"غار خربس" یکی از جاذبه های گردشگری جزیره عجایب هفتگانه

"غار خربس" یکی از جاذبه‌های گردشگری جزیره عجایب هفتگانه و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.

خبرگزاری شبستان//

 

این غار در 15 کیلومتری شهر قشم در سمت راست جاده قشم به روستای خربس وروستای درگهان قرار دارد.
 

مهمترین ویژگی آن که تعجب و شگفتی هر بیننده را بر می‌انگیزد، معماری صخره‌ای موجود در آن است.
 

در دل ارتفاعات روستای خربس، آثار باشکوهی از معماری صخره‌ای دیده می‌شود که به عقیده برخی از محققین، نیایشگاه پیروان میترائیسم و باپرستشگاه آناهیتا (خدای آب) بوده‌است.
قدمت این اثر به دوره مادها می رسد.
 

غار های خربس بر پیشانی کوهی مشرف به ساحل جنوبی جزیره چهار دهانه غار از درون به هم پیوسته در ارتفاع 20 تا 30 متر به چشم می خورد که به غار های خربس شهرت دارند که گفته می شود از دوره ماد ها هستند.
 

این غار ها که از پدیده های کهن زمین شناختی به شمار می روند همراه با دیگر پدیده ها و کوه ها و خود جزیره قشم دنباله چین خوردگی های رشته کوه های زاگرس هستند که در هزاره های گذشته از زیر آب سر برآورده اند.

این غار ها از درون با مجموعه دهلیز ها و تالار ها و اتاق های متعدد به ابعاد 5/5*4 متر و چشمه ها و روزنه های گوناگونی که رو به شمال و جنوب قرار دارند مؤید حضور مردمانی از دوران های کهن در این جزیره هستند.
 

پیداست که دست آدمیان به مرور زمان و به منظور کاربردهای گوناگون شکل و سیمای این غارها و دیواره های آن ها را دگرگون ساخته و مناسب نیاز های خود در آورده است.
 

ساختار راز آمیز این غار ها و قرار گرفتن آن بر بلندی، این عقیده را دامن زده که اینجا در روزگار مادها نیایشگاه مهر و محلی برای ستودن الهه میترا بوده است.
 

رییس اداره میراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم گفت: غار خربس به عنوان نمادى از دوران اشکانى – ساسانى در جزیره زیباى قشم است.
 

عبدالرضا دشتى زاده افزود: فرم معمارى صخره اى و وجود چندین محوطه شناسایى شده در نزدیکى غار خوربس، موجب انتساب این محوطه به دوران اشکانى – ساسانى شده است.
 

وى با بیان اینکه غار خربس قشم پیوسته مورد توجه گردشگران وعلاقمندان آثار تاریخى قرار گرفته است تصریح کرد: شکل اولیه غار خربس بر اثر عوامل طبیعى شکل گرفته اما فضاهاى داخلى این غار در دوره هاى تاریخى گسترش یافته است.
 

رییس اداره میراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم اذعان کرد: در بررسى هاى باستان شناسى اخیر چندین گوردخمه مربوط به دوران اشکانى – ساسانى و بندرهاى مربوط به دوره ساسانى در جزیره قشم شناسایى شده است.
 

به گفته دشتى زاده، یافته هاى باستان شناسى درباره غارخوربس در جزیره قشم با توجه به فرم و موقعیت جغرافیایى آن، نشان از کاربرى مذهبى این اثر تاریخى در دوران مختلف دارد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 238331

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha