به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی مشایخی در تشریح توانایی هنرمندان ایرانی در حوزه طراحی لباس گفت: هر کشور بر اساس داشته های فرهنگی و هویت دینی، ملی و ارزش های پایبند به آن، به تولید اندیشه می پردازند. ایران نیز توانایی این کار را دارد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر پیروی از الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی خاطرنشان کرد: نوع پوشش و مقوله مد و لباس، یکی از ابعاد این الگوست و باید هنرمندان را برای خلق مدل های شکیل، زیبا، جوان پسند و متناسب با ارزش های دینی ترغیب کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: جشنواره مد و لباس، در زمینه تقویت الگوسازی موثر است. اگر از میان حجم زیاد طرح های ارسالی به این جشنواره، چند طرح فاخر انتخاب شود، تا حدودی به معیارهای سبک ایرانی - اسلامی نزدیک خواهیم شد.
مشایخی درباره فعالیت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در حوزه مد و لباس گفت: تاکنون چند نمایشگاه برای طراحان استان و شهرستان های مرکزی برگزار کرده ایم. شناسایی و حمایت از طراحان استان هم در اولویت کاری ما قرار دارد.
وی بر لزوم توجه به استعدادهای حوزه مد و لباس در شهرستان ها تاکید کرد و گفت: اگر معاونت هنری وزارت ارشاد با تمرکز زادیی، به استعدادهای نهفته در شهرستان ها در حوزه مد و لباس میدان دهد، بی شک شاهد شکوفایی طرح هایی جدید در این عرصه خواهیم بود.
این فعال فرهنگی با بیان پیشنهاد برپایی کارگاه های آموزشی توسط بنیاد ملی مد و لباس برای طراحان استانی یادآور شد: پیشنهاد می کنم که استادان و صاحب نظران حوزه مد و لباس مانند دیگر حوزه ها به شهرستان ها اعزام شوند و به برگزاری کارگاه های آموزشی بپردازند.
رییس بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی :لزوم حضور جدی تر وزارت صنایع در حوزه مد و لباس
رییس بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی معتقد است که برای ورود لباس هایی با الگوهای ایرانی - اسلامی به جامعه، نیازمند ورود وزارت صنایع به این عرصه هستیم. معاونت بازرگانی این وزارتخانه هم باید برای تامین مایحتاج تولیدکنندگان قدم بردارد و صداوسیما هم وظیفه تبلیغ این لباس ها را برعهده دارد.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی سیف جمالی اظهار داشت: با توجه به این که گرایش جوانان ایرانی به مد و البسه غربی زیاد شده، برگزاری این گونه جشنواره ها در القای فرهنگ ایرانی – اسلامی کمک بسزایی می کند.
وی در ادامه گفت: باید به این موضوع توجه داشت که هر کار تازه تاسیس، انتقادات زیادی به دنبال دارد. امیدواریم در دوره های بعدی جشنواره مد و لباس، روند این جشنواره سیر سعودی داشته باشد.
رییس بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی درباره با مدل های ارایه شده در دومین جشنواره مد و لباس گفت: تاکنون استقبال طراحان از دومین جشنواره مد و لباس فجر در حد انتظار بوده و طرحهای ارایه شده، الگوهای ایرانی – اسلامی را رعایت کرده و با تلفیق فرهنگ سنتی ایران و سبک و سیاق های جدید، به خلق طرح های جدید پرداخته اند.
سیف جمالی در ادامه، با اشاره به لزوم همکاری همه جانبه سازمان های عضو کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: بنیاد مد و لباس به تنهایی نمی تواند اهداف مدنظر را تامین کند. مد و لباس، یک بحث فرهنگی و نیازمند همدلی همه است. بنیاد ملی مد و لباس، توانایی ارایه الگوی ملی مد و لباس را دارد ولی برای ورود این لباس ها به جامعه، نیازمند ورود وزارت صنایع به این عرصه هستیم. معاونت بازرگانی این وزارتخانه هم باید برای تامین مایحتاج تولیدکنندگان قدم بردارد و صداوسیما هم وظیفه تبلیغ این لباس ها را برعهده دارد.
وی یادآوری کرد: اگر همه سازمان ها، وظایف پیش بینی شده در قانون را به نحو احسن انجام دهند، در سال های آینده شاهد فرهنگسازی عملی در سطح کشور خواهیم بود.
مسوول غرفه دانشگاه الزهرا(س):جشنواره مد و لباس، باعث خلق طرح های جدید می شود
مسوول غرفه دانشگاه الزهرا گفت: قرار گرفتن طراحان در فضایی مانند جشنواره مد و لباس و همچنین دیدن کارهای سایر طراحان، ذهن آن ها را فعال می کند و باعث خلق طرح های جدید هم می شود.
مروارید برزگراظهار کرد: با توجه به این که سال گذشته هم در این جشنواره حضور داشتیم و به عنوان غرفه برتر شناخته شدیم، امسال طراحان ما با انگیزه بیشتری، طرح های خود را برای ارسال به دبیرخانه جشنواره آماده کرده بودند.
وی اضافه کرد: ما در این جشنواره، فقط طرح های پارچه ارایه کرده ایم و لباس های نمایش داده شده در غرفه هم با طرح پارچه های دانشگاه الزهرا (س) دوخته شده اند. البته بیشتر پارچه هایی که دانشجویان این دانشگاه طراحی می کنند، برای طراحی دکوراسیون مانند رومیزی و رومبلی استفاده می شود.
مسوول غرفه دانشگاه الزهرا از نکات مثبت این جشنواره، به ارتباط طراح و بازار اشاره کرد و گفت: در واقع در این جشنواره، کسانی که در زمینه های هنری طراحی پارچه و طراحی لباس کار می کنند، به بازار معرفی می شوند و معمولاً در این جشنواره، سفارش های کاری هم پیش می آید.
برزگر افزود: قرار گرفتن طراحان در چنین فضایی و دیدن کارهای سایر طراحان، ذهن آن ها را فعال می کند و باعث خلق طرح های جدید هم می شود.
تولید لباس های شایسته، چرخه اقتصادی مد و لباس را رونق می بخشد
دکتر محسن پرویز، عضو کمیته فرهنگ و تمدن ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است: اگر لباس های شایسته با قیمت مناسب، تولید و وارد چرخش اقتصادی حوزه مد و لباس شوند، بی شک مورد استقبال واقع می شوند و نیازی به تحمیل آن به شکل بیرونی در جامعه نیست.
دکتر محسن پرویز اظهار داشت: گزارش دومین نمایشگاه مد و لباس در کمیته فرهنگ و تمدن ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی، به طور جامع مطرح شد و من به عنوان عضو آن کمیته به این جشنواره آمده ام.
وی افزود: اعضای کمیته نسبت به برگزاری این جشنواره و انتشار ژورنال الکترونیکی، نگاه مثبتی داشتند. یکی از نکات مورد تاکید کمیته فرهنگ و تمدن ایران، این بود که در کنار تولید کارهای اصیل و علمی، بتوانیم این اتفاق را در بدنه جامعه نیز گسترش دهیم.
پرویز تاکید کرد: اگر لباس های شایسته با قیمت مناسب، تولید و وارد چرخش اقتصادی حوزه مد و لباس شوند، بی شک مورد استقبال واقع می شوند و نیازی به تحمیل آن به شکل بیرونی در جامعه نیست. در این صورت، برگزاری جشنواره مد و لباس شأن مناسبی پیدا می کند و برای تولیدات علمی این حوزه هم پشتوانه فراهم می شود.
وی ادامه داد: بحث مد و لباس، نیازمند تولیدات مکرر است و تمام مراکز علمی این حوزه، باید در حال تولید باشند. طرح هایی که به عنوان پشتوانه کارهای تولیدی تایید می شوند، در اختیار مراکز تولیدی قرار گیرند. وقتی مراکز تولیدی شاهد استقبال مردم و تطابق آثارشان با سلایق مشتریان باشند، بازار هم به سوی تولید این گونه مدل ها گرایش پیدا می کند. ما هم باید مطابق آنچه که در بازار اتفاق می افتد، برنامه ریزی کنیم.
پرویز گفت: جشنواره مد و لباس فجر، جزو تجارب جدید است و سابقه زیادی ندارد. بنابراین نمی توان از آن توقع داشت که در اوج باشد و بی اشکال برگزار شود. اما طراحی بخش های گوناگون مانند نمایش، دانشگاهی - علمی و فروش در دومین جشنواره مد و لباس، یک تقسیم بندی منطقی است که اگر درست به آن عمل شود، موفق خواهد شد.
دبیرخانه نخستین جشنواره فیلم وعکس مد و لباس فعال شد
دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس مد و لباس از حضور فعال دبیرخانه این جشنواره در حاشیه دومین جشنواره مد و لباس فجر خبر داد و گفت: این جشنواره، اردیبهشت سال 92 برگزار می شود و غرفه دبیرخانه آن در دومین جشنواره مد و لباس فجر برای پرسش و پاسخ علاقه مندان در نظر گرفته شده است.
کامبیز زاهدپور با اشاره به ارتباط این جشنواره با جشنواره فیلم و عکس مد و لباس با یکدیگر گفت: نخستین جشنواره عکس مد و لباس قرار است اردیبهشت ماه سال 92 برگزار شود که دبیرخانه این جشنواره، غرفه ای در دومین جشنواره مد و لباس فجر برپا کرده است.
وی افزود: جشنواره فیلم و عکس مد و لباس در سه بخش عکس، فیلم کوتاه و فیلم مستند کوتا ه برگزار می شود. بنابر این می تواند ایده های خوبی را در اختیار طراحان قرار دهد. اگر نمایشگاه فیلم و عکس مد و لباس، هر سال در اردیبهشت ماه و جشنواره بین المللی مد و لباس فجر نیز در اسفند ماه برگزار شود، می توان نتایج و تحلیل های جشنواره عکس و فیلم مد و لباس را در اختیار طراحان قرار داد و برای هدایت مد و لباس به سوی استفاده از طرح های ملی بهره برد.
دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس مد و لباس درباره دومین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر اظهار کرد: این دوره از جشنواره، با توجه به بهره گیری از تجربیات سال گذشته با کیفیت بهتری برگزار می شود اما هنوز در اول راه خود قرار دارد و قطعاً در سال های آینده با کیفیت بیشتری برگزار خواهد شد.
مشاور وزیر ارشاد اسلامی در امور بانوان:جشنواره مدو لباس باید بیانگر کرامت انسانی باشد
عفت شریعتی، مشاور وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در امور بانوان تاکید کرد: دومین جشنواره بین المللی مد و لباس، نقاط قوت، نبوغ، ابتکارها ، هنر، سلیقه و زیبایی هایی را معرفی می کند که این امر می تواند، بیانگر کرامت انسانی باشد.
عفت شریعتی در حاشیه بازدید از این جشنواره اظهار داشت: دومین جشنواره بین المللی مد و لباس، نقطه عطفی برای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی است و شیوه منطقی پوشش را نشان می دهد.
مشاور وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در امور بانوان اظهار کرد: جشنواره بین المللی مد و لباس را حرکت نوینی در ساماندهی پوشش سراسر کشور می دانم. نکته ظریفی که در این جشنواره قابل توجه است، برپایی آن در مکان مقدسی مانند مصلی تهران است که خود، پیام ارزشمندی چون پیوند لباس و پوشش با معنویت را دربردارد.
وی افزود: این جشنواره نقاط قوت، نبوغ، ابتکارها ، هنر، سلیقه و زیبایی هایی را معرفی می کند که این امر می تواند، بیانگر کرامت انسانی باشد.
شریعتی درباره ضرورت پیوند کارگروه ساماندهی مد و لباس با نهادهای علمی اظهار کرد: هنر، ابتکار و طراحی نمی توانند از دانش و پژوهش جدا باشند. دانشگاه ها محمل ایجاد سبقه های علمی و پژوهشی در این حوزه هستند. درواقع تنها با همکاری و همراهی دانشگاه ها و اتحادیه های تولید پوشاک و طراحان می توانیم خروجی خوبی داشته باشیم.
آشنایی با پوشش زنان مسلمان اندونزی در دومین جشنواره مد و لباس
غرفه اندونزی در بخش بین الملل دومین جشنواره مد و لباس، به عرضه آثاری پرداخته که از لباس بانوان قصرهای اسپانیا در دوران قدیم الهام گرفته شده، اما پوشش اسلامی به صورت مدرن در آن ها دیده می شود.
طرح های زیبا و متنوعی از پوشش بانوان اندونزیایی در غرفه این کشور مسلمان به نمایش گذاشته شده و با استقبال بازدیدکنندگان مواجه شده است.
