ایرادات اقتصادی و دیپلماتیک دولت 9 و 10 و بازنگری‌های دولت آینده

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم و مورد حمایت حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر ایرادات اقتصادی و دیپلماتیک دولت‌های 9 و 10 گفت: دولت آینده باید در تمام حوزه‌ها بازنگری انجام دهد.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، یحیی آل اسحاق، عضو اتاق بازرگانی و نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری کشور صبح امروز در نشست خبری خود با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران در یک مقطع تاریخی در شرایط ویژه‌ قرار دارد، گفت: دهه چهارم انقلاب در مقطع انتخابات در فضای خاص جهانی، منطقه‌ای و داخلی قرار دارد.

وی با تأکید بر این نکته که باید بدانیم که این مقطع تاریخی نقطه عطفی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: لذا اگر درست ارزیابی نشود و درست دقت و تأمل نشود همان‌گونه که فرصت‌های بسیار زیادی در این دوره وجود دارد ممکن است که فرصت‌ها تبدیل به تهدید شوند.

آل اسحاق با اظهار اینکه جهان امروز در یک شرایط خاص در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، مدیریت جهان و مسایل امنیتی قرار دارد، تأکید کرد: ما در جهان و منطقه دارای فرصت‌ها و تهدیدهایی هستیم، فرصت‌های بسیار فراوانی برای جمهوری اسلامی به ویژه در منطقه وجود دارد، منطقه‌ای که در حال شکسته‌شدن استخوان‌هایش و شکل‌گیری مهندسی جدید است. آنچه که یکی از مشکلات جهان است این است که منطقه خاورمیانه به دلایل متعدد قلب کره زمین تلقی می‌شود و اینکه در این منطقه چه استراتژی‌هایی باید به کار گرفته شود، مهم است.

مهره اقتصادی حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه سخنان خود به مبحث اقتصاد بین‌الملل اشاره کرد و جایگاه ایران را در این عرصه ارزیابی کرد و افزود: در بودجه دفاعی 2013 آمریکا جمهوری اسلامی ایران تهدید یکم منابع ملی و حیاتی آمریکاست و از 180 صفحه بودجه 25 صفحه مخصوص ایران است، مفهوم این تهدید این است که ما به همان نسبت در منطقه و جهان تأثیرگذاریم، به هر صورت ما با جهان و منطقه هم فرصت و هم تهدید داریم که امنیت هسته‌ای، امنیت منطقه‌ای، امنیت انرژی و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در ساختار جهانی از جمله این تأثیرگذار‌ی‌ها است.

آل اسحاق در ادامه با اظهار اینکه دنیا با یک طرح جنگی و افسران میدانی در حوزه اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران درنوردیده است، تصریح کرد: در حوزه داخلی هم ما دارای قوت‌ها و ضعف‌های فراوانی هستیم، امور زیربنایی، جایگاه تکنولوژی و ... همگی ظرفیت‌های دارای قوت جمهوری اسلامی ایران در سی و اندی سال گذشته است.

اشتغال از سال 84 تاکنون ثابت صفر بوده است
وی به نقاط ضعف کشور در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در حوزه‌های اقتصادی وضعیت بودجه، منابع و مصارف آن، چگونگی تأمین آن و اینکه ما مجبور شده‌ایم بودجه یک‌دوم و یک‌سوم ارایه دهیم از جمله نقاط ضعف به حساب می‌آید. در حوزه اشتغال با توجه به نیاز سالانه به یک میلیون شغل جدید برای تعادل جامعه مجموعه افزوده اشتغال‌مان از سال 84 اگر منفی نباشد ثابت صفر است و این یک ضعف بسیار بزرگ است.

آل اسحاق به ضعف اقتصادی در حوزه معیشت مردم اشاره کرد و افزود: معیشت مردم، وضعیت تورم و ناهنجاری‌ها در سرمایه‌گذاری، تولید و ... از جمله مشکلات عدیده‌ای است که در حوزه اقتصادی از آن رنج می‌بریم.

وی با تأکید بر این نکته که در حوزه اقتصادی با چالش‌های جدی مواجه هستیم، گفت: عمده‌ترین تهدید ما در خارج و در حوزه اقتصادی است و در عمده‌ترین چشم‌اندازها هم به حوزه اقتصادی نظر داریم البته در حوزه اجتماعی ناهنجاری‌هایی همچون وضعیت اعتیاد، نظام خانواده، رعایت ضوابط و ...، در حوزه فرهنگی نیز به همین ترتیب دارای مشکلاتی هستیم.

نگاه تحولی دولت آینده

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بر ضرورت نگاه تحولی دولت آینده در تمام حوزه‌های اساسی به ویژه مدیریتی و ساختاری تأکید کرد و گفت: مجموعه آنچه در حال انجام است یک بازنگری جدی لازم دارد و باید نگاه تحولی دولت آینده به این بازنگری‌ها توجه ویژه کند.

آل اسحاق با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی اقتصاد ما عدم تطابق و هماهنگی سیاست اقتصادی کشور با دیپلماسی خارجی است، تأکید کرد: اگر قرار است مقاومت کنیم نباید در حوزه اقتصادی وابستگی شدید داشته باشیم، نمی‌شود از دیپلماسی مقاومت استفاده کنیم و از نظر اقتصادی وابسته باشیم.

وی استفاده‌نکردن از نظرات کارشناسان در حوزه اقتصادی را یکی دیگر از مشکلات امروز کشور دانست و گفت: بانوان تحصیل‌کرده که جمعیت عظیم کشور را تشکیل می‌دهند از نظر اشتغال مشکلات جدی دارند که در این زمینه هم ضرورت بازنگری وجود دارد، سیاست‌های اقتصادی و سیاست‌های بین‌المللی و دیپلماسی خارجی غیرمنطقی است و دور جدیدی از مدیریت کشور باید یک تحول جدی در این زمینه انجام دهد.

آل اسحاق به صورت نکته‌ای در ادامه سخنان خود نیازهای اساسی نگرش دولت آینده را تشریح کرد و در نکته اول یادآور شد: دولت آینده باید در بخش‌های مختلف کشور بازنگری داشته باشد، مثلا در بخش اقتصاد در حال حاضر کشور روشن توزیعی را ایجاد کرده که در آن دچار مشکل شده است، باید در این روش بازنگری صورت گیرد، فرصت‌های عظیم تاریخی برای به ظرفیت رساندن تمام زمینه‌ها وجود دارد که باید از آن بهره‌مند شد. همچنین دولت در اجرای هدفمندی یارانه‌ها که ما هم طرفدار آن بودیم دچار مشکل شد و به دلیل نوع اجرا آثار تورمی این طرح تمام یارانه‌ها را برد و مجبور شدیم پرداخت جبرانی و عیدانه داشته باشیم، در نتیجه این سیستم سرمایه‌گذاری به حداقل رسیده است.

وی افزود: حجم نقدینگی هشت برابر شده و 430 هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی در جامعه وجود دارد.

آل اسحاق در ادامه نکته دوم را از بین بردن فضای تعارضی و بداخلاقی در جامعه خواند و گفت: امروز جامعه دچار فضای درگیری بین همه، دولت و مجلس، مردم و مردم و دولت و دولت است و در چنین محیط تشنجی امکان توسعه اقتصادی وجود ندارد، دولت بعد باید فضای آشتی در داخل و تعامل منطقی در خارج را بازنگری کند.

وی نکته بعدی قابل اجرا در دولت آینده را احیاکردن نهادهای برنامه‌ریزی و نظارتی دانست و اعلام کرد: ما سازمان‌ها را حذف کردیم و نیروهای کارشناسی را کنار گذاشتیم که دولت آینده باید در این سیاست بازنگری کند.

آل اسحاق تداخل سیاست‌های پولی، مالی و قرضی و عدم استقلال بانک مرکزی و نظام و ساختارهای داخلی را از دیگر مواردی دانست که دولت آینده باید در آن بازنگری انجام دهد.

وی نکته مهم دیگری را که دولت آینده با نگاه تحولی باید با آن برخورد کند احترام به حق فرضی جامعه دانست که این امر موجب می‌شود که حداکثر حضور در صحنه رقم بخورد.

آل اسحاق تأکید کرد: با توجه به این سیاست هر فردی که 4 شرط مدنظر مقام معظم رهبری را داشته باشد یعنی اعتقاد و التزام به اسلام، انقلاب، رهبری و امام و حرکت در چهارچوب جدی نظام می‌تواند در تمام صحنه‌های اقتصادی حضور یابد.

وی نکته دیگر مورد بازنگری دولت آینده را سیاست تعاملی در دیپلماسی خواند و تصریح کرد: ما برای روابط بین‌الملل سه انتخاب داریم، اول اینکه در نظام بین‌الملل هضم شویم یا از نظام بین‌الملل حذف شویم یا اینکه یک تعامل جدی در روابط بین‌الملل ایجاد کنیم که به نظر می‌رسد دولت آینده باید با تلاش به این نکته دست یابد.

پایان پیام/
 

کد خبر 237376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha