به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی آقا فرهادی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین بیان کرد: در گذشته جرائم مربوط به شکار و صید غیرمجاز بسیار ناچیز بود و بازدارندگی لازم را نداشت که این نقیصه با افزایش میزان جرائم تا حدودی جبران خواهد شد.
وی ادامه داد: شکار غیرمجاز در کشور ما از گذشته تاکنون وجود داشته است که امیدواریم با تشدید مجازات شاهد کاهش تخلفاتی باشیم که منجر به آسیب و ضرر و زیان به حیات وحوش و طبیعت می شوند.
مدیرکل محیط زیست قزوین تصریح کرد: بیشترین نرخ ضرر و زیان صید و شکار مربوط به شکار یوزپلنگ با مبلغ 250 میلیون ریال و کمترین آن مربوط به صید انواع ماهی های آب های داخلی با 100 هزار ریال است.
وی اعلام کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین از نظر کشف تخلفات شکار و صید به نسبت مناطق تحت مدیریت و پرسنل یگان حفاظت جزو رتبه های بالا در کشور بوده که با تشدید جرایم و فرهنگ سازی امیدوار هستیم در آینده این نوع تخلفات به حداقل ممکن برسد.
فرهادی با اشاره به مناطق شکار ممنوع در استان اظهار کرد: مناطق شکار و تیراندازی ممنوع الموت و طارم سفلی از مهمترین مناطق زیستگاه پلنگ ایرانی است که این گونه با ارزش که در فهرست گونه های در خطر انقراض سازمان ملل قرار دارد از راسته گوشتخواران و خانواده گربه سانان است و بیشتر در نقاط کوهستانی و جنگلی ایران زیست می کند و به صورت عمده از کل و بز، قوچ ومیش و سایر پستانداران تغذیه می کند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین، وی توضیح داد: پلنگ در استان قزوین در دسته های سه تایی، دوتایی و تکی در منطقه شکار و تیراندازی ممنوع طارم سفلی و الموت مشاهده شده است که تصاویر مستند خوبی از آن توسط محیط بانان و کارشناسان ثبت شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به لزوم اطلاع رسانی عمومی برای حفاظت از پلنگ در استان قزوین خاطر نشان کرد: به همین منظور در سال جاری کلاس های آموزشی با استفاده از تجربیات انجمن یوز ایران برای جوامع محلی همجوار با زیستگاه این گونه جانوری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما