لزوم خصوصی‌سازی عرصه علمی کشور/ دوری نشریات از نگاه سطحی و عوام زدگی

غلامحسین الهام گفت: به غیر از نشریات تخصصی و علمی، از نشریات عمومی هم انتظار می‌رود که تخصصی و عمیق به مسائل نگاه کند و از نگاه سطحی و عوام زدگی به دور باشند.

به گزارش خبرنگار شبستان، «غلامحسین الهام» معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی رییس جمهور که قرار بود در مراسم افتتاحیه نمایشگاه نشریات تخصصی حاضر شود، در مراسم پایانی آن که در سالن غدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، حاضر شد.  

غلامحسین الهام با اشاره به اینکه نشریات تخصصی در روندی رو به رشد و رضایت بخش هستند و وضعیت آنها خرسندکننده است، گفت: وجود بالنده نشریات علمی پژوهشی در کشوری که اصل دوی قانون اساسی آن، اعتقاد به توحید است و اساس نظام و روش‌های رسیدن به اهداف بلندمدت آرمان‌های نظام را بر استفاده از علوم معرفی می‌کند، طبیعی است.

 

وی بیان کرد: نظام ما نظامی است که مشروعیت قدرت آن هم مبتنی بر علم است و علم، لازمه مشروعیت قدرت است به علاوه، تاریخ ما نیز آمیخته با علم است و عالمان و اندیشمندان کشور را در برهه‌های سخت تاریخی با استفاده از دانش‌شان، نجات داده‌اند بنابراین ما این ظرفیت علمی را به ارث گرفته‌ایم و امروز، باید این میراث را ارج نهیم و از آن استفاده کنیم.

 

سخنگوی دولت، در واکنش به فاصله زمانی ارائه مقالات پژوهشی به مجلات تخصصی و زمان انتشار آنها، اظهار کرد: این فاصله زمانی نشان می‌دهد که ظرفیت علمی کشور بیش از انتشار و انتقال آن است و باید این مجلات، از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین وزارت علوم مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند. بسیاری از دانشجویان دوره دکترا برای چاپ و انتشار مقالات و ایده‌های علمی‌شان به نشریات علمی پژوهشی و تخصصی نیاز دارند و من امیدوارم نتیجه کار این نشریات به گونه‌ای باشد که همت کسانی که تلاش علمی می‌کنند، نادیده گرفته نشود و حمایت شود.

 

وی بر پیوند علم و عمل در کشور تاکید کرد و گفت: در حالی که جامعه ما به استفاده از ظرفیت‌های عملی دارد، علوم مختلف، جنبه انتزاعی پیدا کرده است بدین معنا که بخش اجرایی کشور به راه خود می‌رود و بخش دانشگاهی و علمی کشور نیز، مسیر خود را می‌پیماید اما ما به تولیدات علمی جدیدی نیاز داریم که به حوزه اجرایی کشور کمک کنند. اگر دولت می‌خواهد به الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی دست پیدا کند، پیوند دانشگاه و بخش‌های اجرایی را باید عملی کند.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگرچه روند صدور مجوز به نشریات تخصصی و علمی پژوهشی بسیار امیدوارکننده است اما بخش دولتی در این میان حضور فعال‌تری دارد که برای حل این مساله باید ریشه یابی کنیم که چرا بخش خصوصی، در حوزه علم و اندیشه کمتر به میدان آمده است و نهادهای خصوصی را بر حضور در این عرصه تشویق کنیم.

به گفته الهام، به غیر از نشریات تخصصی و علمی، از نشریات عمومی هم انتظار می‌رود که تخصصی و عمیق به مسائل نگاه کند و از نگاه سطحی و عوام زدگی به دور باشند.

 

به گزارش شبستان، رضا رفیع، مجری این مراسم بود که طنزواره‌هایی را خطاب به الهام و معاون مطبوعاتی، ایراد کرد.
 

در این برنامه همچنین، از مجموعه کتاب شهدای علم شامل شرح حال دانشمندان عرصه‌های مختلف علمی و همچنین شهدای هسته‌ای، کتاب جامع نشریات تخصصی، کتاب شاخص‌های آماری نشریات تخصصی، کتاب 10 نما (تاریخچه نشریات تخصصی) و مجموعه کتاب مطبوعات ایران شامل مجموعه مقالات و آثار مطبوعاتی مهدی فضائلی، رضا مقدسی و ساسان والی‌زاده و مجموعه 4 جلدی جشن نامه دانش رونمایی به عمل آمد.

غرفه های برتر نمایشگاه نشریات تخصصی نیز به ترتیب معرفی شدند: فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی،‌ دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، حرفه هنرمند و نشریه شارستان.

 

پایان پیام/

کد خبر 236774

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha