتخابات پیش می رویم فعالیت احزاب و مردم بیشتر می شود اما این حرکت متاسفانه درست نیست.
فعالیت احزاب نباید وابسته به انتخابات نباشد
عضو جبهه پایداری معتقد است: فعالیت های سیاسی احزاب نباید به انتخابات وابسته باشد.
زهره طبیب زاده عضو جبهه پایداری در خصوص فعالیت احزاب و جبهه های سیاسی در سال گذشته به خبرنگار حوزه احزاب شبستان گفت: حزب ها و تشکیلات سیاسی برای تداوم فعالیت های سیاسی سامان یافته در یک جامعه یک ضرورت هستند.
وی با بیان این که به لحاظ عدم وجود احزاب همواره ما در طول تاریخ انقلاب از این بابت رنج می بردیم، افزود: واقعیت این است که احزاب ما یا ضعیف عمل می کردند و غیر فعال بودند یا روحیه حزب گریزی در جامعه به دلایل تاریخی متعدد نداشتند.
طبیب زاده خاطرنشان کرد: در سال های اخیر ضرورت گسترش شهرها و زندگی شهرنشینی با عث شده که آحاد سیاسیون به نتیجه برسند که وجود احزاب لازمه کار سامان یافته در عرصه سیاسی در کشورها در قرون جدید است و به خصوص با وسایل ارتباط جمعی جدید این ضرورت که گروه های سیاسی بتوانند به عنوان یک گروه و شاخص، ضرورت های سیاسی در جامعه را تعیین کنند به وجود آمده است.
وی با اظهار این که احزاب سیاسی با این بینش عمیق نسبت به ضرورت تشکل در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: این ربطی به انتخابات ندارد و یکی از کارکردهای احزاب فعالیت در انتخابات سراسر کشور است و احزاب متوجه ضرورت تشکیل خودشان شده اند.
طبیب زاده در ادامه با تاکید بر این نکته که فعالیت احزاب نباید وابسته به انتخابات باشد و باید در فصل های بی انتخاباتی هم به صورت سامان یافته و فعال گروه های سیاسی مشارکت حزبی خود را داشته باشند، اظهار داشت: مثلا پس از انتخابات ریاست جمهوری احزاب باید اقدامات دولت جدید را رصد کنند و در بزنگاه های خاص بتوانند نهادهای اجتماعی یا سیاسی را به کار گیرند.
فعالیت مثبت احزاب در سال گذشته کم بوده است
دبیرکل حزب سبز ایران معتقد است: ما از احزاب فعالیت مثبت برای مسائل سیاسی و اقتصادی کشور کمتر دیده ایم.
حسین کنعانی مقدم در خصوص میزان فعالیت احزاب و جبهه های کشور در سال گذشته به خبرنگار حوزه احزاب شبستان گفت: ما از احزاب فعالیت مثبت برای مسائل سیاسی و اقتصادی کشور کمتر دیده ایم.
وی در ادامه احزاب را بنابر فعالیت های سیاسی و اقتصادیشان در سطح کشور به سه دسته تقسیم کرد و افزود: دسته اول احزابی که همیشه حضور و فعالیت های سیاسی دارند، سمینارها و گزارش ها یا دیدارهایی را برگزار می کنند.
کنعانی مقدم ادامه داد: برخی ها هم که احزاب فصلی هستند با نزدیک شدن به انتخابات فعال می شوند و فعالیت می کنند . در سال گذشته که با بحث انتخابات در فاصله بودیم چندان فعالیتی را از این گروهها شاهد نبودیم علاوه بر این نیز برخی ها هم چراغ خاموش حرکت می کنند و به مسائل داخلی حزبی شان می پردازند.
عضو جبهه ایستادگی با اظهار این که احزاب چند نقطه ضعف جدی داشتند، تصریح کرد: یکی از این ضعف ها این بود که احزاب در مسائل مهم کشور مانند تحریم ها، مذاکرات هسته ای، بیداری اسلامی یا مسائل اقتصادی حضور کمرنگتری داشند.
