به گزارش خبرنگار شبستان، سوم فروردین ماه مصادف با سالروز تولد «فرهنگ شریف» از نوازندگان برتر تار نیم قرن اخیر ایران است. فرهنگ شریف تار را نزد استادان عبدالحسین شهنازی و مرتضی نیداوود، تارنوازان بزرگ اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی آموخت، اما شیوهٔ نوازندگی وی به اساتیدش شباهتی ندارد و مخصوص خود اوست. وی از تکنوازان و بداههنوازان سرشناس موسیقی ایرانی شناخته میشود.
فرهنگ شریف در سال 1310 در شهرستان آمل از توابع استان مازندران متولد شده است.
وی نخستین تک نوازی خود را در سن دوازده سالگی که به صورت زنده از رادیو پخش میشد با موفقیت اجرا کرد و به دنبال آن در اغلب برنامههای گلها به عنوان تک نواز آواز، خوانندگان برنامه را همراهی میکرد.
این هنرمند یکی از مهمترین و دلنشینترین سبکهای نوازندگی تار را به خود اختصاص داده است، وی با ابداعاتی که در نحوه انگشت گذاری و مضراب زنی در نقاط مختلف سیمهای تار انجام داده از تار صدائی کاملاً متفاوت بوجود آورده که بسیاری معتقندند زیباترین صدای تولید شده از ساز تار است.
آنچه فرهنگ شریف را متمایز از دیگر نوازندگان تار کرده و باعث خلق اثار دلنشین از سوی وی شده، استفاده از ظرفیتهای تار در صدادهیهای متنوع، سکوتهای سنجیده، آفرینش جملاتی فارغ از قالبهای ردیف است.
این هنرمند در کارنامه هنری خود با خوانندگانی چون گلپا، ایرج، تاج اصفهانی، دلکش، غلامحسین بنان، محمدرضا شجریان، محمودی خوانساری، روح انگیز همنوازی داشتهاست و در چند فستیوال بینالمللی از جمله فستیوال موسیقی برلین توانستهاست ساز تار را به خوبی به جهانیان بشناساند.
فرهنگ شریف در بیست و یکمین جشنواره موسیقی فجر، دو اجرا به اتفاق سعید رودباری (نوازنده تنبک) داشت، که بسیار تاثیرگذار بود. این هنرمند چند سالی در دانشگاههای مطرح آمریکا به امر آموزش موسیقی مشغول بود.
همنوازی فرهنگ شریف با شجریان در آواز همایون از جمله به یادماندنیترین آثار آوازی این استاد و شجریان به شمار میرود. او نخستین هم نوازی را با خوانندگانی چون محمودی خوانساری، شجریان، اکبر گلپایگانی داشت و نخستین تصنیف اکبر گلپایگانی از ساختههای اوست.
نشان درجه یک هنری در دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی به فرهنگ شریف اهدا شده، این نشان هنری معادل مدرک دکترا است.
« عشاق»، «زمرد»،«همایون (برنامه گلها با محمدرضا شجریان)»،«عاشقانهها»،«شور معشوق»،«زخمه»،«کرشمه»،«اصفهان»، «مهر افروز»،«ساز و نوا»،«سدره»،«پیوند مهر»، «بزم عاشقان، «موی سپید» از جمله آثاری هستند که فرهنگ شریف در آنها هنرنمایی کرده است.
پایان پیام/
نظر شما