نبض حیات روستاهایی که با کانون فرهنگی هنری می زند

امروز یک کانون فرهنگی هنری در روستائی که فاقد هر نوع تشکل و نهاد و فعالیتی بوده آغازگر جریان فرهنگی شده است که امید می رود ثمرات نیکوی آن در سالهای آتی بیمه کننده نسلی باشد که دشمن آنان را هدف گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، توسعه کانون های فرهنگی هنری مساجد تا دل روستاها حاکی از اهتمام و دغدغه متولیان امر برای رشد فعالیت های فرهنگی با محوریت مساجد است؛ کانون های فرهنگی هنری امروز نبض حیات روستاهایی شدند که سالها در غربت و مهجوریت مورد کم لطفی قرار گرفته بودند.


امروز یک کانون فرهنگی هنری در روستائی که فاقد هر نوع تشکل و نهاد و فعالیتی بوده آغازگر جریان فرهنگی شده است که امید می رود ثمرات نیکوی آن در سالهای آتی بیمه کننده نسلی باشد که دشمن آنان را هدف گرفته است.

 
تأسیس کانون های فرهنگی هنری روستائی علاوه بر ایجاد بارقه های امید در دل مردمانی که شاید سال های سال از هرگونه شور و هیجان اجتماعی دور بوده اند؛ باعث شده است تا تکاپو و شور و نشاط را در میان آنان ایجاد کند و حتی اتاقکی ساده و محقر را در منزل مسکونی یکی از اهالی را به فعالیت های کانون اختصاص دهند.

 


استان کرمان علی رغم همه ثروت خفته ای که در ضمیر خود پنهان کرده و بخش هایی از آن را به ظهور رسانده است؛ اما در مناطق دور افتاده اش، محرومیت بیداد می کند؛ با همه این محرومیت ها اما وجود قریب به 4 هزار مسجد در استان(جدای از فعال بودن آنها)ظرفیت و پتانسیل قابل توجهی است تا بتوان از آن برای رشد فرهنگی که پایه و اساس سایر پیشرفت هاست بهره برد.


 

در همین راستا امروز شهرستان محروم ریگان بیشترین درصد تعداد کانون های مساجد روستائی را به خود اختصاص داده است به گونه ای که از 50 کانون آن تنها 4 کانون شهری ومابقی روستائی است.

 

از آنجا که در چشم انداز ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، نسبت کانون های روستائی به شهری در کشور و به تبع آن در استان ها 60 به 40 تعریف شده است؛ دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان همه تقاضاهای دریافت مجوز کانون های روستائی را خارج از اولویت اجابت کرده و کانون های روستائی را خارج از نوبت تأسیس می کند.


بر اساس آمار دقیق کارشناسی ساماندهی و نظارت دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان از مجموع 470 کانون به ثبت رسیده در استان 223 باب آن روستائی است که تعدادی از آن هم کانون عشایری است.


علی مهدی خانی کارشناس مذکور که به همراه تعدادی از نیروهای دبیرخانه استان تمامی کانون های روستائی و عشایری را مورد بازدید قرار داده و امکانات و نیازمندی های آنها را احصاء کرده است، می گوید: امروز این کانون ها در بعضی از مناطق خط مقدم جبهه فرهنگی شده اند به نوعی که حتی تابلوی کانون مایه ترس و ارعاب فرق ضاله اند.


وی می افزاید: فعالیت های قرآنی در این کانون ها مخصوصاً کانون های روستائی فهرج بسیار چشمگیر و قابل توجه است به گونه ای که حافظ کل قرآن هم تربیت کرده اند.
 

 

کارشناس ساماندهی و نظارت دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان بیان داشت: اینکه یک کانون روستائی در منطقه ای محروم توانسته کارگاه خیاطی ایجاد و تعدادی از بانوان را به کار گرفته و برای آنان ایجاد اشتغال کرده است حائز اهمیت است.

 

 

کانون های فرهنگی هنری در روستاها می توانند منشأ اثر خدمات بسیار بزرگی باشند که حتی جامعه نیز از آن بهره مند شود؛ به همین دلیل ضرورت دارد تا همه دستگاه ها و نهادها در راستای تقویت این تشکل های مهم که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز است؛ دست ستادعالی کانون های مساجد و به تبع آن دبیرخانه های استانی و کانون های مساجد را با همکاری گرم خود بفشارند.

 

 

پایان پیام/ 
 

کد خبر 235505

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha