تلاش برای جلوگیری از خاموشی آتش در سوریه

هر زمان که در کنترل کامل اوضاع سوریه موفقیت هایی نصیب دولت شده است، یا اوضاع به گونه ای پیش رفته است که امید به حل سیاسی و مسالمت آمیز این بحران به وجود آمده است، با اقداماتی بر آتش بحران دمیده شد.

خبرگزاری شبستان: این روزها خبری که از سرخط اخبار جهان حتی برای مدتی کوتاه حذف نگردیده ،ناآرامی های سوریه است. بحران و درگیری هایی که از دو سال گذشته در سوریه آغاز شده است در حالی همچنان ادامه دارد که تحلیلگران به نقش کشورهای مشخصی در منطقه و جهان در دامن زدن به آتش این بحران و درگیری ها اذعان دارند.

این کشورها از همان آغاز بحران با پشتیبانی مالی و نظامی پنهان و آشکار از مخالفان در سوریه، نه تنها قوانین و مقررات بین المللی را نقض کرده اند، بلکه هر زمان که در کنترل کامل اوضاع این کشور موفقیت هایی نصیب دولت شده است، یا اوضاع به گونه ای پیش رفته است که امید به حل سیاسی و مسالمت آمیز این بحران به وجود آمده است، با اقداماتی بر آتش بحران دمیده اند، و تلاش کرده اند از خاموش شدن آن جلوگیری نمایند.

سخنان اخیر مقامات برخی از کشورهای اروپایی برای فراهم ساختن زمینه ارسال بیشتر سلاح به مخالفان دولت سوریه را نیز می توان در این چارچوب تحلیل کرد. این در حالی است که اتحادیه اروپا از حدود یک سال پیش تحریم هایی را در زمینه ارسال سلاح به سوریه اعمال کرده بود که همین باعث شده بوده زمینه تحویل آشکار سلاح و تجهیزات نظامی به مخالفان دولت سوریه فراهم نباشد.

اکنون پس از گذشت دو سال از آغاز بحران سوریه، و با ناکامی هایی که نصیب مخالفان مسلح دولت سوریه، و پشتیبانان منطقه ای و غربی آنها برای غلبه بر دولت مشروع و قانونی این کشور شده است، کشورهایی چون انگلیس و فرانسه اقداماتی را آغاز کرده اند تا بتوانند با تغییر سیاست اتحادیه اروپا در مورد تحریم تسلیحاتی سوریه، زمینه ارسال آشکار سلاح به مخالفان دولت این کشور را فراهم نمایند.

این رفتارها به دنبال اقداماتی صورت می گیرد که برخی از کشورهای غربی از چندی قبل به نام ارسال کمک ها و تجهیزات «غیرکشنده» به مخالفان دولت سوریه آغاز کرده اند، و در قالب آن تجهیزات و کمک هایی را به مخالفان مسلح دولت سوریه داده اند که کاربرد مستقیم نظامی دارند.

نکته درخور توجه این است که اقدامات کشورهایی چون انگلیس و فرانسه نه تنها با مخالفت بسیاری از کشورهای جهان روبرو است، بلکه در درون خود اتحادیه اروپا نیز با مخالفت و انتقاد شماری از اعضاءِ تاثیرگذار روبرو است. از سوی دیگر، چنین اقداماتی در تضاد آشکار با قوانین و مقرارت مسلم و پذیرفته شده بین المللی مبنی بر عدم دخالت در اوضاع داخلی کشورها، و ممنوعیت تسلیح گروه هایی است که علیه دولت قانونی کشوری شورش مسلحانه کرده اند.

بنابراین سوالی که اکنون بیش از هر زمان دیگری جای طرح آن وجود دارد این است که کشورهای غربی چون انگلیس و فرانسه چه اهدافی را در سوریه دنبال می کنند که برای جلوگیری از فرونشستن آتش درگیری ها در این کشور به هر اقدامی دست می زنند؟
نویسنده :اقدس اقبال
پایان پیام/
 

کد خبر 239346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha