یک مرد. یک مرگ. ده ها واکنش

در گذشت هوگو چاوز رهبر 58 ساله ونزوئلا واکنش های مختلفی را در جهان به دنبال داشت که این واکنش ها در کشور ما پررنگ تر بود. از اعلام عزای عمومی در کشور گرفته تا ارسال پیامک های مرتبط!

خبرگزاری شبستان: هوگو رافائل چاوز فریاس رییس جمهور ونزوئلا که در 7 سال اخیر روابط دوستانه ای با کشور ما پیداکرده بود براثر حملات پیاپی قلبی ناشی از ضعف به خاطر سرطان در گذشت و جامعه سیاسی مذهبی و حتی مردمی ایران را تحت تاثیر قرار داد.

 

در پی درگذشت چاوز محمود احمدی نژاد رییس جمهور کشورمان پیام تسلیتی برای کفیل وی فرستاد که در جوامع جهانی منتشر شد. در بخش هایی از این پیام آمده است:
• روح بلند مردی بزرگ از تبار عدالت طلبان و آزادی‌خواهان به آسمان پر کشید و جهان را در سوگ فرو برد.
• ونزوئلا فرزندی برومند و شجاع و جهان، رهبری خردمند و انقلابی را از دست داد.
• او انسانی عمیقاً موحد و مؤمن و پایبند به ارزش‌های انسانی و آسمانی و باورمند به راه انبیاء الهی و حاکمیت جهانی عدالت بود.
• او نقطه اتکاء روحی و پشتیبان همه انقلابیون و آزادی‌خواهان منطقه و جهان بود.
• او در حقیقت شهید راه خدمت به ملت ونزوئلا و پاسداری از ارزش های انسانی و انقلابی است.

هوگو چاوز زنده است تا عدالت و عشق و آزادی زنده است. او زنده است تا ایمان و پاکی و انسانیت زنده است. او زنده است تا ملت‌ها زنده‌اند و برای استقرار استقلال و مهربانی و عدالت تلاش می‌کنند.

• تردید ندارم که او بازخواهد گشت و به همراه همه صالحان و حضرت مسیح(ع) و تنها باقیمانده از نسل پاکان، انسان کامل، خواهد آمد و جامعه بشری را در استقرار صلح و عدالت کامل و مهربانی و کمال یاری خواهد کرد.


این سخنان همراه با اعلام عزای عمومی در ایران واکنش های مختلفی را در پی داشت. البته این که یک مقام بلند پایه سیاسی در مراسم خاک سپاری همتای سیاسی اش شرکت کند یا برای خانواده وی پیام تسلیت ارسال کند نه تنها بد نیست بلکه می تواند در راستای استحکام روابط دو ملت نیز موثر باشد اما آیا استفاده از تعابیری که در فرهنگ ایران مقدس است مانند نام بسیجی، شهید و حزب الهی برای این آزاد مرد سوسیالیست که سوابق دینی وی بر همه روشن است مناسب است؟


آنچه در پیام سیاسی – عاطفی احمدی نژاد مورد انتقاد است، وارد کردن مباحث اعتقادی شیعه در آن وچوب حراج زدن بر باورهای دینی و مذهبی است.

آیت‌الله مکارم شیرازی در تفسیر نمونه این‌گونه می‌نویسند: « احیانا خرافات بسیاری با مساله رجعت آمیخته شده که چهره آن را در نظر بعضی دگرگون ساخته‌است، لازم است پایه را بر احادیث صحیح بگذاریم و از احادیث مخدوش و مشکوک بپرهیزیم.»


همچنین حجت‌الاسلام سید مهدی طباطبایی با درست نداستن ادعای رئیس جمهور در مورد رجعت چاوز همراه با حضرت مسیح و امام عصر گفت: اینگونه صحبت کردن نه وجه شرعی دارد و نه وجه قانونی.


این استاد حوزه افزود: این سخنان نظر شخصی رئیس جمهور است و بهتر بود می‌گفتند که چاوز در مسیر حضرت عیسی گام بر می‌داشت و در راه این پیامبر الهی زندگی کرده است.


حجت الاسلام والمسلمین قرائتی به پیام تسلیت احمدی نژاد که به مناسبت درگذشت هوگو چاوز صادر شد، واکنش نشان داد و گفت: کسی که دستش را از دست مراجع خارج کند دچار این غفلت ها خواهد شد.

 

حجت الاسلام میر تاج الدینی معاون قانون اساسی رئیس جمهور در پاسخ به واکنش برخی نسبت به پیام تسلیت رئیس جمهور به درگذشت چاوز گفت: ما نباید بحث‌های فرعی را نسبت به اصل موضوع برجسته کنیم، چاوز یک شخصیت انقلابی و مبارز بود که با الهام گرفتن از آرمان‌های امام خمینی تربیت شده بود.

 

میرتاج الدینی با بیان اینکه چاوز تفکرات انقلاب را درآمریکای لاتین حتی در جمع سازمان ملل بارها مطرح کرد، گفت: امام نسبت به امریکا فرمودند این یک شیطان بزرگ است و چاوز نیز همین موضوع را در سازمان ملل مطرح کرد، درحالی که شاید برخی روسای جمهور سابق خودمان نیز به این صراحت در سازمان ملل مطرح نکرده بودند، به همین دلیل باید از این شخصیت تجلیل کرد.

 

وی افزود: ما نباید یک شخصیت انقلابی در امریکای لاتین را که طرفدار انقلاب بود با مطرح کردن این مسائل حاشیه ای تحت الشعاع قرار دهیم و اگر فردی حتی رئیس جمهور هم نباشد و تنها یک شخصیت سیاسی و فرهنگی باشد که افکار امام و انقلاب را این گونه مطرح کند ما از وی حمایت می کنیم چه برسد به فردی که 16 سال رئیس جمهور ونزوئلا باشد.


اعلام عزای عمومی برای یک دوست
آیا اعلام عزای عمومی تنها به این دلیل که چاوز مرد بزرگی بود و با ایران، به خصوص رییس دولت نهم روابط خوبی داشت کافی است؟


اگر قرار است برای بزرگان اعلام عزای عمومی شود چرا برای درگذشت علمای بزرگی مانند آیت الله آقا مجتبی تهرانی و آیت الله خوشوقت عزای عمومی اعلام نشد؟


معاون قانون اساسی رئیس در این رابطه گفت: درباره شخصیتهای علمی و علما و بزرگان اینگونه اقدامات از طرف دولت نبوده و از سوی رهبر معظم انقلاب انجام می شود.


وی افزود: درمراسمات بعد از درگذشت آیت الله خوشوقت و آقا مجتبی تهرانی دولت حضور فعالی داشت. حتی در تشییع مراسم آیت الله خوشوقت از دولت تماس گرفتند که باید همه اعضای دولت حضور داشته باشند، در مراسم ایشان در حسینیه امام نیز رئیس جمهور جلسه هیات دولت را نیمه تمام رها کرد و همگی در مراسم شرکت کردیم.


وی با بیان اینکه چاوز یک شخصیت سیاسی است و دولت می تواند در این مورد تصمیم بگیرد که یک روز را عزای عمومی اعلام کند، گفت: اما در مورد علما تصمیم گیرنده شخص رهبری است و ما نباید این دو موضوع را باهم مقایسه کنیم.


پایان پیام/

کد خبر 236197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha