دارو باید به عنوان مسئله امنیت ملی در داخل تولید شود

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همه داروها باید به عنوان مسئله امنیت ملی در داخل تولید شوند و موضوع ارزش افزوده آن با صادرات حل شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، مصطفی قانعی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم دومین همایش شیمی صنعت با رویکرد تولید مواد دارویی که در محل پژوهشگاه شیمی برگزار شد، گفت: پزشکی، شیمی و مهندسی ما پرچم‌د‌ار علم کشور هستند که اگر شیمی را با پزشکی هم‌سو کنیم به تولید مواد اولیه دارویی و با هم‌سو کردن پزشکی و مهندسی می‌توانیم تجهیزات مورد نیاز کشور را تأمین کنیم.

 

وی با طرح این سؤال که چرا کشوری که پرچم‌دار سه علم پزشکی، شیمی و مهندسی است نیاز به واردات دارد، اظهار کرد: ما باید یاد بگیریم که علم را به فناوری، تجارت و ثروت تبدیل کنیم.

 

وی اهداف فراخوان تولید دارو در داخل را کاهش 30 تا 40 درصدی قیمت دارو، ایجاد حرکت علمی، ایجاد زمینه تحقیقات کاربردی، تبدیل علم به ثروت، خودباوری و ایجاد اشتغال و صرفه‌جویی برشمرد.

 

قانعی خواسته مسئولان را تحقق کاربردی‌کردن پژوهش‌های علمی را خواند و گفت: اگر به جای تولید خودرو همت را روی شیمی و مواد اولیه گذاشته بودیم امروز تمام صادراتی که با تحریم‌ها متوقف شد می‌توانست از طریق دارو به ارزش افزوده تبدیل شود.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه دارو باید به عنوان یک موضوع امنیت ملی در داخل تولید شود، گفت: ارزش اقتصادی دارو چندان مهم نیست اما اشکالی که در خصوص ارزش افزوده دارو مطرح است را می‌شود با صادرات آن حل کرد.

 

وی ادامه داد: با همکاری سازمان غذا و دارو کل نیاز دارویی را استخراج، رتبه‌بندی و ارز مورد نیاز آن را در سایتی وارد و سامانه جدیدی راه‌اندازی می‌شود که اطلاعات شیمیست‌ها در آن وارد شده و نیازها و فرآیندهای شیمی وارد آن می‌شود و ما بر اساس نیازها به سراغ پتانسیل‌های آن می‌رویم.

 

700 شرکت تولید دارو باید در وزارت بهداشت ایجاد شود

قانعی در ادامه اظهار کرد: در وزارت بهداشت باید 700 شرکت تولید دارویی ایجاد شود.

 

وی افزود: اعتبارات مورد نیاز تولید دارو به اشخاص و شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی داده می‌شود و در آن نباید به چیزی جز تولید ملی توجه کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های مناسب در دانشگاه‌ها در حال شکل‌گیری است، تصریح کرد: در حال حاضر به سمتی پیش می‌رویم که کلیم‌روم‌ها را راه‌اندازی و مراکز رشد را توسعه دهیم و تمام پایان‌نامه‌ها باید به تولید بینجامد.

 

قانعی با اشاره به تصویب لایحه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: هر شرکت دارویی که بتواند ثابت کند دانش‌بنیان است می‌تواند از طریق دانشگاه و صندوق نوآوری و شکوفایی وام بگیرد.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در صندوق نوآوری و شکوفایی سه هزار میلیارد اعتبار پیش‌بینی شده که طی روزهای گذشته 800 میلیارد آن محقق شده و قرار است پنج درصد از آن به شرکت‌های غیردولتی داده شده و بقیه آن در سلامت مصرف شود.

 

قانعی تصریح کرد: پنج میلیارد دلار از اعتبارات صندوق توسعه ملی قرار شد به تولید دارو تخصیص یابد و شرکت‌هایی که بتوانند صادرات داشته باشند می‌توانند از صندوق توسعه ملی ارز بگیرند به شرطی که بتوانند با صادرات ارز اخذ شده را تحویل دهند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 235298

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha