به گزارش خبرنگار شبستان، نشست دومین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی کودک و نوجوان پیش از ظهر امروز سه شنبه 22 اسفند با حضور اصغر امیرنیا، سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی- جوکار، دبیر دومین جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان، زندهرود، دبیر اجرایی جشنواره و بهرام کلهر، عضو هیئت داوری جشنواره در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
در ابتدای نشست اضغر امیرنیا، سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی با بیان اینکه دنیای کودکان، دنیای پاکی و صداقت و به دور از پلشتی و ناپاکی است،گفت: از هنری که کودکان دارند و آثاری که عرضه میکنند میتوان به درون آنها راه پیدا کرد، چرا که غم و اندوه و خواستههایشان را در خلق اثرشان میبینیم و میشود آنها را از دید روانشناسی و جامعه شناسی بررسی کرد.
وی افزود : کودکان آیندهسازان جهان خواهند بود و هر کشوری که به کوکان توجه بیشتری داشته باشد موفقیت خود را تضمین کند و برتری خود را به دنیا نشان دهد. کودکان سرمایههای آتی هر جامعه است، اگر به نسل فعلی اتکا کنیم اگر به وضع موجود قانع باشیم، درجا زدهایم و پیشرفت نکردهایم، باید دست پیشکسوتان هنری را در دست کودکان بگذاریم تا آنها بتوانند تجربیات و آموختههای خود را به آنها انتقال دهند، اگر این آموختهها انتقال پیدا نکند، متضرر خواهیم شد.
امیر نیا اظهار داشت: جشنواره کودک و نوجوان بستری برای شناسایی استعدادهای نهفته کودکان و برآورد نیازهای آموزشی در مسیرهای رسمی و غیررسمی است.
وی با اشاره به برگزاری جشنوارههای هنرهای تجسمی در سال 91، برگزاری جشنواره تجسمی کودک و نوجوان را باعث کاملشدن حلقه جشنواره هنرهای تجسمی کشور عنوان کرد.
سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی با تاکید بر تثبیت برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان گفت: اگر بتوانیم جشنواره را همزمان با روز جهانی کودک برگزار و در تقویم جهانی قرار دهیم باعث تثبیت جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان خواهد شد.
امیرنیا همچنین اظهار داشت: جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان امسال برگزیده ندارد، بسیاری از هیئت داوران این جشنواره را از برگزیدگان جشنواره جوانان گرگان انتخاب شده است. دبیرخانه جشنواره باید ارتباط مستمری با برگزیدگان دوره قبل جشنواره داشته باشد.
سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی درباره بودجه جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان نیز خاطر نشان کرد: بودجه جشنواره با توجه به اینکه در سال 90 برنامهریزی شده بود، باید یک اعتباری را مرکز تجسمی و بخشی را اداره کل ارشاد استان اصفهان تامین کند.
وی درباره حضور کودکان خارجی در این جشنواره گفت: اعزام کودک از خارج به داخل ایران سخت استف اما با سفارتخانههای خارجی هماهنگ شده است که کودکان مدارس خارجی که در ایران حضور دارند در جشنواره حضور پیدا کنند. پیشبینی شده 24 نفر در ورکشاپ آموزشی جشنواره از مدارس سفارت آلمان، یوگسلاوی و اروپای شرقی حضور داشته باشند.
امیرنیا تاکید کرد: تمام تلاش مرکز هنرهای تجسمی بر تمرکززدایی است، اگر بخواهیم جشنواره را در تهران با امکاناتی که در اختیار داریم برگزار کنیم راحت تر جشنواره برگزار خواهد شد منتها تلاش داریم با توجه به توسعه متوازن استانها در یکی از استانها با کمک کانون پرورش فکری، ادارات کل ارشاد و مرکز تجسمی برگزار شود.
وی درباره اضافه شدن رشته هایی به جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان اظهار داشت: رشتههای جشنواره قابل افزایش است اما باید بررسی شود که اگر ورود رشتهها باعث ارتقای کیفی جشنواره خواهد شد، تعداد رشته ها افزایش پیدا خواهد کرد.
در ادامه این نشست جوکار، دبیر دومین جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان اظهار داشت: این جشنواره از فردا 23 اسفند در اردوگاه شهید باهنر آغاز بکار میکند، ما اگر میخواهیم در آینده هنرمندانی خلاق و اهل علم و پژوهش داشته باشیم، باید به جشننواره کودک ارج بنهیم و این توجه به هنر کودک باید از سطح خانوادهها آغاز شود.
وی یادآور شد: تاکنون1 هزار و 605 اثر از 17 استان کشور به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
جوکار از برگزاری ورک شاپ آموزشی کودکان و نوجوانان تجسمی خبر داد و گفت: این کودکانی که در ورکشاپ آموزشی ما حضور دارند، آیندهسازان هنرهای تجسمی کشور هستند.
به گفته جوکار 116 کودک و نوجوان در این جشنواره حضور دارند که از این تعداد101 نفر نقاش و 15 نفر خوشنویس هستند و از این تعداد 79 نفر در گروه سنی 10-6 سال و 35 نفر در گروه سنی 11 تا 14 سال هستند و 98 نفر دختر و 38 نفر پسر هستند.
در ادامه نشست بهرام کلهرنیا، عضو هیئت داوران جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی کودک و نوجوان گفت: سرزمینهای توسعهیافته برای خودشان نقشههایی را میکشند و روی کودکانشان کار می کنند که سرزمینشان را به سامان برسانند، و هنر ابزاری در خدمت کودک قرار میگیرد و به مثابه تولید زیبایی و مهارت و به عنوان ارزشی برای رشد در خدمت کودکان قرار میگیرد.
وی افزود: آموزش و پرورش ما نتوانسته آموزش هنر را به عنوان آموزشی اساسی مرکز رشد و توسعه قرار دهد اما این جشنواره هنر را برای رشد کودکان محور قرار داده است. به دنبال این هستیم که ارزشهای خلاقانه در کودک را بازتعریف کنیم .
همچنین زندهرود، دبیر اجرایی دومین جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان گفت: گروه سنی کودک و نوجوان توسط هیئت داوران به 2 بخش تقسیم شد. بخش 6 تا 10 سال که بیشتر حجم شرکتکنندگان را دربرمی گیرد و دیگر گروه 6 تا 10 سال است، این 79 نفر که 59 دختر و 22 پسر هستند گروهی هستند که 6 نفر خوشنویسی میکند.
وی از افتتاحیه دومین جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان با حضور سید محمد حسینی خبرداد و اظهار کرد: این جشنواره برنامه از فردا ساعت 10 صبح با حضور وزیر ارشاد در اردگاه شهید باهنر آغاز بکار می کند. در این مراسم ورکشاپی آموزشی در دو زمان صبح و عصر برای کودکان برپا میشود.
وی افزود:کودکان 17 استان به این جشنواره میآیند و برخی از ادارات فرهنگ استان این جشنواره را همیاری میکنند.
پایان پیام/
نظر شما