به گزارش خبرگزاری شبستان، «پروفسور حسین باهر» استاد پیشکسوت دانشگاه شهید بهشتی در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه نشریات تخصصی با بیان این مطلب درباره لزوم و ضرورت برپایی نمایشگاه نشریات تخصصی گفت: جامعه علمی کشور را می توان در دو دسته کلی قرار داد؛ عده ای که مشتاق پژوهش هستند و عده ای که فرصت پژوهش را ندارند. در این راستا قطعاً پژوهشگران از هر نوع پژوهش علمی مرتبط با رشته خود و همچنین مطابق با استانداردهای بین المللی معتبر استقبال می کنند. نمایشگاه نشریات تخصصی نیز به این دلیل که نشریاتی با محتوای علمی و پژوهشی را در یکجا جمع می آورد، یکی از فرصت های مفید و مناسب پدید آمده برای پژوهشگران و محققان است که ضرورت برپایی آن نیز در همین موضوع است.
وی در مورد تداوم برگزاری چنین نمایشگاه هایی بیان کرد: مسلماً برگزاری هر نمایشگاهی اگر هدفمند و نظام مند باشد، می تواند مفید و موثر واقع شود و این گونه اقدامات می توانند زمینه ساز تبادل اندیشه و ارتقای علم هم بشوند.
پروفسور باهر نقش نشریات تخصصی را در تولید و رشد علم موثر قلمداد کرد و افزود: نشریات علمی و پژوهشی درصورتی که مرزهای علم را در نوردند و همچنین مراتب خارجی را بومی سازی کنند، بسیار مفید واقع می شوند.
این استاد پیشکسوت دانشگاه، نقش دانشگاه ها را در ارتقای پیشرفت نشریات علمی تخصصی و همچنین پیشرفت علم را مهم ارزیابی کرد و گفت: دانشگاه ها باید بخشی از بودجه خود را به معاونت های پژوهشی شان اختصاص دهند، چراکه تحقیق و پژوهش در این بخش از دانشگاه ها محقق می شود؛ البته مدیریت این بخش نیز نباید به گونه ای عمل کند که پیشه پژوهش در دانشگاه ها تبدیل به گیشه پژوهشی شود.
پایان پیام/
نظر شما