به گزارش خبرگزاری شبستان، همزمان با نزدیک شدن پنجم جمادی الاول، سالروز ولادت با سعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها، زائران و مجاوران شهر کربلای معلی به استقبال این روز باشکوه رفتند.
این روزها در شهر کربلا شور و حال خاصی برقرار است و همگی در تلاش هستند با همدلی و همکاری همدیگر خود را در این جشن بزرگ سهیم بدارند.
آذین بندی و چراغانی کردن شهر به ویژه تل زینب سلام الله علیها بخشی از کارهای است که زائران انجام دادهاند و همگی خود را برای استقبال از این روز بزرگ آماده کردهاند تا بتوانند عشق و ارادت خود را به خاندان اهل بیت علیهم السلام اعلام کنند.
همچنین در شهر نجف اشرف نیز زائران و مجاوران این شهر خود را برای استقبال از این روز بزرگ آماده میکنند.
در حال حاضر در کنار حرم شریف امام حسین علیه السلام مکان اندک مرتفعی قرار دارد به نام تل زینبیه که در واقعه عاشورا جایگاه عقیله بنی هاشم جهت اشراف بر آنچه در میدان نبرد می گذرد بود و اکنون زیارتگاه عشاق الحسین است.
زینب کبری سلام الله علیها سومین فرزند حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و حضرت علی بن ابیطالب علیه السلام است. ایشان از زنان مقدس نزد شیعیان است و آنها از این بانو با عنوان حضرت زینب یاد میکنند.
زینب خواهر کوچکتر از حسین بن علی علیه السلام، در واقعه کربلا حاضر بود و پس از آن نیز هنگام اسارت، در دفاع از حقانیت برادر خود، همانند علی بن حسین علیه السلام (امام چهارم شیعیان) نقشی ویژهای داشت.
در سال پنجم جمادی الاول سال ششم هجرت در شهر مدینه ، در خانه حضرت علی (ع) دختری بدنیا آمد که سالها بعد در تغییر مسیر تاریخ بشریت نقشی عظیم ایفا کرد. زینب (س) از مادری چون فاطمه زهرا (س) متولد شد و در دامان آن بانوی بزرگ اسلام و پیامبر اسلام (ص) و حضرت علی (ع) پرورش یافت. یکی از سیره های عملی زندگی این بانوی الهی، پرستاری و دست گیری از حال بیماران و درماندگان بود. اتفاقات سختی که در طول حیات سراسر مرارت بار ایشان رخ داد، همچون بیماری مادر بزرگوارشان، ضربت خوردن پدر، مسمومیت برادر و بالاخره حادثه بزرگ کربلا، زینب را به عنوان الگوی پرستاران معرفی کرد و سالروز ولادتش، به عنوان روز پرستار برگزیده شد.
ایشان پرستار بزرگ کربلا بود اما آیا فقط پرستار بود؟ ایشان علاوه بر پرستاری ومراقبت از حضرت امام سجاد (ع) که درروز عاشورا به شدت بیمار بود، تقویت روحیه مجروحان و خانواده شهیدان، رسیدگی به بازماندگان و کمک به اطفال را نیز بر عهده داشت و اینها کوچکترین مسئولیت حضرت زینب (س) بود .
با وجود اینکه پرستاری وظیفه ای سنگین و ارزشمند است اما وظیفه حضرت زینب تنها پرستاری از بیماران واطفال و... نبود بلکه وظیفه اصلی حضرت زینب، حفاظت از نهضت خونین کربلا بود، که اگر نبود زینب، خون سالار شهیدان و یاران باوفای ایشان پایمال می شد.
پایان پیام/
نظر شما