به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمد جعفر علمی، دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی، امروز (10 اسفند) در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران با اشاره به فراخوان آثار در دو بخش موضوع عمومی و ویژه، گفت: بخش عمومی جشنواره در محورهای کتاب های تالیفی، ترجمه، تصحیح و تحقیق، مقالات چاپ شده، پایان نامه های دفاع شده در سال 88 و نرم افزارهای علوم اسلامی و در موضوعات علوم قرآن و حدیث، تاریخ و سیره، فقه و اصول و حقوق، کلام و دین پژوهشی، اخلاق و تربیت و روان شناسی، حکمت و منطق و عرفان، علوم سیاسی و اجتماعی، ادبیات و علوم ادبی برگزار می شود.
وی در ادامه با بیان تعداد شرکت کنندگان در بخش عمومی جشنواره، تصریح کرد: تعداد 212 نفر از برادران و 10 نفر از خواهران در این بخش شرکت کردند، که از چهار قاره آسیا، آفریقا، اروپا و امریکا و در مجموع از 27 کشور هستند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی، تعداد کل آثار رسیده در بخش عمومی را 348 اثر عنوان کرد و اظهار داشت: 329 اثر توسط محققان مرد و 12 اثر توسط محققان زن و هفت اثر نیز توسط اشخاص حقوقی به این جشنواره ارسال شده است.
وی با تفکیک آثار رسیده به بخش عمومی جشنواره، تاکید کرد: از مجموع 169 عنوان کتاب تعداد 103عنوان کتاب تالیفی، 49 عنوان کتاب ترجمه و 17 کتاب تحقیقی است، تعداد 84 عنوان پایان نامه راه یافته به مرحله نهایی جشنواره، تعداد 93 مقاله و دو نرم افزار علوم اسلامی نیز از آثار رسیده به بخش عمومی است.
در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری بخش ویژه جشنواره خبرداد و تصریح کرد: بخش ویژه جشنواره امسال با عنوان"عاشورا پژوهشی در عرصه بین الملل" برگزار می شود.
حجت الاسلام محمد جعفر علمی، ادامه داد: قریب به 141 محقق در بخش ویژه شرکت کردند که 60 نفر برادر و 81 نفر خواهر هستند.
وی از دعوت فعالان عرصه بین المللی پژوهش به جشنواره خبر داد و ابراز داشت: تعداد 18 میهمان خارجی از 12 کشور به همایش دعوت شدند که عمدتا از کشورهای سوریه، ترکیه، لبنان، افغانستان و هند هستند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی، با اشاره به زبان های آثار بخش ویژه گفت: بیشترین زبان آثار رسیده در بخش فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی استانبولی، اردو، فرانسوی و چینی است.
گفتنی است، سیزدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی، آثار پژوهشی محققان و اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی با موضوع ویژه عاشورا پژوهشی در عرصه بین الملل روز پنجشنبه (12 اسفند) در سالن قدس مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما