به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، کیهان هاشمنیا، استاندار گیلان در ستاد راهبردی چای با بیان اینکه پرداخت بخش قابل توجهی از مطالبات چایکاران به دلیل عدم توجه کارخانهداران بدهکار باقیمانده است، اظهار کرد: از اینرو سازمان چای باید به شدت از طریق مراجع قانونی پیگیر دریافت این بدهیها باشد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه چایکاران در آستانه عید با مشکلات معیشتی مواجهاند نباید با کارخانهدار بدهکار مماشات کرد.
استاندار گیلان همچنین از تعیین بازرسی ویژه برای بررسی نحوه صادرات چای سنواتی فرآوری شده خبر داد و گفت: حتی یک کیلو از این چای نباید در داخل کشور توزیع شود و اگر کارخانهداری در این زمینه اقدامی انجام داد با نیروی انتظامی و تعزیرات به سراغ آنان خواهیم رفت.
علی محرر، رئیس سازمان چای هم در این نشست با ارائه گزارشی از وضعیت پرداخت مطالبات چای در مورد نحوه نظارت بر کمپوست چای سنواتی و فرآوری و صادرات آن به خارج از کشور توضیحاتی ارائه کرد.
گفتنی است، چای دومین محصول کشاورزی استراتژیک گیلان است و این استان با داشتن 90 درصد از باغهای چای ایران، مهمترین استان تولید کننده چای در کشور محسوب میشود. 110 هزار تن برگ سبز چای به ارزش 50 میلیارد و600میلیون تومان در فصل زراعی گذشته برداشت شد که 31 میلیارد و 600 میلیون تومان مطالبات چایکاران تاکنون پرداخت شده و 16 میلیارد تومان و 320 میلیون تومان مطالبات باقیمانده سهم کار خانهداران است.
براساس اعلام سازمان چای کشور،60 هزار خانوار چایکار در32 هزار هکتار باغ چای در صورت مساعد بودن شرایط جوی، سالانه به طور میانگین حدود 150 هزارتن برگ سبزچای برداشت میکنند که از این میزان برگ سبز چای، حدود 35 هزار تن چای خشک استحصال میشود.
پایان پیام/
نظر شما