مسجد طراز اسلامی باید گفتمان عمومی کانون های مساجد شود

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی مساجد کشور با اشاره به جایگاه مسجد از صدر اسلام تاکنون گفت: مسجد طراز اسلامی باید گفتمان عمومی کانون های مساجد شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی مساجد کشور شامگاه پنج شنبه در جمع خبرنگاران یاسوج، گفت: پس از جنگ تحمیلی که دشمن تصمیم به تهاجم فرهنگی برای از بین بردن فرهنگ و ایثار و شهادت گرفت، یکی از اقدامات ارزشمند شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه به این موضوع و تاسیس کانون‌ های فرهنگی و هنری مساجد بود.
جعفری افزود: اخبار مربوط به حوزه مسجد و کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور از سوی خبرگزاری شبستان و به هفت زبان زنده دنیا ترجمه و منتشر می شود.
وی بیان داشت: هدف از این اقدام معرفی الگوهای مذهبی و فعالیت های فرهنگی و مسجدی ایران به مسلمانان سایر کشورهای جهان است.
این مسئول فرهنگی و پژوهشی کشور عنوان کرد: هم اکنون 15 هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد کشور فعالیت دارند که این تعداد تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به بیش از 20 هزار مورد برسد.
جعفری اظهار داشت: پنج هزار باب کتابخانه باز و چهار هزار و 500 باب کتابخانه مخزن دار در کنار مساجد کشور تاسیس و راه اندازی شده است.
وی عنوان کرد: طرح تلاوت نور در 28 هزار مسجد کشور در حال اجرا است و در هفت هزار مسجد نیز طرح تفسیر همراه اجرا می شود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور ابراز داشت: سالانه حدود 40 تا 50 میلیارد ریال کتاب با موضوعات مختلف از سوی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور تهیه و به کتابخانه مساجد اهدا می شود.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون دو هزار عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و کتابداران مساجد زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند و قرار است در سال 92 نیز دو هزار نفر دیگر بیمه شوند.
جعفری گفت: هم اکنون 720 کانون تخصصی فرهنگی و هنری مساجد در کشور وجود دارد که در زمینه مسایل مختلف مذهبی و فرهنگی فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: 200 مرکز شکوفه های بهشت (مهد قرآن) ویژه کودکان و نوجوانان در کشور فعال است و یک هزار و 200 هسته پژوهش نیز در کانون های فرهنگی و هنری مساجد وجود دارد که رسالت اصلی آنها تحقیق در مورد انواع آسیب های اجتماعی و فرهنگی و ارایه راهکارهای مناسب برای کاهش اینگونه معضلات است.
در ابتدای این نشست مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه وبویراحمد گفت: ستادعالی مساجد کشور با مصوبه302 شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف احیای نقش واقعی مساجد در مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن تاسیس شد.
حجت الاسلام رضا قاسمی با اشاره به اینکه یکی از ابزارهای مقابله با تهاجم فرهنگی، زنده ساختن نقش مساجد در فرهنگ عمومی جامعه است، افزود: در همین راستا کانون‌ های فرهنگی و هنری تشکیل شدند تا نقش مسجد را در فرهنگ جامعه که از زمان صدر اسلام وجود داشت، احیا کنند.
وی بیان داشت: برنامه‌ های کانون‌ های فرهنگی و هنری مساجد اهمیت خاص و ویژه ‌ای در توسعه شاخص‌ های فرهنگی کشور دارند و سبب می ‌شوند آحاد مردم با فعالیت‌ های فرهنگی و هنری درگیر شوند.
این مسئول با اشاره به اینکه کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی در فرهنگ ‌سازی و ارتقای فعالیت‌ های فرهنگی و هنری در مناطق دورافتاده و روستاهای محروم استان ایفا می ‌کنند، افزود: این نقش تا جایی است که این کانون‌ ها با توجه به پراکندگی و گستردگی فراوان، توانسته ‌اند در مقابله با تهاجم فرهنگی و ترویج فرهنگ اسلامی نقش مؤثری ایفا کنند.
قاسمی گفت: مهم ترین رسالت کانون ‌های فرهنگی و هنری مساجد ترویج اندیشه ‌های اسلامی و نهادینه کردن فرهنگ مساجد است که می‌ تواند بهترین جایگاه برای تعیین و ساماندهی تفکر مردم و اهالی مسجد باشد.
وی عنوان کرد: امروز کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد یکی از کارآمدترین، فراگیرترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی سازمان یافته تلقی می ‌شوند.
مسئول نمایندگی خبرگزاری شبستان در استان کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه کسانی در آخرت به آسایش و آرامش می ‌رسند که در ساخت مسجد تلاش کنند و اهل رفتن به مسجد باشند، خاطرنشان کرد: کسانی که مردم را از رفتن به مسجد منع می ‌کنند، هم در این دنیا گرفتار مشکلات می ‌شوند و هم در آخرت عذاب شدید در کمین آنها خواهد بود.
وی عنوان کرد: جذب نوجوانان و جوانان به مساجد و استفاده از امکانات آن می ‌تواند نقش و تأثیر مهمی در ارتباط با عمران و آبادانی مساجد داشته باشد.
قاسمی، یکی از کارهای بسیار مهم در کانون‌ های فرهنگی و هنری مساجد را تشکیل گروه‌ های مشاوره دانست و افزود: مشاوره‌ های دینی و تحصیلی می ‌تواند در جذب جوانان به مساجد بسیار تأثیرگذار باشد.
پایان پیام/

 

کد خبر 235791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha