عملکرد موفقیت آمیز گنبد آهنین در حد صفر است

در حالی که اوباما از سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی که با حمایت مالی امریکا ساخته شده، تمجید کرده است، کارشناسان نظامی فاش ساخته‌اند که موفقیت این سامانه موشکی در جریان جنگ با غزه در حد صفر بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از  روزنامه نیویورک تایمز روز پنج شنبه (1 فروردین، 21 مارس)، در حالی که اوباما در بازدید روز چهارشنبه خود از تاسیسات گنبد آهنین، «خلق یک شگقتی در زمینه فناوری را که با کمک‌دلارهای امریکا ساخته شده» جشن گرفت و تلاش کرد که حمایت امریکا از رژیم صهیونیستی را نشان دهد، به «مباحثات جدی» مبنی بر اینکه میزان موفقیت این سامانه «بیش از اینکه واقعی باشد، غیر واقعی است» کوچکترین اشاره‌ای نکرد.

در این گزارش همچنین آمده است، بر خلاف ادعاهای اسرائیل مبنی بر اینکه میزان موفقیت گنبد آهنین در نابود کردن موشک‌های فلسطین در جریان حملات گسترده نظامی اسرائیل به نوار محاصره شده 90 درصد بود، مطالعات کارشناسان نظامی در امریکا و اسرائیل حاکی از این است که این سامانه ضد موشکی تنها «40 درصد موشک‌ها» و «شاید حتی کمتر از آن» را از بین برد.

به گفته کارشناسان، بسیاری از موشک‌ها «صرفا معیوب یا ناقص» - و نه کاملا نابود - شدند و بدین ترتیب موشک‌هایی سالم یا معیوب به مناطق پر جمعیت برخورد کردند.

در پی ادعاهای به شدت اغراق آمیز اسرائیل در مورد میزان موفقیت گنبد آهنین، کنگره امریکا نیز این سامانه را «بسیار موثر» توصیف کرد و وعده 680 میلیون دلار دیگر برای تکمیل این سامانه را در سال 2015 داد.

بر اساس این گزارش، ریچارد لوید، یک کارشناس تسلیحاتی که در برای مهندسان و طراحان سلاح، نقدی را در مورد گنبد آهنین نوشته است و همچنین تئودور پوستل فیزیکدان عضو موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی) که در افشای شکست‌های بزرگ سامانه ضد موشکی پاتریوت در سال 1991 نقش داشت، به تجزیه و تحلیل تصاویر ویدیویی منتشر شده از عملکرد سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین پرداخته و پی بردند که این سامانه «به طور مکرر در هدف قرار دادن موشک‌ها ناتوان بوده است.»

دکتر پوستل می‌گوید، «میزان موفقیت این سامانه به سختی می‌تواند بالاتر از 5 یا 10 درصد باشد.»

علاوه بر این، روزنامه نیویورک تایمز می‌افزاید، مردکای شفر، متخصص موشکی اسرائیلی که پیشتر عضو شرکت سازنده گبند آهنین بود، بیش از 20 فیلم ویدیویی را در ماه گذشته مورد بررسی قرار داد و «به این نتیجه رسید که میزان موفقیت این سامانه در از بین بردن موشک‌ها صفر بوده است.»

در عین حال، روزنامه نیویورک تایمز تاکید می‌کند که عملکرد گنبد آهنین مسئله‌ای کلیدی در رابطه با تصمیم احتمالی اسرائیل برای حمله نظامی علیه ایران است چرا که ایران مدت‌هاست تهدید کرده که هرگونه حمله به این کشور با حملات تلافی جویانه شدیدی «از جمله حملات موشکی از جنوب لبنان و نوار غزه» روبرو خواهد شد. فراموش نشود که ایران موشک‌های دور برد بالیستیک نیز در اختیار دارد.

بر پایه این گزارش، در پی آتش بس جنگ غزه در سال گذشته، لوید به بررسی دقیق «فیلم‌های ویدیویی آنلاین از عملکرد گنبد آهنین» پرداخت تا «نشانه‌هایی روشن از موفقیت این سامانه» پیدا کند اما وی «نشانه‌های بسیار کمی» در این زمینه یافت.

روش لوید در بررسی ویدیویی عملکرد سامانه‌دفاع هوایی در جریان جنگ امریکا با عراق در سال 1991 با موفقیتی علمی روبرو شد. در آن زمان ارتش امریکا ادعا کرد که سامانه دفاع هوایی پاتریوت که برای حمایت از اسرائیل در مقابل حملات موشکی احتمالی رژیم صدام حسین ساخته شده بود، میزان موفقیت 96 درصدی داشت.

این در حالی است که بر اساس گزارش نشریه تایم، تحقیقات و بررسی‌های این دانشمند عضو ام‌آی‌تی تنها حاکی از شکست و ناتوانی آن سامانه موشکی در متوقف کردن موشک‌ها بود.

از سوی دیگر، روون پداتزور، یک تحلیل‌گر نظامی اسرائیلی که «مدت‌هاست در مورد ادعاهای اسرائیل در مورد توانایی‌های ضد موشکی‌آن تردید دارد» از یافته‌های لوید حمایت کرده است. وی پی برد که بر اساس یکی از گزارش‌های پلیس اسرائیل، 109 موشک پرتاب شده از غزه - تقریبا دو برابر آمار ارائه شده از سوی ارتش - به مناطق شهری اسرائیل برخورد کردند.

پداتزور همچنین از مدارکی مبنی بر «ویرانی‌های گسترده» که موشک‌های فلسطینی به بار آوردند، پرده برداشت.

پرس تی وی افزود بر اساس گزارش وزارت دارایی رژیم اسرائیل، 3165 مورد ادعای تخریب اموال از جمله خودرو و ساختمان در شهرهایی همچون اشدود و بئرشبع در پی حملات موشکی ثبت شد. ‌این دو شهر هر دو تحت حمایت سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین هستند.

 

کد خبر 239230

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha