حیران، نام روستایی ییلاقی و زیبا در غرب استان گیلان واقع در فاصله ۳۰ کلیومتری آستارا و حد فاصل بین آستارا و اردبیل است. به دلیل ییلاقی بودن منطقه، ساخت بناهای ویلایی در سالهای اخیر در این منطقه چشمگیر بوده بطوریکه در طول فصول گرم سال جمعیت این روستا به بیش از ۲۰۰۰ نفر میرسد اما جمعیت ثابت آن در حدود ۳۰۰ نفر است.
این روستا به دلیل زیبایی طبیعی آن، به عنوان یکی از منطقههای نمونه گردشگری در ایران به شمار میرود. از مهمترین جاذبههای گردشگری این روستا، گردنه حیران است که در بیشتر زمانها در زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی درهها و کوهپایههای آن، پوشیده از گلها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند. اگر به این منطقه سفری داشته باشید متوجه می شوید که نام آن برگرفته از زیبایی بیش از حد طبیعت و جادهای که مثل یک مار تنومند به یک کوه بزرگ پیچیده شده و تا ارتفاع بسیار زیادی بالا رفته است، میباشد.
کیوان اسدپور، فرماندار آستارا با بیان اینکه منطقه توریستی حیران در سالیان اخیر مورد توجه طبیعت دوستان قرار گرفته است، به خبرنگار شبستان گفت: نگین گردشگری شمال ایران با دارا بودن شرایط آب و هوایی بسیار مناسب و کوهپایهای همه ساله پذیرای صدها هزار نفر گردشگر داخلی و خارجی است.
وی افزود: حیران غربیترین منطقه از شهرستان آستاراست که از شمال به کشور جمهوری آذربایجان و رودخانه مرزی آستار چای، از جنوب به ارتفاعات رشته کوههای تالش، از غرب به استان اردبیل و شهرستان نمین و از شرق به شهر آستارا منتهی میشود و در اغلب ایام سال پوشیده از مه است.
وی با بیان اینکه نگین گردشگری شمال ایران در 28 کیلومتری آستارا واقع شده است، اظهار کرد: بهشت گمشده حیران به دلیل زیباییهای بینظیر خدادادی اش به" دره بهشت" معروف است و این زیباییها همه افرادی را که به این منطقه از کشور سفر میکنند، جذب خود میکند.
عالی ترین نماینده دولت در شهرستان آستارا بیان کرد: به لحاظ پوشش گیاهی منطقه حیران از سه بخش جنگل، مرتع و کشتزار تشکیل شده و گندم و جو از مهمترین محصولات کشاورزی این منطقه است.
فرماندار آستارا ادامه داد: مردم دهستان حیران به زبان شیرین آذری تکلم میکنند و شغل اصلی آنها کشاوری، دامداری به ویژه زنبورداری است.
وی تصریح کرد: منطقه حیران به علت داشتن شرایط زیست محیطی مناسب از منابع غذایی فراوان، خاک مساعد از دیرباز مردم در آن سکونت داشته که وجود قلعه شنیدان در آن سوی مرز و قبرستان تاریخی این منطقه و آق مسجد، گواه بر این مدعاست.
اسدپور خاطرنشان کرد: حیران منطقهای گردشگری با جنگلها و مراتع سرسبز است که اکثر روزهای فصل زمستان پوشیده از برف و در فصل بهار و تابستان، هوای بسیار مطبوعی دارد و این منطقه رویایی، به عنوان نگین گردشگری شمال ایران به یکی از زیباترین و پرجاذبه ترین مکانهای توریستی کشور تبدیل شده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: منطقه حیران به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری استان سرسبز گیلان است و به همین خاطر سرمایهگذاران منطقه علاوه بر توسعه مکانهای تفریحی شخصی درصدد ایجاد پناهگاههای اقامتی همگانی هستند.
وی یادآور شد: "چشمه آلما بلاغی"،" جلیل بلاغی"، خدایار بلاغی" از چشمههای زیبای طبیعی و" گلین د اشی"، " توپ داشی" و "خدر دره سی" از مناطق دیدنی حیران است و کوهنوردی و اسبسواری از ورزش های رایج این منطقه میباشد.
اسدپور افزود: دریای آبی رنگ مازندارن و شهر آستارا که در فاصله 28 کیلومتری از این منطقه قرار گرفته در روزهایی که هوا صاف است به خوبی قابل دیدن است و این امر زیبایی این منطقه را دو چندان کرده است.
فرماندار آستارا، احداث تلهکابین و شروع آن در ایستگاه واقع شده در استان گیلان و توقف آن در ایستگاه احداث شده در استان اردبیل را اوج قدرت مهندسی در این پروژه عظیم دانست و خاطر نشان کرد: مسافران و گردشگرانی که به این منطقه سفر میکنند، میتوانند تفاوت آب و هوایی استانهای گیلان و اردبیل را با طی کردن مسیر 1500 متری در حداقلترین زمان ممکن، با استفاده از 30 کابین پیشرفته 6 نفره و سه کابین vIp معادل 6 متر بر ثانیه، احساس کنند.
اسدپور از بازگشایی پیست کارتینگ در منطقه حیران توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: در آینده نزدیک،با بهره برداری از هتلهایی مدرن برای سهولت اقامت مسافران و گردشگران در این منطقه زیبا خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار شبستان از آستارا منطقه زیبای حیران به عنوان بهشت گمشده و نگین گردشگری شمال ایران در سالهای اخیر با ساخت و سازهای که در آن صورت گرفته طبیعت زبیای خود را کم کم از دست میدهد و ساختههای دست بشری جای زیباییهای خدادادی این منطقه را میگیرد که انتظار میرود مسئولین تدابیر ویژه ای در این خصوص بیاندیشند و مانع از ادامه این روند شوند.
پایان پیام/
نظر شما