فعالیت 1200 هسته پژوهشی در کشور/آماردقیقی از تعداد مساجد کشور نداریم

دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد با اشاره به اینکه در دولت های نهم و دهم 13 هزار کانون به تعداد کانون ها افزوده شده است،گفت: در حال حاضر1200 هسته پژوهشی در کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت می کنند

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در دیدار مسئولان ستادعالی و فعالان کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با رییس جمهور با اشاره به تاریخچه تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: منشأ ایجاد کانون‌های مساجد در سال 1370 بود که رهبر معظم انقلاب مردم و مسئولان را نسبت به تهاجم فرهنگی دشمن هشدار دادند و بعد از آن توجه به این مسئله در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد که در مساجدی که استعداد دارند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعال‌سازی آنها گامی بردارد.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: از سال 1371 که ایجاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در دستور کار قرار گرفت تا الان 20 سال می‌گذرد و این مجموعه در این مدت با بالندگی و گستردگی همراه است به گونه‌ای که در حال حاضر 15 هزار و 400 کانون فرهنگی هنری در اقصی نقاط کشور فعالیت دارد و نوجوانان و جوانان با محوریت امام جماعت در این مجموعه‌ها مشغول به فعالیت هستند.


هر روز 6 کانون در کشور ایجاد شده است
حجت‌الاسلام سلیمانی تأسیس کانون‌ فرهنگی هنری، تجهیز کتابخانه‌های مساجد و تربیت نیروهای کارآمد را محور و مأموریت تأسیس این مراکز عنوان کرد و گفت: در حال حاضر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در تهران و در تمام استان‌ها حتی دورافتاده‌ترین نقاط کشور ایجاد شده‌اند به گونه ای که از زمان تاسیس کانون های فرهنگی هنری تا پایان سال 84 که 13 سال می گذرد 2400 باب کانون بود که در دولت های نهم و دهم به این آمار 13هزار کانون دیگر افزوده شده است و به طور میانگین هرروز 6 کانون ایجاد شده است.

کانون های فرهنگی هنری برگ زرین دولت9 و 10
وی با اشاره به اینکه دو میلیون نوجوان،جوان و بزرگسال با این کانون ها آشنا می شوند، بیان کرد: کانون های مساجد ظرفیت جدیدی است که به عنوان برگ زرین دولت نهم و دهم می توان مطرح کرد.

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار کرد: امروز در سایه راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد طرح تلاوت نور در بیش از 28 هزار مرکز دنبال می‌شود. علاوه بر آن دوره‌های مهارت تفسیر نیز در طول سال برای ائمه جماعات برگزار می‌شود.

 

وی برگزاری دوره‌های عفاف و حجاب، برگزاری جشنواره‌های مختلف در رشته‌های هنرهای تجسمی، شعر و سرود، قرآن و دیگر رشته‌ها را بخشی از برنامه‌های آموزشی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور نام برد.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از اجرای طرح تبلیغی چهره به چهره در مناطق مرزی کشور به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های شاخص این مجموعه نام برد و تصریح کرد: بر اساس این طرح تبلیغی به پرسش‌ها و شبهات دینی نوجوانان و جوانان توسط مربیان دعوت‌شده در این طرح پاسخ داده می‌شود که تاکنون دو هزار حلقه فرهنگی ایجاد و 22 هزار نیرو تحت پوشش قرار گرفته اند.

 

وی در ادامه با اشاره به فعالیت 618 کانون تخصصی در کشور با 23 رشته و 110 کانون در جوار مصلی‌های نماز جمعه بیان کرد: با ایجاد کانون‌های فرهنگی هنری در جوار مصلی‌های نماز جمعه تلاش می‌شود نوجوانان و جوانان مسجدی به نماز جمعه تشویق و ترغیب شوند و از سوی دیگر سؤالات آنها به امام جمعه منتقل و امام جمعه نیز به دنبال حل سؤالات و پرسش‌های نسل جدید باشد و یا در شورای فرهنگ عمومی استان و یا شهرستان به دنبال طرح سوالات آنها و راهکاری برای آن باشد.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: علاوه بر ایجاد این کانون‌ها در کنار مساجد در طول دو سال گذشته ایجاد کانون‌های دانشگاهی نیز در دستور کار قرار گرفته است تا جوانانی که از دیگر استان‌ها به دانشگاه‌ها راه یافته‌اند تجربیات فعالیت‌های خود در استان‌شان را به کانون‌های دانشگاهی منتقل کنند و نهاد رهبری نیز از این ظرفیت می تواند استفاده کند.

 

وی همچنین ایجاد6500 کانون‌های فرهنگی هنری در روستاها را به عنوان یکی دیگر از اقدامات صورت‌گرفته از سوی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور نام برد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 22 میلیون جمعیت کشور در روستاها به سر می‌برند، بنابراین باید در برنامه‌ریزی‌ها به توسعه آنها توجه کرد و آنها را فراموش نکرد و همان گونه که به مساله برق، گاز و انرزی آنها توجه می شود به مساله فرهنگ آنها نیز باید توجه کرد.

 

حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به فعالیت1200 هسته پژوهشی در کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: ازسوی این هسته های پژوهشی و فعالان کانون های پایان نامه های نیز به ستاد عالی کانون های مساجد کشور ارسال می شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در مورد مساجد آمار دقیقی وجود ندارد، بیان کرد: آخرین آماری که در مورد مساجد اعلام شده است مربوط به سال 1375 است که لازم است در این زمینه آمایشی صورت گیرد زیرا که طبق برنامه پنجم توسعه اعلام شده است که یک، پنجم مساجد باید دارای کانون فرهنگی هنری شوند در حالی که ما هنوز آمار دقیقی در مورد تعداد مساجد کشور نداریم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با کمبود مسجد در کشور مواجه هستیم، گفت: امروز هزاران شهرک، شهر و روستا در کشور با کمبود مواجه هستند. طبق آماری که اخیرا یکی از دستگاهها اعلام کرد در کشور 68 هزار مسجد داریم و نیاز است 72 هزارمسجد دیگر نیز در کشور ایجاد شود.
 

مدیر عامل خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه هزینه های برق، انرژی طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی باید رایگان باشد،گفت: به دلیل کمبود منابع این امکان پذیر نیست و برخی از مساجد ناچارند ساعاتی را تعطیل کنند.

وی یکی از دغدغه ها در حوزه مساجد را نداشتن متصدی عنوان کرد، گفت: اگر شورایی به عنوان شورای عالی مساجد شکل بگیرد و در راس هرم آن نماینده رهبر انقلاب باشد تا حدودی مشکلات این حوزه رفع می شود.

دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نداشتن اساسنامه ای برای ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد، فقدان ساختمانی برای ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد را ازدیگر مسائلی نام برد که نیاز است توجهاتی نسبت به آنها صورت گیرد.

در ادامه این مراسم، ولی الله ناد علی زاده،مدیر کانون تخصصی مسجد النبی مازنداران به بیان مشکلات و دغدغه های کانون های فرهنگی هنری مساجدپرداخت.

وی تقویت کانون های فرهنگی هنری مساجد،توجه به کتابداران مساجد، اختصاص سهمیه حج برای فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد و در نطر گرفتن اردوگاهی برای کانون های فرهنگی هنری مساجد را بخشی از دغدغه های این مجموعه نام برد و از ریئس جمهور خواستار توجه به آنها شد.

پایان پیام/

 




 

کد خبر 238553

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha