فعالیت 6هزار کانون‌ فرهنگی مساجد در روستاهای کشور

معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: از مجموع 15 هزار کانون کشور 6هزار کانون‌های فرهنگی مساجد در روستاها فعالیت دارند و تعداد 720 کانون تخصصی نیز راه‌اندازی شده است.

محمد‌رضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون ‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفتگو با شبستان در یاسوج، اظهار داشت: تا هنگام دفاع مقدس شاید نیازی به تأسیس کانون فرهنگی مساجد نبود؛ اما پس از جنگ راه ‌اندازی آنها یک ضرورت انکارناپذیر بود.

 

وی، قرار گرفتن در شرایط ایثار و شهادت را دلیل این امر دانست و گفت: پس از جنگ و در ابتدای دهه 70 و از سال 71 با فرمان رهبر معظم انقلاب و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، این کانون ‌ها در راستای بصیرت ‌افزایی میان جوانان راه ‌اندازی شد.

جعفری به ویژگی فردی و اخلاقی افرادی که در کانون مساجد فعالیت دارند اشاره کرد و گفت: حضور در مسجد برکت دارد اگر مسجد را از مؤمن و شخص متکی به خداوند بگیرند، همچون این بوده که حیات را از او گرفته باشند.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون ‌های فرهنگی مساجد کشور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دشمنان انقلاب و نظام فکر و ایده جوانان ما را نشانه گرفته ‌اند و امروزه با هجمه‌ های فرهنگی و تهدیدها که برای جامعه ایرانی اسلامی در نظر گرفته ‌اند، می ‌خواهند قلب جوانان و سرمایه ‌های نظام را نشانه بگیرند.

 

جعفری، مسجد را محل بصیرت ‌افزایی و شناخت خدای متعال دانست و گفت: تقوا مداری، شجاعت، آشنایی با فرهنگ اسلام و انقلاب، اخلاق ‌مداری و ... از دیگر ویژگی‌ های مهم افراد مسجد محور است.

 

وی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی را به برکت مساجد داریم و آنجا که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی فرموده ‌اند «انقلاب کردیم تا مساجد احیا شود» دشمنان از خالی بودن مساجد خوشحال و از حضور گسترده اقشار مختلف مردمی خصوصاً جوانان واهمه و ترس دارند.

 

این مسئول آموزشی و پژوهشی ادامه داد: مقام‌ معظم رهبری خط پیشرفت و ترقی را خطی که اسلام مشخص کرده، اعلام کردند و اکنون در زمان نظام ‌سازی هستیم و تا رسیدن به جامعه اسلامی و امت اسلامی کار بسیار دشوار و سختی در پیش داریم.

 

معاون ستاد عالی کانون ‌های فرهنگی مساجد کشور عنوان کرد: خاستگاه کشورهای اسلامی مسجد است و امید تمام کشورهای مستضعف، اندیشمندان دوران و کسانی که تصمیم بر آزادی و شرف دارند به نظام مقدس جمهوری اسلامی است که برای حفظ آن باید این مهم با مسجد گره زده شود.


وی اهداف کانون ‌های مساجد را مبارزه با تهاجم فرهنگی عنوان کرد و گفت: کارکردهای سیاسی، عبادی، فرهنگی، هنری و اجتماعی و ... باید در مسجد احیا شود تا بتوان تراز اسلامی را در مساجد افزایش دهیم، هر مسجد یک رسانه است و انجام هر کانون فرهنگی و هنری نیز به نوعی یک رسانه است.

 

این مسئول، جوان ‌سازی در کانون فرهنگی مساجد را یکی از خواسته ‌های مقام معظم رهبری دانست و گفت: اصولاً کانون مساجد برای ایجاد بصیرت در میان قشر جوان بنا نهاده شده است و باید امور کانون ‌ها و مسئولیت در آنها را به جوانان واگذار کرد.

جعفری گفت: تاکنون بیش از چهار هزار و 500 ‌کتابخانه مخزن‌ دار و پنج هزار کتابخانه باز در جوار این کانون‌ ها راه ‌اندازی شده است.


وی اظهار داشت: سالیانه چهار تا پنج میلیون کتاب به این کتابخانه ‌ها اهدا می ‌شود که این کتاب‌ ها در عناوین مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی هستند.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور تصریح کرد: از مجموع 15 هزار کانون کشور، 6هزار کانون‌ های فرهنگی مساجد در روستاهای فعالیت دارند و تعداد 720 کانون تخصصی نیز راه ‌اندازی شده است.

 

جعفری به زیرپوشش قرار گرفتن تعداد دو هزار نفر از پرسنل و اعضای کانون مساجد کشور اشاره و بیان کرد: این تعداد در سال‌ جاری زیرپوشش قرار گرفتند و به همین تعداد نیز سال آینده بیمه می ‌شوند.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: اخبار مربوط به حوزه مسجد و کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد کشور از سوی خبرگزاری شبستان و به هفت زبان زنده دنیا ترجمه و منتشر می‌ شود.

 

وی عنوان کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هم ‌چون سنگری مستحکم در برابر تهاجم فرهنگی دشمن در جنگ نرم است.

 

جهفری خاطرنشان کرد: 200 مرکز شکوفه‌ های بهشت‌(مهد قرآن) ویژه کودکان و نوجوانان در کشور فعال است و یک هزار و 200 هسته پژوهش نیز در کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد وجود دارد که رسالت اصلی آنها تحقیق در مورد انواع آسیب ‌های اجتماعی و فرهنگی و ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش این گونه معضلات است.


پایان پیام/

کد خبر 236232

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha