آموزش مهم‌ترین راه حفظ صنایع دستی است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، آموزش را یکی از مهم‌ترین راهکارهای حفظ و نگه داری صنایع دستی و هنرهای سنتی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اسدالله بیرانوند، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره مربیان آموزشی و هنرآموختگان برتر مراکز آموزشی صنایع دستی استان، گفت: با همت و تلاش صنعتگران و هنرمندان استان قزوین نخستین جشنواره مربیان صنایع دستی برگزار شد.


وی افزود: هنر ریشه در تاریخ، فرهنگ و سنت‌های بشر دارد و جزئی از تاریخ است که هویت و اصالت یک قوم را بیان می کند و دشت قزوین با توجه به پیشینه‌ غنی تاریخی و موقعیت جغرافیای از جمله سرزمین‌هایی است که مرحله یکجانشینی در آن به لحاظ شرایط خاص ایجاد شده است به طوری که شاهد آثار هنری زیبای در محل سکونت آنها هستیم.

 

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، خاطرنشان کرد: انسان همواره در جریان تأمین نیازهای خود ابتکارات وسیعی را با توجه به احتیاجات خود خلق می کند و با تلاشی که برای ادامه حیات خود انجام می دهد از استعدادهای خدادادی به صورت خلاقانه بهره می برد و هنر را در حیات خود ریشه‌دار می سازد.

وی افزود: تلاشی که نسل به نسل حفظ، احیا و نگه داری شده تا به دست ما برسد و با حضور انقلاب اسلامی خوشبختانه غبار فراموشی از آن زدوده شد و ما اکنون شاهد رشد و شکوفایی این هویت تاریخی هستیم.


بیرانوند، آموزش و ترویج را یکی از مهم‌ترین راهکارهای حفظ و نگه داری صنایع دستی و هنرهای سنتی عنوان کرد و اظهارداشت: آموزش و احیای صنایع دستی از اولویت‌های کار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین است. 

 

وی تصریح کرد: مربیان آموزشی نیز تلاشگران این میدان هستند و با همراهی و همکاری خود در ترویج و آموزش هنرهای بومی و صنایع دستی استان به علاقه مندان کمک می کنند که امیدواریم با همگامی و همراهی این قشر زحمتکش بتوانیم به حفظ، احیا و توسعه صنایع دستی در استان قزوین برسیم.

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، ادامه داد: توانستیم از پنج اثر هنری استان قزوین، چهار اثر را در فهرست میراث ملی کشور ثبت کنیم تا همیشه جزو برترین‌ها باشیم.

 

در ادامه مراسم از برگزیدگان رشته‌های گلیم فیروزه احمدزاده، سراجی سنتی، سمیرا سهرابی، منبت سکینه افشار، تذهیب زینب ذوالقدر، سفال برجسته مریم جاوید مهر، رودوزی‌های سنتی معصومه رجبی، فاطمه اکبری و اشرف حاتمی، گره چینی عهدیه افشار رامندی،‌ مینیاتور و تذهیب زهره ضابطی،‌ حصیر بافی مریم پرهیزکار، ساخت سازهای سنتی سیف‌الله شکری تقدیر شد.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، همچنین از دیگر برگزیدگان رشته های چلک بافی سواد علی شعبانی، مشبک مریم قنبری، تراش سنگ محسن حسنی‌ها، سفال زهرا حسنی،‌ چرم فرزانه قنبرلو، معرق چوب راحله عاطفی مقدم، لایه چینی حسن رحمانی و در بخش مربی برگزیده علی شیر کول و مرکز برگزیده آموزشی مرکز آموزش آبیک، متصدی برگزیده اکرم قناد پور کهن تقدیر شد.

 

همچنین از تمام افرادی که در بخش ثبت آثار صنایع دستی در فهرست ملی کشور تلاش و زحمت کشیدند با اهدای لوح تقدیر سپاس گزاری شد.


پایان پیام/

کد خبر 23829

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha