به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر جعفر مهراد، رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، در نشست خبری با اصحاب رسانه به منظور امضای این تفاهم نامه همکاری، به ترقی و توسعه قدرتمند علمی کشور در دهه اخیر اشاره کرد و گفت: امروز مایه سرفرازی است که ایران با تولید بیش از 37 هزار مقاله در رتبه 16 تولید علم جهان و رتبه اول منطقه قرار دارد.
وی تصریح کرد: تا یک سال پیش، ترکیه همواره رقیب تولید علم ما بود که خوشبختانه با تلاش دانشگاه ها امروز نه تنها ترکیه را عقب گذاشتیم حتی از بسیار کشورهای دیگر جهان نیز در تولید علم برتریم و کشورهایی مانند بلژیک، سوئد، سوئیس، فنلاند در تولید علم از ما عقب ترند و در آمریکای جنوبی هم آرژانتین، شیلی و مکزیک یارای برابری با تولید علم ایران را ندارند.
وی با بیان اینکه این موفقیت ها در سایه برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های صحیح حاصل شده است، افزود: عوامل متعددی در توسعه علمی کشور تأثیر داشته که عمده آن تعهد و تلاش دانشگاه ها در جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی است و موتور محرکه تولید علم هستند و اینگونه بود که از نظر رتبه بندی و تولیدات هر سال نسبت به سال قبل شکوفاتر و قدرتمندتر و با کیفیت تر در عرصه ظاهر شده ایم.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، تأکید کرد: امروز در حوزه های فناوری های نوین شامل نانو، زیست فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، سلول های بنیادی، مهندسی آب، هوا و فضا به جرأت می توان گفت در تمام جهان به ویژه منطقه، هیچ کشوری یارای برابری با ما را ندارد و ایران هم اکنون رتبه هشت دنیا را در فناوری های نوین دارد.
وی با اشاره به تحریم های اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران، اضافه کرد: در شرایط کنونی اگرچه مجلات را نمی فروشند و پایگاه های اطلاعاتی را بر ایران تحریم کرده اند، اما هیچ جای نگرانی وجود ندارد چرا که مرکز منطقه ای علوم و فناوری در شیراز و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در شیراز توانمندتر از آن هستند که کشورهای غربی بتوانند ما را در حوزه تولید علم تحریم کنند.
وی ادامه داد: هم اکنون یک هزار و 117عنوان از بهترین مجلات عربی کشورهای اسلامی از سال 2004 به بعد، یک هزار و 56 عنوان مجله انگلیسی از بهترین مجلات کشورهای اسلامی و بیش از یک هزار عنوان مجله فارسی به عبارتی بیش از 3 هزار عنوان نشریه علمی در کشور قابل دسترسی برای اساتید و دانشجویان از طریق ISC است.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، با اشاره به تفاهم نامه ایجاد مرکز ISC در دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطر نشان کرد: ISC در ایران شعبه ندارد و امروز روز بزرگی است که شاخه ISC در دانشگاه شهید چمران به عنوان دانشگاه مادر متولد شده است.
وی با بیان اینکه براساس این تفاهم نامه همه هزینه های سخت افزاری، نرم افزاری، پرسنلی این شاخه توسط ISC تأمین می شود و مدیریت این شاخه بر عهده دانشگاه شهید چمران است، عنوان کرد: بعد از امضای این تفاهمنامه هر نوع اطلاعات و منابع علمی (بدون محدودیت موضوعی) مورد نیاز دانشجویان و اساتید در کمتر از 24 ساعت از طریق صندوق پستی فرد متقاضی قابل دریافت است.
وی با بیان اینکه ISC نیازهای اطلاعات علمی و فنی دانشگاهها را تأمین میکند، اظهار کرد: هر سال میلیونها تومان اعتبار از سوی دانشگاههای کشور برای اشتراک پایگاههای علمی خارجی از کشور و تأمین اطلاعات هزینه میشود و دانشگاه شهید چمران تنها سالانه 2 میلیارد تومان برای این کار هزینه میکند در حالی که نظر پایگاه استنادی ISC این است که این کار انجام نشود و این اعتبارات را هزینه نکنند، زیرا اطلاعات و منابع لازم پژوهشگران، اساتید و دانشجویان از طریق مرکز منطقهای علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در کشور موجود است.
دکتر مهراد، راه اندازی شاخه ISC را در دانشگاه شهید چمران اهواز نوعی اعتبار در تعاملات بین المللی و علمی این دانشگاه ارزیابی کرد و گفت: با وجود رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در دانشگاه شهید چمران این ظرفیت وجود دارد که این مرکز با قدرت راه را طی کند.
وی به تأکیدات و سیاستهای وزارت علوم در ارتباط با چاپ مجلات علمی تمام دانشگاهها و انجمنهای علمی ایران اشاره کرد و یاد آور شد: یکی از تعهدات ISC چاپ 16 مجله علمی دانشگاه شهید چمران است که این کار از یک سال پیش آغاز شده و تمام هزینههای چاپ این مجلات توسط ISC تأمین میشود، در حال حاضر ISC مشکل مالی ندارد و از افزایش تعداد مجلات علمی این دانشگاه استقبال میکند.
وی با اشاره به اینکه فلسفه وجودی ISC دور زدن تحریم هاست و ما در ISC فناوری های اطلاعات علمی و فنی دانشگاه ها را تأمین می کنیم و توانایی این را داریم که این چنین شرایط تحریم را پشت سر بگذاریم، بیان کرد: هم اکنون انحصار آی سی آی که از سال 1958 تأسیس شده در آمریکا شکسته شد و ابهت تحلیل استنادی که در دست ISI بود از بین رفته و ISC درگاه پرتاب علم جهان اسلام به کشورهای پیشرفته است.
پایان پیام/
نظر شما