به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در این ارتباط با بیان اینکه میزان سرمایهگذاری خارجی کشور در سال 91 رشدی 60 درصدی داشته گفت: امسال نرخ مصوب سرمایهگذاریها از هفت میلیارد دلار گذشت که در نوع خود بیسابقه است.
بهروز علیشیری اضافه کرد: تاکنون بیش از دو میلیارد دلار این نرخ مصوب وارد کشور شده است و امیدواریم این رقم تا پایان سال به چهار میلیارد دلار برسد.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه اصلیترین سیاست سازمان متبوعش در سالهای گذشته تثبیت روند روبه رشد سرمایهگذاریها بوده است، اظهار کرد: در طول چهار سال گذشته میزان سرمایهگذاریهای خارجی رشدی 150 درصدی داشته است، به همین دلیل اصلیترین استراتژی که در طول این سالها آن را دنبال کردهایم، تثبیت این روند رو به رشد بوده است که خوشبختانه امروز شاهد این هستیم که نه تنها نرخهای پیشین حفظ شده، بلکه رشدی قابل توجه نیز داشته است.
رکوردشکنی بیسابقه سرمایهگذاری خارجی در سال 1391
همچنین معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در سال جاری افزایش سرمایه گذاری مصوب،رکورد شکنی بی سابقهای را ثبت کرده است،گفت: سرمایه گذاری خارجی مصوب در کشور در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 83 درصد افزایش یافت.
بهروز علیشیری در ادامه افزود: میزان حجم طرحهای مصوب سرمایهگذاری خارجی در شش ماه نخست سال 1390 سه میلیارد و 700 میلیون دلار بود که این رقم در مدت مشابه امسال، به شش میلیارد و 800 میلیون دلار رسید.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در عین حال خاطر نشان کرد: کل طرحهای مصوب سال 1390 که موفق به اخذ مصوب هیات سرمایه گذاری خارجی شدهاند بالغ بر 5 میلیارد و دویست میلیون دلار بوده است که با تصویب رقم 6 میلیارد و هشت میلیون دلار،علاوه بر پیشی گرفتن از کل رقم سال 1390 طی شش ماهه اخیر با نرخ رشد 30 درصدی مواجه شدهایم.
علیشیری گفت: میزان جذب سرمایهگذاریهای خارجی در کشور نیز در سالهای گذشته افزایش داشته است و در سه تا چهار سال گذشته بیش از 145 درصد افزایش در جذب سرمایه گذاری داشته ایم و این رشد مستمر و رو به جلو بوده است و اهتمام داریم این وضعیت را برای سال جاری و سالهای آتی حفظ کنیم.
علیشیری در پاسخ به این سوال که سرمایهگذاری مصوب خارجی امکان دارد منجر به جذب سرمایهگذاری در کشور نشود و در مرحله مصوب باقی بماند،پاسخ داد: بر اساس قانون سرمایه گذاری خارجی چنانچه سرمایهگذار در مدت 6 ماه نسبت به آورده سرمایهگذاری خارجی اقدام ننماید و یا دلایل توجیهی کافی برای علت عدم ورود به هیات سرمایهگذاری خارجی ارائه ندهد،مجوز سرمایهگذاری خارجی وی باطل میشود.
علیشیری تصریح کرد: تمامی دستگاههای اجرایی باید تلاش کنند تا ضمن سادهسازی کار و کمک به سرمایهگذاران خارجی فرایند جذب و اجرایی شدن طرحها را تسریع کنند.
این مقام مسئول در عین حال خاطر نشان کرد: چنانچه دستگاههای اجرایی کشور و بخش خصوصی کشور در جذب سرمایهگذاری خارجی و ارتقای فضای کسب و کار مشارکت نمایند،بدون شک شاهد توسعه اقتصادی کشور خواهیم بود.
علیشیری یاد آور شد : تلاش میکنیم تا پایان سال جایگاه خود را در عرصه رقابتی سرمایه گذاری خارجی تثبیت کنیم و پیشبینی ما درباره سرمایهگذاریهای خارجی کشور در سالهای آینده نیز ادامه این روند افزایشی است.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران افزود: به تدریج جذب سرمایه خارجی در کشور برای بخشهای دولتی و خصوصی،تبدیل به فرهنگ عمومی میشود و این امر به افزایش جذب این سرمایهها کمک میکند.
وی همچنین درباره پیشبینی نشریه اکونومیست درباره رشد سرمایه گذاری خارجی در کشور در سالهای آینده گفت: ما از پیشبینیهای خوشبینانه یا بدبینانه نشریههای تخصصی بینالمللی خوشحال یا غمگین نمیشویم وسعی میکنیم کار خود را درست انجام دهیم ولی این نشریه در این مورد درست پیشبینی کرده است.
علیشیری افزود: از جمله طرحهای مصوب در این هیات، سرمایهگذاری خارجی در طرح ایجاد فروشگاههای زنجیرهای پوشاک و البسه در سطح کشور، طرح سرمایه گذاری در حوزه صنعت و معدن، طرح تولید پارچه پرده ای، چاپ و تکمیل پارچه و طرح تولید جواهرآلات و سایر کالاهای ساخته شده از فلزات قیمتی است.
رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در ادامه از تهیه آئین نامهای برای تشویق و اعطای جوایزی به سرمایه گذاران نمونه خارجی خبر داد و افزود: این مشوقها و جوایز همانند جایزه صادرکنندگان نمونه کشور خواهد بود وبرای سرمایه گذاران خارجی مهم است که بدانند از طرف حاکمیت به جنبههای مختلف سرمایه گذاری خارجی در کشور با دقت و دید احترام نگریسته میشود.
وی گفت: در اجرای ماده 111 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور نیز تا پایان سال موظف به شناسایی مشوقهای سرمایهگذاری خارجی و تعیین آن متناسب با شرایط اقتصاد کشور هستیم.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران افزود: مهمترین بخش تدوین بسته و سیاستهای تشویق سرمایه گذاری خارجی، شناسایی، تعریف مشوقها و بومیسازی آنها است، چرا که در عرصه بینالمللی در زمینه اختصاص اینگونه مشوقها رقابتی دائمی میان کشورها وجود دارد.
علیشیری گفت: در این مدت همچنین در کنار بهبود فضای کسب و کار در کشور برای روان کردن عملیات اجرایی طرحهای سرمایه گذاری خارجی در کشور نیز تلاش میکنیم.
پایان پیام/
نظر شما