میزبانی نواده امام باقر (ع) از زائران نوروزی

امامزاده معصوم (ع) از نوادگان امام باقر (ع) که بنای آن جزء آثار ملی ثبت شده در دوران صفویه و قاجاریه است، عید نوروز پذیرای زائران است.

خبرگزاری شبستان: فرصت مغتنم تعطیلات نوروز برای حضور در بقاع متبرکه و امازادگان که در طول تاریخ در میان ایرانیان از جایگاه والا برخوردار بوده اند منجر شد تا به معرفی برخی از این بقاع در شهر تهران بپردازیم.

 

بقعه متبرکه امامزاده معصوم (ع)
بقعه متبرکه امامزاده معصوم (ع) در نزدیکی بقعه امامزاده حسن (ع) در خیابان قزوین، بین میدان قزوین و سه راه آذری، مقابل پل امامزاده معصوم واقع شده است. در کتیبه ای که به تاریخ 1240 ه.ق نگاشته شده، آن حضرت از نوادگان امام محمد باقر (ع) معرفی شده است.
این بقعه در فضای وسیع و مشجری قرار دارد و بنای فعلی آن مشتمل بر حرم چهار ضلعی مستطیل شکل است که ایوان کوچکی در طرف جنوب و اتاق های وسیعی در طرفین آن ساخته شده و گنبدی به سبک گنبدهای عصر صفوی بر فراز بقعه استوار شده است. در محوطه این بقعه مقبره برخی از رجال و افسران عهد مظفرالدین شاه و محمد علی شاه قاجار وجود دارد.
آیینه کاری داخل بنا توسط محمدرضا نوید به سال 1373 ش انجام گرفته که بانی آن حاج علی قجر است و در قسمتی از ضریح نوشته شده: اصفهان زرگری حسن پرورش، قلمزنی اکبر سبزیان و نجاری اخوان خالق زادگان ساخته شد. این امامزاده دارای فضای سبز وسیع، زائرسرا، پارکینگ و امکانات رفاهی مناسبی جهت استفاده زائرین محترم است. بنای مذبور که از آثار دوره صفویه و قاجار است به شماره 1913 جزء آثار ملی ثبت شده است.

 

بقعه متبرکه امامزاده قاضی صابر (قاضی الصابر ) (ع)
بقعه متبرکه امامزاده ابوالقاسم قاضی صابر (ع) در روستای ونک پشت دانشگاه الزهرا (ع) واقع شده است. به نقل از نهایه الاعقاب آن حضرت در همان روستا متولد گردید و در علم نیز کمال امتیاز را داشته و بنا بر زیارتنامه موجود از نوادگان امام زین العابدین (ع) است. بقعه ایشان در سال 1302 ه.ق به وسیله مرحوم میرزا یوسف مستوفی الممالک صدر اعظم ناصر الدین شاه قاجار ساخته شد که سنگ مرمر با خطوط و اشعار شیوا و ضریح چوبی و تزیینات کاشیکاری و حسن سلیقه فراوان در آن بکار رفته است.

 

بقعه متبرکه امامزاده محمد ولی (ع)
در مرکز روستای درکه و بر دامنه های غربی آن زیارتگاهی به نام بقعه امامزاده سید محمد ولی (ع) قرار دارد. آن حضرت از نوادگان امام زین العابدین (ع) است. بنای فعلی بقعه ایشان چندان قدیمی نیست و حدود 70 متر مربع مساحت دارد و آثار قدیم آن مربوط به شالوده و قسمت هایی از دیوارهای حرم است. این بقعه با مساحت حدود 80 متر مربع مشتمل بر حرم مستطیلی شکل است که به دلیل مورب بودن گوشه های آن به صورت هشت ضلعی در آمده است. ورودی حرم از طرف شمال است و ایوان خوش منظره ای در جلوی آن قرار دارد.
بنای بقعه در سال 1358 شمسی بازسازی گردیده که نام بانی آن و تاریخ تجدید بنا روی کاشی های سطح دیوار بقعه موجود است.

 

بقعه متبرکه امامزاده مطیب (ع)
بقعه آن حضرت که از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است، در نزدیکی میدان عطاء الدین، خیابان شهید کچویی در روستای اوین، 3کیلومتری شمال ونک در دامنه کوه های مشرف بر روستای درکه، که از هوای باطراوتی برخوردار است، واقع شده است.
بقعه مزبور سابقا اتاق سنگی ساده مستطیل شکلی به مساحت حدود 70 متر مربع داشته که ایوان ورودی آن رو به مشرق باز می شده است. ضریح و مرقد به صورت ساده و فاقد تزیینات است.
نسبت زیارتنامه ایشان مطیب بن زیدبن محسن بن موسی الکاظم (ع) ذکر شده است. تنها اثر باقی مانده این بقعه که تا چند سال پیش از جلوه لازم برخوردار بود، دری خاتک سازی شده همراه با آیینه کاری است.


پایان پیام/
 

کد خبر 238578

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha