تخصیص سبد قضایی ویژه به بیماران خاص

مدیرکل بهداشت و درمان کمیته امداد در نشست خبری گفت: برای اینکه تغذیه بیماران برای ما اهمیت خاصی دارد برای بیماران صعب العلاج سبد قضایی تدارک دیده ایم.

به گزارش خبرنگار شبستان، ناصر ایروانی منش با اشاره به اینکه 120 هزار بیمار صعب العلاج تحت پوشش کمیته هستند گفت: 5 هزار نفر از آنها بیمارانی هستند که هزینه سنگینی برایشان پرداخت می شود و ما سعی می کنیم خدمات درمانی کاملی به این افراد بدهیم. همچنین سبدهای قضایی برایشان طراحی کرده ایم تا برای مبارزه با بیماری بنیه لازم را داشته باشند.

 

وی تصریح کرد: این سبدها براساس نوع بیماری افراد و محل زندگی شان طراحی می شود.

 

وی همچنین با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان زیر 6 سال گفت: کودکان تحت پوشش کمیته که احتمال می رود دچار سوء تغذیه باشند از طریق مراکز بهداشتی تحت پوشش قرار می گیرند و ماهانه سبد غذایی به انها اختصاص داده می شود در حال حاضر 50 هزار نفر زیر پوشش این طرح بوده و 200 هزار کودک نیز پشت نوبت هستند.

 

ایروانی منش با اشاره به اینکه هزینه زیادی برای تحت پوشش قرار دادن این افراد نیاز است گفت: امیدواریم با تامین اعتبار توسط وزارت رفاه امداد و وزارت بهداشت بتوانیم افراد زیادی را تحت پوشش بگیریم در حال حاضر 15 میلیارد با شرایط فعلی در سال برای این افراد هزینه می شود که برای پوشش کاملشان به صد میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.

 

معاون مدیرکل بهداشت و درمان کمیته امداد میزان مواد مغذی این سبدهای غذایی را محاسبه شده عنوان کرد و گفت: براساس شرایط بومی استان متخصصان تغذیه و بهداشت سبدهایی را طراحی کرده اند که این سبدها با معرفی کمیته امداد به افراد داده می شود.

 

ایروانی منش یکی دیگر از مشکلات مناطق محروم را بیماریهای عفونی ناشی از نبود سرویس های بهداشت مناسب دانست و گفت: در راستای سیاست های کلی برنامه بهداشت 17 هزار سرویس بهداشتی در مناطق محروم ساخته شده است اما به صدهزار سرویس بهداشتی نیاز داریم.

 

همچنین باید به بهداشت محیط های خودکفایی و مشاغل روستایی دقت بیشتری شود تا فضای انها بهینه سازی شود زیرا بسیاری از قالیبافانی که در نقاط مختلف کشور فعالیت می کنند مشکل بیماری چشمی دارند و ما در کمیته امداد 80 درصد انها را معاینه و برای تهیه ملزومات و جراحی معرفی می کنیم و هزینه هایشان را پرداخت می کنیم.

 

وی تصریح کرد: برای توانمندسازی مددجویان از لحاظ بهداشتی توانمند شوند و باید انها را آموزش داده و سطح اطلاعاتشان را بالا ببریم زیرا فقر باعث نقض در بسیاری از موارد بهداشتی می شود.

 

ایروانی منش در مورد بیمه های خدماتی مددجویان کمیته های امداد گفت: ما به عنوان یکی از 4 سازمان بیمه گر اصلی هستیم و از سال 76 صرف سطح بندی خدمات براساس پزشک خانواده را طراحی کرده ایم.

 

وی تصریح کرد: پزشک خانواده به عنوان مشاور متخصص هدایت مناسبی در انتخاب مسیر صحیح درمان ارایه داده و از لحاظ مالی نیز باعث مدیریت بر هزینه ها می شود و ما در کمیته امداد با مدیریت این هزینه ها توانسته ایم بسیاری از امکانات را ارایه دهیم.

 

ایروانی منش ارایه خدمات کمیته امداد به بیماران سرطانی و تحت شیمی درمانی را صددرصد دانسته و افزود: بسیاری از داروهایی که تحت پوشش بیمه های دیگر نیستند و بسیاری از اعمال جراحی که بیمه های دیگر تقبل نمی کنند را در کمیته امداد تقبل کرده و به افراد ارایه می دهیم.

 

وی پذیرش هزینه اسکان و تغذیه بیمارانی که برای درمان از شهر خودشان به شهرهای بزرگتر می روند را رایگان دانسته و گفت: خوابگاهی برای مددجویان شهرستانها تدارک دیده ایم و مشاوران ما به انها مشاوره های تخصصی ارایه می دهد و انها را برای پی گیری درمان تشویق می کند.

 

وی افزود: ما حتی هزینه های کفن و دفن را نیز تحت پوشش بیمه های درمانی ارایه می دهیم.

ایروانی منش ارایه این خدمات را تنها مختص مددجویان شهری دانست و گفت: از سال 84 با اجرای طرح روستایی مددجویان روستایی تحت پوشش بیمه های خدمات درمانی روستایی قرار گرفته اند و از ان سال تاکنون روستاییان امداد وضعیت نامناسبی از لحاظ ارایه خدمات درمانی دارند زیرا سازمان بیمه گر بیمه های روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر تنها خدمات پایه ای محدود را ارایه می دهد و مددجویان روستایی از بیمه تکمیلی امداد محروم شده اند.

 

وی افزود: در بحث ادغام سازمان های بیمه گر ما نگران هستیم برای مددجویان مشکلات جدیدی ایجاد شود و معتقدیم باید راهکارهای سنجیده ای در پیش گرفته شود.

 

ایروانی منش بیمه های اجتماعی را نوع دیگری از بیمه های مددجویان امداد دانست و افزود: بیمه اجتماعی در بخش مددجویان طرح های خودکفایی ارایه می شود و زنان سرپرست زیر 50 سال نیز به عنوان زن شاغل تلقی شده تحت پوشش بیمه خویش فرما قرار می گیرند و با کمکی که از محل درآمدهای هدفمندشدن یارانه ها حاصل شده است درصدی از حق بیمه شان را ما پرداخت کرده و میزان اندکی را خودشان می پردازند.

 

وی افزود: در حال حاضر 220 هزار خانوار تحت پوشش این بیمه هستند که پس از بازنشستگی می توانند از بیمه مستمری دریافت کنند.

 

معاون بهداشت و درمان کمیته امداد درباره طرح های بهداشتی کمیته امداد برای مددجویان گفت: طرح های غربالگری متعددی برای مددجویان داریم و بیماریابی زنان سرپرست خانوار و دانش آموزان شرکت کننده در اردوها از این جمله هستند.

 

وی گفت: برنامه گسترده ای طراحی کردیم تا به واسطه تورم و مشکلات خانواده ها برای خدمات درمانی ایجاد مشکل نشود و طرح فراگیری در بیمه پایه و مکمل را طراحی نمودیم که با تصویب شورا بسیاری از مشکلاتی که پیش روی مددجویان امداد است پوشش خواهد یافت.درخواست اعتبارات موردنیاز برای این طرح را داشته ایم و امیدواریم در سال آینده با هیچ مشکلی روبرو نباشیم.

 

وی در پایان گفت: بیشترین بیمه شده های ما در استان های خراسان رضوی، فارس، اصفهان و تهران هستند.

پایان پیام/
 

کد خبر 238059

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha