به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، نوروز علی عزیزخانی، مسئول دبیرخانه سیاست گذاری سلامت استان قزوین، عصر روز گذشته (22 اسفند) در پنجمین کارگروه سلامت استان که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از پروژه هایی که در استان در دستور کار قرار گرفت در حوزه ارتقای کیفیت نان بود که فاز بررسی آن انجام شد و فاز نوشتن دستورالعمل نیز در سال جاری است.
وی ادامه داد: فاز بعدی این پروژه در سال بعد صورت می گیرد؛ این پروژه طی جلساتی با نمایندگان دستگاه های ذی ربط بررسی شد و پیشنهادات به صورت شفاهی و کتبی و نتایج حاصل از آن پروژه دریافت و 32 پیشنهاد تدوین شد.
مسئول دبیرخانه سیاست گذاری سلامت استان قزوین اضافه کرد: این پیشنهادات محصول کارگروه است و درخواست ما از دبیرخانه است که طی مصوبه کارگروه سلامت و امنیت غذایی برای اجرا و پیگیری به شورای عالی سلامت کشور ارسال شود و این پیشنهادات استان طرح و در سطح ملی پیگیری شود.
وی اعلام کرد: مشخص شدن متولی نظارت و کنترل بر روی پخت نان، اصلاح دانه بندی آرد تولیدی، آموزش عملی پخت نان قبل از اعطای مجوز، آموزش تولید نان بربری بدون جوش شیرین، تدوین استاندارد جداگانه برای نان لواش، بربری و سنگک، افزایش قیمت نان متناسب با تورم در راستای امکان رقابت سالم، در نظر گرفتن داشتن مدرک حداقل دیپلم برای صدور جواز نانوایی ها، اصلاح سیستم سنتی پخت نان با تکنولوژی جدید، حذف نان لواش به دلیل بالا بودن ضایعات، عرضه نان به صورت کیلویی و غیره از جمله پیشنهادات برای ارتقای کیفیت نان بوده است.
عزیزخانی یادآور شد: از 32 پشنهاد طرح شده 22 پیشنهاد قابلیت اجرایی دارد و 10 مورد مشکل است که البته برخی از این پیشنهادات نیز اجرایی می شود.
وی در ادامه خواستار تشکیل اندیشگاه سلامت شد و اظهار کرد: اندیشگاه سلامت استان به عنوان محلی برای گفتگوی صاحب نظران در خصوص موضوعات چالش زای اولویت دار بر سر راه توسعه پایدار سلامت محور استان است که این اندیشگاه مختص دانشگاه علوم پزشکی است و نهادی وابسته به این دانشگاه است که در پیوند با دبیرخانه سیاست گذاری فعالیت خواهد کرد.
مسئول دبیرخانه سیاست گذاری سلامت استان قزوین خاطر نشان کرد: اندیشه و پیشنهادی که ارائه می شود در اندیشگاه مورد بحث قرار می گیرد و موضوعات اولویت دار نیز مطرح و صاحب نظران در اندیشگاه که از اساتید دانشگاه و دستگاه های اجرایی هستند، روی آن بحث کرده و نتیجه را اعلام می کنند.
وی تأکید کرد: اندیشگاه سلامت به عنوان بازوی فکری و اندیشه ای دبیرخانه سیاست گذاری و به عنوان محلی برای سیاست گذاری سلامت استان و هدفگذاری نظام سلامت استان عمل می کند.
عزیزخانی گفت: این اندیشگاه برای اولین بار است که در کشور شکل می گیرد و جلسات منظمی را با هدف مشخص خواهد داشت و رئیس اندیشگاه نیز در حد دانشیار دانشگاه پیش بینی شده است و از افراد صاحب نظر در این اندیشگاه استفاده می شود.
وی در خصوص اهمیت تشکیل این اندیشگاه افزود: بخش زیادی از مشکلاتی که وجود دارد در اثر این است که بخشی از حرکت ها و فعالیت هایی که تاکنون انجام داده ایم، روی آن فکر نکرده ایم و چون فکر پشت سر فعالیت های ما نبوده است، نتیجه لازم حاصل نشده است و هرچه جلسات هدفمند و علمی برگزار شود، خروجی بهتر خواهد بود.
مسئول دبیرخانه سیاست گذاری سلامت استان قزوین ادامه داد: اولویت های حوزه سلامت در استان از کانال های مختلف دریافت می شود و دستور کار جلسات بر اساس اولویت های سلامت استان است و اندیشگاه بازوی فکری دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی است و بدون فکر اولویت های ما در استان به نتیجه نمی رسد.
وی با اشاره به انعفاد تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی گفت: در بخش اجرای تفاهم نامه های دستگاه های اجرایی در سال 91،، 15 دستگاه وارد طرح جامع سال 91 شدند که بر این اساس 61 پروژه تعریف شد که 38 درصد از این پروژه ها در حال اجرا بوده و یا اجرا شدند.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اظهار کرد: مطالعه قبلی که در خصوص نان صورت گرفت نشان داد که در استراتژی ترین محصول کشور یعنی نان، تولید کننده و آماده کننده آن تحصیلات پایین تر از دیپلم دارند.
علی اکبر زینالو عنوان کرد:در 80 درصد نانوایی های ما تحصیلات پایین تر از دیپلم دارند و کسی که نان می پزد، کارگر و مسئول آن زیردیپلم هستند و پیشنهادهای متعددی شده است که از صفر تا 100 این تولید تغییر کند.
وی در خصوص اندیشگاه سلامت استان توضیح داد: اندیشگاه سلامت در راستای آماده سازی موضوعاتی که قرار است تصویب شود، کار کرده و نیازمندی ها را بررسی می کند و در این اندیشگاه افرادی با فرصت بیشتر روی مسائل مختلف بررسی می کنند و مجری نخواهند بود.
پایان پیام/
نظر شما