وی ضعف دیگر احزاب را توجه بیش از اندازه به بحث انتخابات و تلاش برای حمایت همه جانبه از یک یا چند کاندیدا دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به جناح بندی هایی که برای انتخابات داشتند به دنبال این بودند که با طرح کاندیداها و پیوستن به افراد سیاسی خودشان را مطرح کنند که همین امر در برخی از جهات موجب شد تا گروه ها و جبهه ها از مسائل سیاسی روز عقب بمانند.
اگر احزاب قویتر شوند تخلفاتی مثل فساد بانکی اخیر نخواهیم داشت
مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری در خصوص فعالیت احزاب در سال 91 به خبرنگار حوزه احزاب شبستان گفت: احزاب در ایران مشکلات فراوانی دارند.
وی مشکلات احزاب را تحت تاثیر عوامل مختلفی خواند و توضیح داد: ما مشکلات زیادی داریم. بخشی از مشکلات به خود احزاب و بخشی به حکومت، بخشی هم به قانون و بخشی هم به فرهنگ سیاسی مردم برمی گردد.
کواکبیان در ادامه با تاکید بر ضرورت فعالیت احزاب سیاسی در سطح کشور، تصریح کرد: اگر احزاب فعالیت سیاسی خود را افزایش دهند بحث نظارت بر ارگان های سیاسی دولتی هم قوت بخشیده می شود و باعث می شود دیگر تخلفاتی همچون اختلاس سه هزار میلیارد تومانی نداشته باشیم.
دبیرکل حزب مردمسالاری فعالیت حزب مطبوعش را در سال 91 این گونه تشریح کرد: در خصوص مردمسالاری هر ماه به طور متوسط شورای مرکزی حزب برگزار می شود و هر 15 روز یکبار هم دفتر سیاسیمان تشکیل می شود. علاوه بر این حزب مردمسالاری در پایان هر فصل همایش سراسری خود را برگزار می کند و هر سال هم یک اردوی تابستانی، مراسم افطاری و کنگره دارد. تمام این فعالیت ها و بیانیه هایی که در مناسبات مختلف سیاسی صادر می کند نشان می دهد که حزب مردم سالاری از آن جمله احزاب فصلی نیست که در نزدیک انتخابات ها فعالیتش را قوت بخشد.
احزاب در سال 91 مورد بی مهری دولت قرار گرفتند
محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در خصوص فعالیت احزاب در سال 91 به خبرنگار احزاب شبستان گفت: احزاب مورد بی مهری کامل دولت در سال 91 بودند ولی خودشان به حد توانشان فعالیت داشتند.
وی با تاکید بر ضرورت فعالیت احزاب در عرصه های مختلف سیاسی کشور، تصریح کرد: ما معتقدیم ما در کشور یکی از لوازمی که برای تحقق جمهوریت نظام نیازمندیم تعمیق فرهنگ تحزب است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در تشریح فعالیت سیاسی حزب مطبوعش در سال 91 گفت: ما به سهم خودمان فعالیت های حزبی را در توانمان انجام داده ایم و باید زمینه این گونه ای برای دیگر احزاب هم فراهم باشد.
حبیبی در پایان با انتقاد از برخی احزاب و گروههای سیاسی که به صورت فصلی مانند زمان های نزدیک به انتخابات ها فعالیتشان را انجام می دهند، خاطرنشان کرد: این نوع تحزبی که حزب در یک فصل ویژه ای هر فصلی باشد فعالیت داشته باشد را یک فعالیت بسیار ناقص برای احزاب می دانم . احزاب باید بیایند و فعالیتشان را مقطعی و فصلی در نظر نگیرند و فعالیت نامحدود را پیش بینی کنند تا فرهنگ تحزب در کشور شکل بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما