کردستان دارای یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های گیاهی است

مدیرکل منابع طبیعی کردستان، با بیان اینکه کردستان دارای یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های گیاهی است، خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از 130 گونه درختی و درختچه‌ای در استان شناسایی شده است.

پیمان باباپیری، مدیرکل منابع طبیعی کردستان، در دومین روز از هفته منابع طبیعی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان در سنندج گفت: در بیش از 50 آیه از قرآن کریم بر حفاظت از عرصه ها و منابع طبیعی تاکید شده است.

 

وی تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم به انسان ها سفارش کرده از منابع و عرصه های طبیعی استفاده و ار آنها مصرف کنند و در مقابل هم حفاظت و حراست کنند.

 

وی با بیان اینکه جنگل‌های کردستان جزو جنگل‌های زاگرس و تیپ درختان آن از نوع بلوط و پسته وحشی است،تصریح کرد: 83 درصد از جنگل‌های استان از نوع بلوط، 7 درصد پسته وحشی، 3 درصد افرا و 4 درصد نیز گلابی جنگلی است.


این مقام مسئول بیان داشت: بیش از یک میلیون و 787 هزار هکتار از مساحت استان را منابع طبیعی تشکیل داده که 373 هزار هکتار آن جنگل و مابقی مراتع است.


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اکوسیستم تشکیل‌دهنده منابع طبیعی استان را شامل جنگل، مرتع و تالاب ذکر کرد و افزود: در حال حاضر استان دارای تالاب زریوار در مریوان و علی وردی در منطقه چاردولی قروه است.


به گفته باباپیری، سهم متوسط سرانه جنگل در استان 2 هزار و 500 مترمربع است در حالیکه در کل کشور 2 هزار مترمربع است.


وی با بیان اینکه کردستان دارای یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های گیاهی است، خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از 130 گونه درختی و درختچه‌ای در استان شناسایی شده است.


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان آتش‌سوزی را از مهم‌ترین عوامل تخریب جنگل‌های استان عنوان کرد و اظهارداشت: بیشترین میزان تخریب آتش‌سوزی که در استان اتفاق افتاده مربوط به سال 89 بوده است.


باباپیری از کاهش 92 درصدی میزان آتش‌سوزی جنگل‌های استان در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: با توجه به تمهیدات انجام شده و واگذاری حفاظت و نگهداری از جنگل‌ها به مردم شاهد کاهش چشمگیر میزان آتش‌سوزی جنگل‌های استان در طول سال گذشته و امسال بوده‌ایم.


وی از وقوع 167 فقره آتش‌سوزی در مناطق جنگلی استان در سال جاری خبرداد و تصریح کرد: در 680 هکتار از جنگل‌های استان امسال آتش‌سوزی رخ داده است.


وی عنوان کرد: امسال خوشبختانه سوختن عمقی و تنه‌ای درختان جنگلی را نداشتیم و بیشتر آتش‌سوزی‌ها مربوط به علوفه‌های خشک پای درختان بوده است.


وی ادامه داد: برای کنترل آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان برنامه‌ریزی شده که امسال نقاط بحرانی که هر سال در آن آتش‌سوزی رخ داده به وسیله آتش مصنوعی سوزانده و مهار شود.


وی وجود ریزگردها را نیز از دیگر عوامل تخریب جنگل ذکر کرد و بیان داشت: ریزگردها از این لحاظ که موجب بسته‌شدن روزنه‌های سطح برگ درختان و در نتیجه ممانعت از فتوسنتز و تنفس در آنها و هم چنین تشدید بیماری در صورت بروز آفات و امراض در درخت خواهند شد، از عوامل تخریب درختان محسوب می‌شوند.


مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان به وجود دو نهالستان تولید نهال‌های جنگلی در استان اشاره و عنوان کرد: هر سال یک میلیون و 600 زهار اصله نهال در این دو نهالستان تولید می‌شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 235215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha