دکتر سید معصومه شریفی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان، با بیان اینکه خانواده مهم ترین نهاد اجتماعی در جامعه است، اظهار کرد: خانواده یک واحد کوچک اجتماعى است که با پیمان ازدواج بین زن و مرد آغاز شده و با تولید مثل و پرورش فرزندان توسعه و استحکام مى یابد.
وی ادامه داد: خانواده کانونی است که در سلامت جسم و روح افراد و جامعه موثر است زیرا چگونگی خانواده و تربیت افراد نقشی تاثیر گذار در جامعه دارد.
این استاد دانشگاه، با اشاره به نقش خانواده در رشد و تعالی انسان، بیان داشت: تکامل انسان نیازمند آموزه های دینی و تشکیل خانواده ایی سالم برای رفع نیازهای اساسی انسان است.
وی با اشاره به محوریت موضوع قرآن در خانواده ها، تصریح کرد: تبیین مفاهیم و مبانی قرآن در خانواده امری ضروری است.
شریفی با بیان اینکه از منظر دین خانواده یک آیه الهی است، گفت: خانواده در دین اسلام و قرآن یک آیه و نشانه الهی است و مرد و زنی که تشکیل خانواده می دهند باید الهی بودن را حفظ کرده و تسلای خاطر یکدیگر باشند.
وی، با اشاره به تاکید سوره لقمان به پیروی از والدین، اذعان داشت: در دوران کودکی خانواده مهارت هایی را به فرزند می آموزد و فرزند تحت تسلط وی است، اما در دوران بزرگسالی رابطه صمیمانه و تفاهمی بین والدین و فرزندان برقرار می شود که رعایت احترام پدر و مادر علی رغم تفاهم، در این دوره از وظایف اصلی فرزندان است.
این مشاور برجسته خانواده، با بیان اینکه باید رابطه دین و زندگی را به طور شفاف در جامعه نهادینه کنیم، یادآور شد: مردم باید بدانند که زندگی سعادتمند بدون دین محال است و عناصر اصلی تربیت از دین استخراج می شود.
وی با بیان اینکه خانواده مهم ترین عامل در تربیت دینی فرزندان است، اضافه کرد: خانواده ها باید فرزندان را با مفاهیم دینی و مذهبی آشنا کرده و اعتقادات و باورهای مذهبی صحیح را به فرزندان خود منتقل کنند.
شریفی بیان کرد: خانواده ها باید دستورالعمل های دینی و اعتقادی را در فرزندان نهادینه کرده و برای توفیق در تربیت دینی و پاسخ گویی صحیح به جوانان به منابع مختلف دینی رجوع کنند.
وی تاکید کرد: فضایی که در قالب مفاهیم قرآن و مبانی خانوادگی در کشور با محوریت قرآن آغاز شده است، یکی از بایسته های جامعه اسلامی است.
شریفی خاطر نشان کرد: تحکیم بنیان خانواده در جامعه اسلامی یکی از نعمتهایی است که خانوادههای ایرانی به واسطه زندگی در جامعه اسلامی از آن برخوردارند.
پایان پیام/
نظر شما