به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری نخستین جشنواره ی ملی فیلم کار صبح امروز دو شنبه 21 اسفند ماه با حضور مسعود اکبری دبیر جشنواره، مجید مصاحبی دبیر اجرایی و عضو شورای سیاست گذاری و جمعی از اهالی رسانه در سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی برگزار شد.
بر اساس این گزارش؛ مسعود اکبری دبیر این جشنواره گفت: از اوایل سال 91 تصمیم به برگزاری این جشنواره داشتیم اما مجوز برگزاری نخستین دوره از جشنواره ی ملی فیلم کار به تازگی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد؛ در همین راستا زمان برگزاری این جشنواره از سال 91 به بهار سال 92 تغییر کرد. شاید در نگاه اول موضوع کار تداعی گر مقوله کار، مبحث بی کاری و مقولات منفی از جمله اقتصادی،سیاسی و... این مفهوم را در ذهن تداعی کند اما هدف از برگزاری این جشنواره نگاه به کار به عنوان یک مقوله فرهنگی است و جدای از مبحث اقتصادی بیشتر جنبه اجتماعی و نیروی انسانی را در نظر داریم.
وی ضرورت برگزاری جشنواره ی فیلم کار را ترویج این مفهوم و ارتقاء فرهنگ کار دانست و بیان کرد: با ایجاد هم افزایی بین اهالی سینما سعی داریم تا مقوله کارومباحثی چون توانمندی، کشف استعداد در مباحث کار آفرینی، مستند سازی در موضوع کار، ایجاد بانک فیلم کار و تولید فیلم در موضوع کار را مد نظر خود قرار دهیم که برای رسیدن به این اهداف از حمایت های سازمان های حامی اشتغال و کار استفاده می کنیم.
دبیر نخستین جشنوراه ی ملی فیلم کار اظهار کرد: فراخوان این جشنواره هفته گذشته منتشر شده و علاقه مندان به حضور و دریافت آگاهی از این جشنواره می توانند به نشانی اینترنتی www.jobfestival.ir مراجعه کنند و با اهداف و محورهای برگزاری این جشنواره بیش از پیش آشنا شوند. براساس اهداف ما که در فراخوان جشنواره نیز منتشر شده است در نظر داریم تولیدات فیلم های این جشنواره در موضوعاتی چون کار در نگاه ارزشی،کار و جامعه، کسب کار ، کار آفرینی و کار و دانش به عنوان محورهای اصلی مد نظر باشد .
وی در ادامه از تشکیل شورای سیاست گذاری این جشنواره خبرداد و افزود: علی احمدی معاون جهاد دانشگاهی کشور و رئیس سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی ریاست این شورا را برعهده دارد؛ سایر اعضا حوزه ی هنری این شورا نیز آقایان علی معلم، سید هادی منبتی، علی اکبر قاضی نظام، مازیار رضاخانی و مجید مصاحبی هستند. همچنین نمایندگان وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهایی که با مقوله کار در ارتباط هستند در جلسات سیاست گذاری نخسیتن جشنواره ی فیلم کار حضور دارند و ما از نظرات و حمایت های این ارگان ها استفاده می کنیم.
تا کنون نیز معاونت وزارت کار، مدیر کل فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و نمایندگانی از سوی دانشگاه جامع علمی کاربردی با این جشنواره همراه شدند. کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی نیز درارتباط با ساخت فیلم از سوی افراد ناتوان و معلول جسمی کمک هایی خواهند کرد.
وی شعار نخستین دوره از جشنواره ی ملی کار را "کار ، سرمایه جاودان" دانست و بیان کرد: این جشنواره به هیچ وجه با سایر جشنواره ها موازی کاری ندارد.
وی برگزاری جشنواره فیلم کار به صورت بین المللی را در دوره های بعدی برگزاری این جشنواره محقق دانست و گفت: در نخستین دوره، تمرکز خود را در برگزاری ملی این جشنواره گذاشتیم و با تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم کار به برگزاری آن در سطح بین المللی تلاش خواهیم کرد.
مجید مصاحبی دبیر اجرایی نخستین جشنواره ملی کار در ادامه این نشست خبری گفت:جشنواره ملی فیلم کار امسال برای نخستین بار در چهار بخش فیلم داستانی، مستند، انیمیشن و فیلم نامه برگزار می شود و تنها بخش فیلم کوتاه به شکل رقابتی برگزار می شود؛ البته در نظر داریم برای نمایش آثار بلند سینمایی نیزبخشی ایجادکنیم . مدت زمان آثار شرکت کننده در این جشنواره از یک تا چهل و پنج دقیقه مد نظر ماست و یکی از امیتاز های این جشنواره تولید حداقل چهل فیلم در موضوع کار است که به سفارش جشنواره تولید و پخش می شوند. هزینه تولید آثار نیز با حمایت حامیان جشنواره تامین می شود.
وی افزود: با توجه به نمایندگی و شعب مختلف سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی در شهرستان های مختلف ،در نظر داریم برای هنرمندان فیلم ساز شهرستانی امتیازهای ویژه ای را در نظر بگیریم و در طول روزهای برگزاری جشنواره نیز همایش هایی در مراکز استان های مختلف برگزار کنیم. از جمله سیاست های ما در این جشنواره اهمیت دادن به فیلم سازان شهرستانی است و 65 درصد آثار نیز در شهرستان ها تولید می شود.
مصاحبی در ادامه از معرفی شهرفیلم کار ایران خبر داد و اظهار کرد: شهری که در تولید اثر برای این جشنواره همکاری را در کنار سایر شاخص ها داشته باشد، در پایان جشنواره به عنوان "شهر فیلم کار ایران" معرفی و از آن تقدیر می شود.
دبیر اجرایی جشنواره ملی فیلم کار بیان کرد: تندیس های جشنواره فیلم کار تنها به هنرمندان اهداء می شود و ما به مسئولان، مدیران و حامیان جشنواره، تندیس جشنواره را ارائه نمی کنیم و بخش ویژه کار آفرینی نیز به دلیل منزلت این بخش ایجاد می شود.
مصاحبی گفت: همزمان با انتشار فراخوان و آغاز برنامه ریزی برای برگزاری این جشنواره با شبکه های مختلف تلویزیونی به ویژه شبکه مستند برای نمایش آثار شرکت کننده در این جشنواره مذاکراتی انجام دادیم. همچنین همه ی آثاری که تا هفت سال گذشته تولید شدند می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
پایان پیام/
نظر شما