به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سعید اسکویی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، عصر روز گذشته (22 اسفند) در پنجمین کارگروه سلامت استان که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: غذا و تغذیه دو موضوع متفاوت است به طوری که غذا آن چیزی است که می خوریم ولی تغذیه در واقع آن چیزی است که سلول های بدن به آن نیاز دارند.
وی ادامه داد: برای نمونه نیاز روزانه هر فرد سه تا پنج گرم نمک است ولی مصرف روزانه نمک در کشور 10 تا 15 گرم است، در خصوص ماهی نیز بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی باید دو بار در هفته مصرف ماهی صورت گیرد و سرانه مصرف ماهی نیز در دنیا 15 کیلو و در کشور ما 7.5 کیلوگرم است و در استان قزوین این سرانه 4.5 کیلوگرم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: 40 درصد مردم کشور ما پرخوری می کنند و در بحث تغذیه یکی از مشکلات این است که افراد نمی دانند چه چیزی بخورند.
وی توضیح داد: در بحث غذا دو موضوع امنیت و ایمنی غذایی باید مورد توجه قرار گیرد که امنیت غذایی در خصوص دسترسی مردم به مواد غذایی است و ایمنی غذایی مربوط به سلامت مواد غذایی می شود که در این زمینه در برخی جاها مشکلاتی وجود دارد که بر این اساس روی سند ملی تغذیه و امنیت غذایی کار شده و پیش نویس آن تهیه شده است و برای تصویب در هیئت دولت طرح می شود.
اسکویی تأکید کرد: بحث امنیت و ایمنی مواد غذایی یکی از اساسی تری کارهایی است که باید به آن پرداخته شود.
وی یادآور شد: پیشنهاد می شود که بر اساس پیش نویس سند ملی تغذیه و امنیت غذایی که به استان قزوین نیز داده شده است، برنامه عملیاتی نوشته شود و بعد از ابلاغ، کار آغاز شود.
در ادامه مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین با انتقاد از برخی از پیشنهادهای طرح شده برای ارتقای کیفیت نان اظهار کرد: بعضی از بندهای پیشنهادی در خصوص بحث ارتقای کیفیت نان خوب است ولی برخی از پیشنهادات مانند ثبات شغلی کارگران و یا قیمت عادلانه گندم ارتباطی به ارتقای کیفیت نان ندارد.
هدایت صفری عنوان کرد: از دیگر پیشنهادات طرح شده داشتن حداقل مدرک دیپلم برای نانواها بود که در این موضوع باید فنی بودن فرد و انجام کار به صورت بهداشتی مدنظر باشد و نباید مدرک گرایی را داشته باشیم.
وی در خصوص تشکیل اندیشگاه سلامت در استان قزوین، افزود: در خصوص اینکه چه بکنیم، چگونه، چرا و برای چه کسی، همه این موارد را کارگروه مشخص می کند و اگر نیاز به کار کارشناسی تر و تخصصی تر باشد کارگروه به کمیته ها تخصصی ارجاع می دهد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین افزود: دبیرخانه کارگروه وظیفه دارد، پیگیری و هماهنگی کند و پیشنهادات اعضا را دریافت و نیازها را اولویت بندی کرده و در دستور جلسات قرار دهد و بر این اساس جمع بندی کند و با توجه به این امر خود دبیرخانه نمی تواند زیرمجموعه ای داشته باشد که اتاق فکری برای آن باشد و اگر خود دبیرخانه تقویت شود، بهتر است.
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز با اشاره به عدم نیاز به تشکیل اندیشگاه سلامت در استان گفت: نباید در حوزه سلامت تشریفات اداری را زیاد کنیم، دغدغه ما در حوزه سلامت در حوزه اجراست نه در حوزه تئوری پردازی، شناخت مشکل و به دست آوردن راه حل و کارگروه سلامت نیز در این حوزه کار می کند.
محمد رضا صفری خاطر نشان کرد: ما در بخش اجرای حوزه سلامت، نباید دنبال تشکیل کمیته های مختلف باشیم، بهتر است، آنچه مصوب شده است را ساماندهی کنیم و اینگونه می توانیم به خیلی از مسائل سلامت دست پیدا کنیم.
گفتنی است در این جلسه کلیات طرح اندیشگاه سلامت استان قزوین تصویب شد و مقرر شد جزئیان آن در جلسه کارگروه و در یک کمیته تخصصی مورد بررسی قرر گیرد.
پایان پیام/
نظر شما