مروری بر فعالیت های قرآنی کانون های فرهنگی هنری مساجد

یکی از فعالیت های ارزنده کانون های فرهنگی هنری مساجد از بدو تأسیس تاکنون، اهتمام ویژه به مسائل قرآنی و فراهم آوردن زمینه ترویج و توسعه هر چه بیشتر این فعالیت ها در جامعه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، یکی از فعالیت های ارزنده کانون های فرهنگی هنری مساجد از بدو تأسیس تاکنون، اهتمام ویژه به مسائل قرآنی و فراهم آوردن زمینه ترویج و توسعه هر چه بیشتر این فعالیت ها در جامعه است.


در همین راستا ستادعالی کانون های مساجد با تعریف برنامه های مختلفی از جمله طرح تلاوت نور(قرائت روزانه یک صفحه از قرآن کریم به همراه ترجمه آن) تفسیر روزانه (تفسیر حدأقل یک ایه از صفحه تلاوت شده)تأسیس خانه های نور در کانون های مساجد، راه اندازی کانون تخصصی قرآن و نماز و... در جهت گام برداشتن هرچه بیشتر در زمینه های قرآنی اقدام کرده است.


در استان کرمان قریب به دو هزار مسجد(1750 مسجد)مجری طرح تلاوت نور هستند؛ که در سال های اخیر 10 هزار جلد قرآن کریم برای اجرای این طرح در میان کانون های استان توزیع شده و 150 قاری دوره آموزشی طی کرده اند.


برای طرح تفسیر روزانه هم تاکنون بیش از یک هزار دوره تفسیر دو جلدی و 12 جلدی همراه در اختیار ائمه جماعات مساجد استان قرار گرفته است؛ تفسیر روزانه یک آیه از قرآن در آشنائی نمازگزاران با مفاهیم قرآنی تأثیر بسزایی داشته است.


در خصوص خانه های نور(کانون هائی که فعالیت های قرآنی آنها پررنگ تر از سایر فعالیت هاست)تاکنون 18 خانه نور در شمال استان کرمان تأسیس و 6 باب دیگر در حال تأسیس است.


برگزاری دوره های تربیتی مربی با همکاری کانون تخصصی قرآن و نماز و مؤسسه جامعة الحفاظ از دیگر برنامه های قابل ذکر دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمان است که در همین راستا دوره تربیت مربی حفظ برای یکصد حافظ که حدأقل 10 جزء از قرآن کریم حفظ هستند، برگزار شده است.


دوره آموزش تربیت مفسر برای 35 نفر از ائمه جماعات، طرح حافظان و حاملان وحی، محافل انس با قرآن در کانون ها، جمع خوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان، دوره آموزشی نهج البلاغه با عنوان "نردبان آسمان" ایجاد بانک اطلاعات نخبگان قرآنی که تاکنون 500 نفر در آن ثبت نام کرده اند؛ از دیگر فعالیت های قابل ذکر قرآنی کانون های مساجد کرمان است.


طرح "بهجت قرآنی" که به تازگی توسط دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمان نوشته شده و برای جذب اعتبار لازم به ستاد عالی ارسال شده است در نظر دارد در سال آینده یک هزار حافظ 10 جزء قرآن کریم تربیت کند.


احیاء و تداوم جلسات سنتی قرآنی کریم در مساجد از طرح های جدید ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور است که قرار است در آینده نزدیک در مساجد اجرا شود.


تأثیرگذاری فعالیت های قرآنی کانون های مساجد تا آنجاست که خانم شاهی از کانون محبان علی اصغر(ع)شهربابک موفق به ابداع شیوه ای نوین در آموزش حفظ قرآن کریم شده است.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 235436

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha