آستارا آمیزه ای از جاذبه‎ های طبیعی و گردشگری با تجارت مرزی

آستارا با داشتن جاذبه‎های طبیعی و گردشگری آمیخته با تجارت مرزی هم‌مرز با کشور جمهوری آذربایجان به عنوان قطب گردشگری شمال کشور هر ساله پذیرای میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، شهرستان مرزی بندر آستارا از شمال به کشور جمهوری آذربایجان از جنوب به شهرستان تالش، از غرب به استان اردبیل و از شرق به دریای خزر محدود شده و از آبادی‌های تاریخی گیلان به شمار می رود. این شهرستان مرزی در گذشته به اصطراب معروف بوده و به دلیل استفاده بسیار سفال در ساخت و ساز بناهای مسکونی و تجاری به شهر بام‌های سفالین نیز معروف است. در شمال این شهر مرزی و بندری رودخانه آستاراچای با چشم اندازی زیبا به عنوان خط مرزی، حد فاصل دو قسمت آستارای جمهوری آذربایجان و ایران جاری است.

 

  

ساکنان این شهرستان مرزی به زبان آذری و تالشی تکلم می‌کنند و مردمانی با فرهنگ و مهمان‌نواز هستند. آستارا در روزگار گذشته از رونق زیادی برخوردار نبوده و به دلیل استقلال جمهوری‌های سابق و مراودات دوستانه، تجاری و گردشگری و وجود گمرک و بازارهای فعال هم اکنون با گسترش همه جانبه، شهر از رونق اقتصادی و چشمگیری برخوردار است.

 

این شهرستان که مهم‌ترین مسیر خروجی ترانزیتی و فعال‍ترین مرز زمینی صادراتی کشور محسوب می‏شود با داشتن مرزی فعال و گمرک بین‌ المللی دارای مرز خاکی و آبی با جمهوری آذربایجان بوده و این امر سبب رونق در مبادلات مرزی، تجاری و گردشگری در آستارا شده است.

  

آستارا با داشتن آمیزه‌ای از جذابیت‌های گردشگری کوهستانی، تجاری، مرزی، ساحلی و زیست محیطی به قطب بزرگ و گردشگری کشور مبدل شده و هر ساله پذیرای میلیون‌ها مسافر داخلی و خارجی است.

  

 

این منطقه سرسبز از کشورمان به دلیل داشتن سواحل زیبا در کناره دریای مازنداران و کوهستان‌های بسیار دیدنی گردنه حیران در جاده آستارا به اردبیل از آوازه بسیاری در میان گردشگران داخلی و خارجی برخوردار بوده و کوهستان‌های این شهرستان مرزی و بندری در طول سال پذیرای گروه‌های مختلف کوهنوردی است. آبشار لاتون و آب گرم‌های درمانی علی داشی و کوته کومه لوندویل از جمله مناطق بکری هستند که در اعماق جنگل‌های سرسبز این شهرستان واقع شده و در تمام فصل‎های سال زیبایی‌های این آب گرم‌ها پذیرای مسافران و گردشگران از اقصی نقاط کشور است.

 

تالاب استیل عباس آباد به عنوان یکی از تالاب‌های بین‌المللی و طبیعی مطرح در کشور با وجود درختان توسکا شناور و قرار گرفتن آن در حاشیه جنگل‌های سرسبز و جاده آستارا به تالش یکی از زیباترین و دیدنی‌ترین مناظر طیبعی گیلان و آستارا به شمار می رود که سازمان محیط زیست کشور با ایجاد پناهگاه حیات وحش لوندویل و ایجاد پارک طبیعت‌گری در مجاروت این تالاب موجب جذابیت بیشتر آن شده است.

 

تالاب بین المللی آق که در فصل‌های سال میزبان هزاران پرنده مهاجر است به همراه باغ پرندگان در ورودی شهر که در آن نایاب‌ترین پرنده‌های کشور و آسیا نگهداری می‌شود از دیگر مکان‌های گردشگری این شهرستان مرزی است. همچنین آستان مقدس امامزادگان ابراهیم و قاسم(ع)، دهکده گردشگری حیران، باغ چای عباس آباد، بهشت کاکتوس‌ها، بقعه پیر قطب الدین باغچه سرا، دبیرستان تاریخی حکیم نظامی و ساحل صدف از دیگر مکان‌های تفریحی، مذهبی و گردشگری آستاراست که هر کدام با زیبایی‌های منحصر بفردشان، مسافران و گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کنند.

 

یک کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی در گفتگو با خبرنگار شبستان در آستارا با بیان اینکه باید این شهرستان مرزی با اطلاع‌رسانی و تبلیغات درست در عرصه گردشگری معرفی شود، اظهار کرد: با ایجاد بسترهای لازم برای جذب گردشگر داخلی و خارجی می‌توان آستارا را به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های گردشگری در کشور تبدیل کرد.

 

مهندس میثم ضارب نیا تکمیل زیر ساخت‎های گردشگری در آستارا را یکی از محورهای اصلی توسعه این شهرستان برشمرد و گفت: ایجاد زیر ساخت‌های اساسی برای جذب بیشتر گردشگر و مسافر در آستارا یک ضرورت است چرا که توسعه صنعت گردشگری تنها با فراهم شدن امکانات زیربنایی و زیر ساخت‌های لازم امکان پذیر است.

  

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخش گردشگری می‌تواند به توسعه همه جانبه این شهرستان مرزی و بندری کمک کند، افزود: با ایجاد زیر ساخت‌ها در این بخش می‌توان اصلی‌ترین معضل کشور که اشتغال است را کاهش داد.

 

ضارب نیا بر لزوم ایجاد امکانات اقامتی و تفریحی برای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی در آستارا تاکید کرد و گفت: مناطق گردشگری دریاچه استیل عباس آباد، پارک جنگلی بی بی یانلو، دهکده گردشگری حیران و پارک حیات وحش لوندویل به عنوان نقاط مهم گردشگری استان و کشور از اهمیت ویژه ای برخوردارند و مسئولان باید اتمام کامل این طرح‌ها را در برنامه کاری خود داشته باشند.

 

پایان پیام/

کد خبر 237099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha