به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجت الاسلام علی چراغی پور، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، صبح امروز(19 اسفند) در این مراسم، گفت: ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 72 تاسیس شده است.
وی، افزود: استفاده از ظرفیت ها و قابلیتهای مساجد در جذب جوانان به سمت مبانی دینی و مقابله با تهاجم و شبیخون فرهنگی، از مهم ترین اهداف تشکیل کانون های مساجد است.
حجت الاسلام چراغی پور، به کارکردهای مختلف مسجد از صدر اسلام تا عصر حاضر اشاره کرد و یادآور شد: مساجد در صدر اسلام به عنوان مهم ترین مراکز فرهنگی و پایگاهای تبلیغ دین مبین اسلام، همواره به عنوان کانون فعالیت های فرهنگی و حرکت های بزرگ اسلامی ایفای نقش کرده اند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، تصریح کرد: در طول 8 سال دفاع مقدس نیز مساجد به عنوان یکی از مرکز مهم هماهنگ کننده در اعزام نیروهای رزمنده به جبهه های حق علیه باطل همواره فعال بوده است.
وی، تصریح کرد: در شرایطی که از دنیای امروز به عنوان دنیای ارتباطات، دهکده جهانی و آپارتمان شیشه ای یاد می کنند باز هم مساجد را باید پویا کرد و از توانایی های مساجد برای جذب حداکثری و تقویت روحیه معنویت جوانان استفاده کرد.
حجت الاسلام چراغی پور، با بیان اینکه مساجد میتوانند کانون همه تحولات فکری و روحی اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان باشد، گفت: توجه به مساجد از سه منظر، یعنی توجه به نماز، قرآن و خود مسجد با اهمیت بوده و کانون های فرهنگی و هنری مسجد، مراکزی برای تقویت این سه مقوله بسیار مهم و اساسی دین مبین اسلام هستند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، با اشاره به وجود بیش از 470 مسجد و حسینیه در این استان، ابراز کرد: در حال حاضر 210 کانون فرهنگی و هنری در سطح مساجد مناطق مختلف شهری، روستایی و عشایری استان تاسیی شده است.
وی، با بیان اینکه 135 کانون فرهنگی و هنری عشایری و روستایی در مناطق محروم در فعالیت هستند، افزود: 18 مرکز خانه نور در استان عهده دار فعالیت قرآنی ویژه کودکان و نونهالان در استان هستند و آموزش روخوانی، روانخوانی، حفظ و قرائت و ترتیل و نونهالان و نوجوانان را برعهده دارند.
حجت الاسلام چراغی پور، با اشاره به اینکه در حال حاضر 9 کانون فرهنگی و هنری تخصصی در زمینه های مختلف نیز در این استان فعالیت دارند، اظهار کرد: کانون ایثار و شهادت در راه کربلای مهران در سال 92 در این شهرستان مرزی نیز راه اندازی و به بهره برداری می رسد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، با بیان اینکه تلاش می شود که در تمام نقاط روستایی و عشایری استان نیز کانون فرهنگی و هنری تاسیس شود، ابراز کرد: در مساجدی که فضای کافی برای راه اندازی کانون ندارند از طریق ساخت و خریداری کانکس های پیش ساخته اقدام به تاسیس کانون شده است.
وی با تقدیر از تعامل و همکاری نماینده ولی فقه و امام جمعه مهران، فرماندار، دهیاران و مسئولان شهرستان مهران، خاطرنشان کرد: امید است در سال آینده با تلاش همه کارکنان دبیرخانه کانون های مساجد ایلام، حمایت های ستاد عالی و مسئولان فرهنگی و اجرایی استان شاهد رشد و رونق هر چه بیشتر کانون های مساجد استان ایلام باشیم.
گفتنی است، در این مراسم 28 نفر از فعالان مساجد، مدیران مسجد محور، ائمه جماعات، کتابداران، قاریان قرآن و مجریان برتر طرح تلاوت نور و اعضای فعال و خیرین مسجدی این استان با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما