به گزارش خبرگزاری شبستان این تحلیلگر سیاسی یادآور شد، واضح است که با استعفای نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، اختلافات عمیقتر و این مساله فقط موجب بی ثباتی بیشتر در منطقه خاورمیانه خواهد شد .
نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان پس از بن بست در کابینهاش بر سر مقدمات برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه ژوئن استعفا داد. میقاتی پس از آن از سمت خود استعفا داد که اعضا دولت با تمدید ریاست سرلشگر اشرف ریفی بر پلیس این کشور و تشکیل هیات نظارت بر انتخابات پارلمانی به توافق نرسیدند.
پرس تی وی در این زمینه با مایکل مالوف، از مقامهای سابق پنتاگون گفت و گویی انجام داده است که برگردان آن را در زیر میخوانید:
سوال :با بررسی اوضاع در لبنان، درحالی که امید بود با استعفای میقاتی راه برای بلوکهای سیاسی مهم برای قبول مسئولیت و برقراری اتحاد بیشتر در لبنان هموار شود اما با این وجود اختلافات در عرصه سیاسی لبنان بیشتر شده است، نظر شما در این باره چیست ؟
مالوف:بله،کاملا درست است و متاسفانه این اقدام وی نه فقط موجب بیثباتی در لبنان بلکه موجب بی ثباتی کل منطقه خواهد شد .
فکر میکنم این اقدام موجب بی ثباتی کل منطقه خواهدشد . و سوالی که مطرح است این است که آیا انتخابات مطابق برنامه در ماه ژوئن برگزار خواهد شد . اکنون وی استعفای خود را مطرح کرده است و رئیس جمهوری می توانست آن را بپذیرد ویا با آن مخالفت کند اما مشخص است که این اقدام وی دامنه اختلافات را گسترده تر خواهد کرد.
به گمان من سنیها و ویژه جنبش 14 مارس از استعفای وی خرسند هستند چون احساس میکنند که وی، عامل حزب الله است اما به نظر من اوضاع بی ثبات تر خواهد شد . فکر می کنم وی با این اقدام در جهت خواسته قدرتهای غربی که خواهان این نوع بی ثباتی هستند عمل کرده است به ویژه با توجه به اقداماتی که امروزه با همکاری میان ترکیه واسرائیل در منطقه شاهد هستیم و همچنین اوضاع در سوریه.اوضاع بسیار آشفته است و در نتیجه این ناآرامی می تواند موجب ناآرامی کل منطقه شود.
سوال: خوب، بی ثباتی واژهای است که امروز زیاد می شنویم و نگرانیها از تاثیرات بحران سوریه به لبنان بیش از پیش افزایش یافتهاست. به نظر شما برقراری ثبات در لبنان تا چه اندازه میتواند به کاهش ناآرامی در سوریه کمک کند؟
مالوف: خوب به نظر من لبنان باید ابتدا مسایل خود را حل و فصل کند. متاسفانه این وضعیت از جانب قدرتهایی از امریکا و عربستان سعودی هدایت میشود و موجب تاسف است که مردم لبنان نمیتوانند درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند.
بحران در سوریه، تاثیرات بسیار مخربی را به همراه دارد چون بازیگران خارجی وجود دارند که نه فقط خواهان ناآرامی در سوریه بلکه خواهان به وجود آمدن جنگی داخلی در این کشور هستند و قطعا این روند تاثیر منفی در لبنان خواهد داشت به ویژه با توجه به سیل پناهجویان، دولت لبنان در حال حاضر در پاسخ به نیازهای مردم این کشور تحت فشار است چه رسد به تامین و پاسخگویی به نیازهای پناهجویان.
و به نظر من این همان اهدافی است که قدرت های غربی به دنبال آن هستند، هر چه ناآرامی در لبنان بیشتر باشد آنها راحت تر می توانند به اهداف خود در فروپاشی دولت ضعیفی که اکنون در لبنان وجود دارد، نائل آیند. واقعیت این است که قدرتهای غربی به منافع مردم لبنان هیچ بهایی نمیدهند .
نظر شما