طرح های ارایه شده در این غرفه، جدیدترین ایده های طراحان لباس در این کشوراست. این طرح ها تلفیقی از فرهنگ اسلامی مردم اندونزی و مد روز بوده و نیاز بانوان مسلمان این کشورنسبت به انواع لباس های مجلسی، رسمی و کار را تامین کرده است.
باتیک که یکی از پارچه های معروف اندونزی است، برای دوخت این لباس ها به کار گرفته شده و باعث مرغوبیت و جذابیت هر چه بیشتر آن ها شده است.
این پارچه که روی آن، طراحی هایی با دست کشیده شده، جزو پارچه های مورد علاقه مردم اندونزی است.
همچنین لباس های ارایه شده در غرفه اندونزی، از لباس بانوان قصرهای اسپانیا در دوران قدیم الهام گرفته شده، اما پوشش اسلامی به صورت مدرن در آن ها دیده می شود.
در حاشیه دومین جشنواره مدو لباس مطرح شد:استقبال بانوان مقیم خارج از کشور از محصولات «می سی»
مدیرعامل شرکت می سی که جدیدترین طرح روسری و مقنعه های این شرکت را در دومین جشنواره مدو لباس عرضه کرده، از عرضه مقنعه ها و شال های این شرکت در خارج از کشور و استقبال بانوان مسلمان از این پوشش ها خبر داد.
وحید محمدپور اظهار داشت: می سی با 14 سال سابقه در بخش مقنعه، شال، روسری و چادر طرح دار، فعالیت می کند و به این موضوع افتخار می کنیم که همه همکاران ما بانوان سرپرست خانواده هستند.
وی تامین نیازهای جامعه در حوزه پوشاک اسلامی را جمله مهم ترین اهداف این شرکت تولیدی خواند و گفت: سعی ما بر این است که تولیدات متنوعی داشته باشیم تا قشر جوان را به جای استفاده از شال های وارداتی، به سمت مدل های ایرانی جذب کنیم.
مدیرعامل شرکت می سی با اشاره به استقبال کشورهای ترکیه عراق، قزاقستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس از طرح های این شرکت تاکید کرد: سه نمایندگی در کشورهای غربی داریم و ایالت تگزاس آمریکا نیز درخواست نمایندگی داده است. سال جدید، رایزنی هایی برای خارج از کشور خواهیم داشت.
محمدپور با ابراز رضایت از حضور در دومین جشنواره مد و لباس خاطرنشان کرد: توجه به حوزه مد و لباس, تازه چند سال است که اوج گرفته و امیدوارم این فعالیت ها در سال های آتی ادامه داشته باشد.
غرفه شرکت می سی، نبش راهروی دوم از بخش فروش دومین جشنواره مد و لباس واقع است.
درجشنواره مد و لباس فجر برگزار شد:کارگاه آموزشی تکنیک های مختلف دوخت
کارگاه آموزشی تکنیک های مختلف دوخت، صبح روز پانزدهم اسفند در دومین نمایشگاه بین المللی مد و لباس فجربرگزار شد.
آزیتا رحیمی مدرس دانشگاه شریعتی در این کارگاه گفت: تکنیک های مختلف دوخت با چرخ های مختلف انجام می شود و می توان دوخت انواع زیپ دوزی، مغزی دوزی، جادکمه کتی و پالتویی معروف به فیلتابی با فیلتو را به کارآموزان آموزش داد.
وی دوخت جیب با استفاده از کلیشه را آموزش داد و گفت: به این شیوه دوخت، جیب ها بسیار تمیز و مرتب در می آید و بسیار راضی کننده است.
این مربی دوخت انواع زیپ ها مانند زیپ شلواری، زیپ معمولی و زیپ مخفی را آموزش داد و چند مدل مغزی که به صورت برجسته در می آید را به صورت نمونه دوخت.
به گزارش ستاد خبری دومین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، رحیمی عنوان کرد: تمامی این روش ها برای این است که بتوانیم دوختی تمیز و راحت را تجربه کنیم. وقتی روش کار را بدانیم، انجام آن برای ما راحت خواهد شد.
دومین نمایشگاه بین المللی مد و لباس تا 23 اسفندماه در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.
پایان پیام/
نظر شما