شهید شهسواری؛ اسطوره گمنام کهنوجی

محمد شهسواری، شهید کهنوجی است که در زمان اسارتش در چنگال بعثی ها با دستان بسته و در مقابل دوربین های تلویزیونی خارجی که می خواستند شکست ایران را درعملیات بدر نشان دهند؛ فریاد "مرگ بر صدام، ضد اسلام" سر داد.

خبرگزاری شبستان /جنوب کرمان

 

جنوب کرمان مهد آزادگان و مردان دلیری است که بر تاریخ 8 ساله دفاع مقدس ایران در برابر عراق، برگ های درخشانی افزودند، سرداران شهیدی که نامشان تا همیشه تاریخ جاودان، و راهشان مسیر هدایت است.

 

شهید محمد شهسواری یکی از آن اسطوره ها است که با فریاد" مرگ بر صدام، ضد اسلام" در قلب دشمن بعثی و در حال اسارت روح تازه ای در کالبد مبارزان انداخت و نشان داد که رزمندگان ایرانی از عدم الفتح و اسارت نمی هراسند؛ زیرا راه آنها، راه سرخ حسین (ع) است.

 

محمد شهسواری در سوم اسفند 1334 در روستای شیخ آباد کهنوج به دنیا آمد، وی تا سال ششم نظام قدیم ادامه تحصیل داد؛ اما به دلیل نبود مقطع بالاتر در کهنوج از ادامه تحصیل باز ماند و برای تأمین مخارج خانواده به جزیره کیش رفت. 

 

شهسواری بعد از سه سال به کهنوج بازگشت و در شرکت راهسازی به کارگری مشغول شد با شروع جنگ تحمیلی، محمد به جبهه اعزام شد و برای اولین بار در عملیات بیت المقدس شرکت نمود.

 

 محمد شهسواری در تاریخ 22 اسفند سال 61طی عملیات بدر، در شرق رودخانه دجله به اسارت نیروهای بعثی درآمد، پس از اسارت در حالی که گزارشگران تلویزیونی و عکاسان آماده بودند که عدم الفتح ایران در عملیات بدر و تلفات زیاد ایرانی ها را نشان دهند؛  این شهید بزرگوار با فریاد "مرگ بر صدام، ضد اسلام" که همان شب از تلویزیون ها، پخش شد، روح تازه ای در رزمندگان ایرانی دمید.

 

رهبر معظم انقلاب در سفر به جیرفت در مورد این شهید فرمودند:


“یکى مثل شهید محمد شهسوارى.... به یک چهره‏ ماندگار در کشور تبدیل مى ‏شود؛ نه به خاطر این‏که وابسته‏ به یک قشر برتر است؛ نه! او یک رعیت ‏زاده و یک جوان برخاسته‏ از قشرهاى پایین اجتماع است؛ اما آگاهى و شجاعت او، او را در چشم مردم ایران عزیز مى‏ کند. آن روزى که ماها پاى تلویزیون نشسته بودیم و دیدیم این جوان در چنگ دژخیمان رژیم بعثى صدام و زیر شلاق و تازیانه‏ آنها فریاد مى‏ زند: «مرگ بر صدام، ضد اسلام»، .... نه اسمى از او شنیده بودیم و نه خصوصیتى از او مى‏ دانستیم؛ اما همه‏ وجود ما غرق تعظیم و تجلیل از این جوان آزاده شد. بعد هم بحمداللَّه به میان مردم و کشور ما برگشت؛ امروز هم به عنوان یک شهید نامدار و نام ‏آور در میان ملت ما مشهور است.”

 

آزادی و سپس شهادت

 

محمد شهسواری در سال ۶۹ به کشور بازگشت و پس از بازگشت از سوی مسئولین مورد تفقد قرار گرفت و از دست ریاست جمهوری وقت، مدال درجه سوم شجاعت دریافت کرد.

 

این آزاده سرافراز، پس از اسارت در اداره آموزش و پرورش مشغول بود تا سرانجام در بیستم مرداد ماه 1375، در حالی که عازم ماموریتی فرهنگی بود در لباس مقدس بسیجی، توسط عوامل تروریستی به شهادت رسید.

 

 

 جشنواره فرهنگی هنری، شهید شهسواری به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان و در راستای معرفی شخصیت این شهید ،سه شنبه این هفته و در سه بخش دلنوشته،شعر و داستان در کهنوج برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 236548

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha