به گزارش خبرنگار شبستان، سومین همایش نوآوری و عدالت اقتصادی با حضور معاون اول قوه قضاییه برگزار شد.حجت الاسلام رئیسی در این همایش ابراز داشت: کشور ما سالهاست که با واژه تحریم اقتصادی آشنایی دارد ما باید با یک اراده مصمم تحریمها را تبدیل به فرصت کنیم و به استقلال اقتصادی برسیم.
حجتالاسلام رئیسی، اظهار داشت: مسئله تحریم برای ما نگرانکننده نیست و با ارادهای که کارآفرینان، مردم متدین و دلسوزان کشور دارند باید تحریم تبدیل به فرصت شود و به استقلال، خودباوری، پویایی و خلاقیت برسیم.
وی ادامه داد: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی گامهای بلندی برداشتهایم اما در حوزه اقتصادی چنین نبوده و باید با همت مضاعف و کار مضاعف در اقتصاد نیز ایجاد تحول کنیم.
وی با اشاره به ماده 44 قانون اساسی بیان داشت: بعضیها به غلط تصور میکنند که این قانون فقط پیام خصوصیسازی دارد اما علاوه بر افزایش بنگاههای اقتصادی و کاهش بخش دولتی گام بعد توانمندسازی بخش خصوصی و حمایت از کارآفرین است. موانع بخش خصوصی باید رفع شود تا این بنگاه را به هدف برساند. اولین مسئله سرمایهگذاری یا کارآفرینی، حل مسایل تولید، کارگری و ارتباط با دستگاههای مختلف، صادرات و مواد اولیه است. اگر دولت به مثابه کاهش تصدیگری و افزایش نظارت حضور داشته باشد کارساز است.
حجتالاسلام رئیسی ابراز داشت: امنیت در این حوزه در سرمایهگذاری، اشتغال و درآمد از مواردی است که باید در سازوکارهای حقوقی و اجرایی دنبال شود.
وی به فعالیتهای حضرت علی (ع) اشاره کرد و ایشان را از بزرگترین واقفان دانست و افزود: نگاه ما به کار و تولید نگاهی اسلامی است که برای کار و تلاش هیچ حدی تعیین نمیکند اما در مصرف توصیه به قناعت دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه این نشستها کارآیی لازم را داشته باشند باید تریبون را در اختیار صاحبان درد بگذارند، کسانی که کار کردهاند و دیدگاههایشان برای نظام مفید است. مسایلی که به ذهن این افراد میرسد باید جمعبندی شده و به گوش مسئولان ذیربط برسد.
وی بیان کرد: ما امتی اسلامی هستیم و سه عنصر برای ما قرار داده شده است اول اینکه هدفدار هستیم دوم اینکه باید در تمامی حوزهها پویا باشیم و دیگری امام و رهبری است. ما با داشتن این سه عنصر دشمنیهای زیادی را میبینیم.
معاون اول قوه قضاییه گفت: موضوع عدالت اقتصادی از مقولههای قدیمالایام فلاسفه و اهل اندیشه است که قدیمیترین تعریفی که کردهاند تعریف ارسطویی است. هر شی در جای خود قرار بگیرد، این معنای عدالت است. یکی از فلسفههای نظام اسلامی نیز برقراری عدالت است و به دلیل رابطه ارگانیسم در میان اجزای نظام ما هنگامی میتوانیم ادعا کنیم عدالت را برقرار کردهایم که در حوزههای دیگر پیگیر عدالت باشیم.
وی ادامه داد: امروزه جوامعی هستند که به توسعه یافتگی رسیدهاند و به لحاظ افزایش تولید و داشتن ابزار و کیفیت کار به توسعه رسیدهاند اما آیا این توسعه یافتگی در پرتو عدالت است. آنچه که به کام مردم ما شیرین میآید برقراری عدالت در تمامی حوزهها است و اینکه توازن و تعادل را در ثروتها و درآمدها ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: ما پیگیری اسناد بالادستی داریم مانند سند چشمانداز و سیاستهای مصوب نظام که به تأیید رهبری هم رسیده است، مجموع دستورالعملها باید محصولش جامعهای باشد که از توسعهیافتگی در پرتو عدالت بهرهمند است.
وی بیان کرد: امروزه بدترین گناه ایجاد یأس در جامعه است. ما یقین داریم که با اراده ملی، همکاری دستگاههای ذیربط، تلاش سرمایهگذاران و قوانینی که این امر را پشتیبانی میکنند تحول اقتصادی را در کشورمان شاهد باشیم.
وی در ادامه اظهار داشت: ما به دنبال این هستیم که ورودیهای قوه قضاییه را کاهش دهیم و با ارجاع به سنت کدخدامنشی و حل اختلاف در درون به کارهای اساسی و اصلی رسیدگی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما