حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم فرهنگ و اسلامی با اشاره به بنیادهای قوی فکری در بطن آموزه های اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: ما هراسی از این نداریم که اندیشه های دیگری وارد جامعه علمی مان بشود.
وی با اشاره به دوران قبل از انقلاب و مبانی فکری صرفا متاثر از غرب اظهار کرد: بزرگانی چون شهید مطهری و علامه طباطبایی از افرادی بودند که قبل از انقلاب این خلاء های فکری را درک کرده و توانستند آن ها را نقد کنند، و مدل اندیشه دینی و اسلامی را ارائه دهند.
حجت الاسلام لک زایی تصریح کرد: البته نباید نسبت به ورود هر گونه فکر به فضای اندیشه ای نگاه منفی داشت، ما باید نگاه ایجابی به اندیشه داشته باشیم و از باب تعامل وارد شویم، به هرحال هر اندیشه ای پاسخ گوی پرسش های مربوط به حیطه خود است، اما برای مصون ماندن از اندیشه های وارداتی مغایر با فرهنگ اسلامی، باید همواره پاسخگوی پرسش های مطروحه باشیم به ویژه سوالاتی که نسل جوان دارند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم فرهنگ و اسلامی ادامه داد: نمی توان پاسخ پرسش هایی که در جامعه دیگر طرح شده است را در جامعه خودمان مطرح کنیم، چراکه نسخه برای جامعه دیگری است، بنابراین پاسخ سوالات هر جامعه باید متناسب با نیازهایش باشد.
وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد نیازی نیست که سراغ دیگر مکاتب برویم، عنوان کرد: تعامل در حوزه فکر و اندیشه حرف اول را می زند، درست است که به طور کلی باید پاسخ از دل جامعه برخیزد اما نمی توان جایگاه تعامل را کتمان کرد، باید با فرهنگ ها بده بستان داشت و جریان های فکری اصیل اسلامی را منتقل کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر افکار و اندیشه های خود را به همین سبک و سیاق تعاملی به جهان ارائه کنیم، فرهنگ و سنت اصیل اسلامی در جهان نمود بیشتری می یابد.
پایان پیام/
نظر شما