حشمت الله علوی، مسئول کانون تخصصی آموزش و پژوهش هدایت فرادنبه، به خبرنگار شبستان در استان چهارمحال و بختیاری، گفت: این کارگاه با هدف سازماندهی هسته های پژوهشی فعال در استان، ایجاد هماهنگی و همکاری بین کانون های فرهنگی و هنری مساجد، آشناسازی اعضای کانون ها و هسته های پژوهشی با روش های مقدماتی تحقیق برگزار شده است.
وی از فعالیت 24 هسته پژوهشی در کانون های مساجد استان چهارمحال و بختیاری خبر داد و افزود: به زودی ارتباط هسته ها با یکدیگر الکترونیکی می شود و هر هسته با راه اندازی وبلاگ ویژه خود، آخرین دستاورد ها و پژوهش های خود را به اطلاع اعضای دیگر هسته ها می رساند.
علوی تصریح کرد: هر کانون فرهنگی و هنری می تواند حداقل یک هسته پژوهشی تشکیل دهد و هر هسته نیز باید حداقل سه عضو فعال شامل یک مدیر و دو پژوهشگر داشته باشد.
وی، با تأکید بر ضرورت ترغیب جوانان به تحقیق و مطالعه، اظهار داشت: پژوهش جوانان در حوزه دینی یکی از نیاز های ضروری جامعه امروز است و جوانان ما باید بکوشند تا به صورت فردی و گروهی به دنبال کنکاش در دین باشند.
مسئول کانون تخصصی پژوهش استان چهارمحال و بختیاری، خواستار تداوم گردهمایی اعضای هسته های پژوهشی مساجد استان شد و اظهار داشت: از آنجایی که مذهب مردم استان ما به طور یکدست تشیع است، آداب و رسوم بومی چهارمحال و بختیاری می تواند به عنوان یکی از شاخه های فرهنگ دینی مورد بررسی قرار گیرد.
یکی از پژوهشگران و اساتید دانشگاه پیام نور شهرکرد نیز در این کارگاه، گفت: علم در دین اسلام دنباله وحی الهی محسوب می شود.
دکتر حسینعلی قجری افزود: اسلام دینی علم محور است و در جای جای احادیث و روایات ائمه اطهار (ع) به علم آموزی تحت هر شرایطی سفارش شده است.
وی تصریح کرد: علم آموزی نیز مانند سایر رشته های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارای راه و روش خاص است و جوانان عضو هسته های پژوهش باید در مسیر پژوهش به سلاح فکر برتر مجهز باشند.
قجری، انتخاب موضوع مناسب، طرح مسأله، تشحیص ضرورت تحقیق پیرامون موضوع، ارائه فرضیه و روش شناسی و پاسخ به سؤالات را از جمله دانسته های لازم برای پژوهشگر موفق و حرفه ای برشمرد و خاطر نشان کرد: جوانان مسجدی باید با دقت و هوشیاری بیشتری در مسائل اجتماعی، دینی و سیاسی روز کنکاش کنند.
گفتنی است، این کارگاه آموزشی تا ظهر امروز ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما